DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2016 Archiv Závody

Silvestrovský běh Havlovice

31.12.2016 Luboš, Katka, Martin

 
Poslední den roku nelze oslavit lépe, než běžeckým závodem. Tento se v Havlovicích běhá už několik desítek let. Kosa byla příšerná, přesto se nás na startu nesešlo poskrovnu. Trať čítala 3 kola a celkem 6,6km. I přes promrzlé údy se nám běželo skvěle, Martin nám utekl, Katka předběhla Luboše, což je historický okamžik. Nutno však podotknout, že Luboše stále trápí stehenní sval. V novém roce hodláme pokračovat, takže hlavně bez zranění a ty staré bolístky, ať se brzy spraví :)
 
 
  

 

26.12. 2016 Štěpánská 3ka

Luboš, Katka, Martin

 
Na Štěpána jsme vyrazili na tradiční závod na dráhu v Novém Městě nad Mětují. Již druhým rokem tříkilometrový. Nebylo to ani tak o rivalitě, boji a sebepřekonání, jako o milém setkávání a rozdávání dobré nálady v kouzelném vánočním čase. Atmosféra je vždy víc než přátelská, a asi i proto nás zde rok od roku běží víc a víc. Nadšenci z řad běžců dorazí rozhýbat stuhlá těla a rozmělnit přijaté kalorie, načež si následně v cíli dobřejí luxusní zákusky dodávané Karlem Šklíbou, na kterých se letos opravdu nešetřilo (co se týče počtu i velikosti). Členové našeho týmu doběhli v pořadí Martin, Luboš, Katka, kdy poslední dva zmiňované dělily jen asi 4 vteřiny. Katka už si brousí zuby, že Luboše příště porazí :)
 
 
 
  

 

Mikulášský běh v Úpici


3.12.2016  Katka, Ondra, Petr, Martin 

Zimní běžecká liga odstartovala úvodním závodem v Úpici. Čekala nás 5km trať a teplota pod nulou. Mrzli jsme hlavně při čekání na startovní výstřel. Potom už jsme se potili do kopce, svištěli z kopce, snažili se udržet pozice po rovince a to celé ještě jednou. Běží se 2x 2,5km dlouhý okruh. Do cíle jsme se dostali v pořadí Ondra, Martin, Petr a Katka. Katka doběhla jako první žena, což se zlomilo až v kopci druhého běhu. Pokračování na Silvestrovském běhu v Havlovicích. 

VYSLEDKY:

Odkaz na foto:

                PŘED                                     :O)                                 PO

 

Běh Dlouhými Záhony

12.11.Ondra

Běh Dlouhými Záhony je něco jako nebodovný prolog k Zimní běžecké lize a tak jsem si závod nenechal ujít. Délka 6,8km,teplota kolem nuly. Aso v polovině závodu se skupinka ,ve které jsem běžel,trochu ztratila. Nějaké místo jsem tím ztratil,ale ani při vyloučení tohoto nedopatření by z toho žádný skvělý výsledek nebyl. Takže celkově jedenáctý,v kategorii sedmý.

 

Týnišťská 10


28. 10. Katka, Luboš
Volna, které nám přinesl státní svátek, jsme využili jak jinak než k závodění. Postavili jsme se s Lubošem na start Týnišťské desítky. Jedná se o rychlý obrátkový běh vedoucí podzimním lesem. Závod s rodinnou atmosférou přilákal něco málo přes 200 běžců. Luboš byl naneštěstí nucen na 3. km vzdát kvůli nataženému stehennímu svalu. Já jsem bojovala až dokonce a na posledním kilometru přespurtovala konkurentky. Vystupňované závěry jsou mou silnou zbraní. Přesto má snaha vystačila pouze na 4.místo v kategorii. Fakt, že vloni jsem s o něco horším časem byla 1. ve své kategorii, značí, že letos byla velmi silná konkurence. Lubošovi přejeme brzké uzdravení. Ještě, že v cyklistice mu to nebrání :)
FOTO
VYSLEDKY

 

Jirka, středeční pohár 

Minulou středu jsem ukončil na posledním závodě středečního poháru v palence letošní cyklistickou závodní sezónu. Poslední tři závody nám nepřálo počasí takže na tratích bylo na můj vkus poměrně dost bláta, chvilema jsem přemýšlel, zda to má vůbec cenu..... Ale vše jsem zvládl, tentokrát až do konce, nebýt 4 závodu, kde jsem měl defekt jsem byl vcelku spokojen. Skončil jsem na 8 místě v Masters 1. Škoda na jezdce přede mnou jsem ztratil jeden a tři body tuším.....

Hronov Náchod 10 km

22.10. Katka, Luboš, Martin 

Tradiční závod Hronov - Náchod kvůli opravám silnice vedl po náhradní trati, což také přineslo její prodloužení na 10 km. Na start v Hronově se postavilo 603 běžců, několik Keňanů, výborní Poláci, současná česká vytrvalecká jednička Kreisinger, olympionici Drahotová a Frintová, novoměstský Krunka. Mně osobně se běželo skvěle jako každý rok. Přispívá k tomu i placatý profil tratě. Běželo se krásnou podzimní krajinou, cyklostezkou z Velkého Poříčí do Náchoda. Cíl byl za Obchodní akademií. Rozumně jsem zvolila optimální tempo, předbíhala jsem spousty a spousty běžců a cítila se plna sil. Martina jsem však nedoběhla a Luboše už vůbec ne. Doběhli jsme v minutových rozestupech. Luboš první z nás: 41:12, Martin za 42:08 a já 43:01. Z výsledných časů jsme se radovali a odjeli spokojeně domů. Když jsme si s Lubošem a mamkou vychutnávali pizzu, přišla sms s výsledky a Lubošovým nečekaným umístěním- 3.místem v kategorii 55-65 let, které tedy bohužel zůstalo neoceněno a bez fotky na bedně. Martin skončil 35. ve své kategorii a já 14. Červeňák propásl svoji šanci dnes na závodě dostat speciální vypsanou cenu za start v den narozenin ;)

Petr, škoda chtěl jsem běžet, ale musel jsem do prace.

FOTO
VYSLEDKY

 

Běh na Kraví horu

20.10.Ondra

Ve čtvrtek začaly středeční Běžecké vršky závodem v Teplicích. Po třítýdenní pauze jsem se vrátil ke sportovní aktivitě právě tímto závodem a zdolat skoro 300 výškových metrů na tříkilometrové trati nebylo zrovna příjemné. Podařilo se mi ale doběhnout třetí celkově,druhý v kategorii. Středeční běžecké vršky pokračují v neděli výběhem na Špičák.

 

 

Cena Metuje

8.10. Katka, Luboš

S Lubošem jsme si zaběhli 56. ročník Ceny Metuje. Pekelně rychlý běh z kopce od Sokolovny v NMnM do Pekla, a pak pekelné stoupání zpět. To je 10 km závod, na který přijelo změřit síly asi sedm desítek běžců. Počasí nám přálo, trochu chladno, zataženo, ale ani kapka. Konkurence novoměstských (i jiných) borců byla veliká. Luboš si doběhl pro krásné 3.místo ve své kategorii, já skončila jako 6. žena. Zlepšila jsem svůj rekord z loňska, což potěšilo. Supr závod na morál, jen trochu nepochopitelné vyhodnocování ženských kategorií. Kategorie ženy A sice existuje, ale nevyhlašuje se. Vyhlašují se pouze 3 nejrychlejší ženy, a pak kategorie ženy B. Ale běžecké zážitky, emoce a vzpomínky nejsou jen o bednách, že?

FOTO                                    VYSLEDKY

 

STALAK dvouhodinovka dvojic 2016

08.10. Petr a Ela
  Zakončení mé letošní cyklistické sezony proběhlo v Rychnově při závodů dvojic. Loňského parťáka "Ondru Ptáčka"jsem vyněnil za celoživotní partnerku "Elu" a jeli jsme kategorii mixů. Dojeli jsme si pro druhé místo a dvě láhve bíleho vina. Vše bylo zakončeno opékáním prasete. 

    

 

2. Ročník městského běhu Dobruškou


2.10. 2016 Katka, Ondra a Mrtin

V neděli se uskutečnil 2. ročník městského běhu u nás v Dobrušce. Naše dvorní fotografka Hanka Maršíková se ujala spoluorganizace, a tak Luboš vzal do svých rukou fotodokumentaci. Reprezentace oddílu zbyla na mě a Ondru. Počasí přálo i navzdory předcházejícím obavám, bylo ideálně, ani teplo, ani zima, trochu pod mrakem. Vybírat si běžci mohli z tratí 10 km, 5 km a nově 2,5 km. Oba jsme zvolili tu nejdelší, která obnášela 4 kola. A ne ledajaká, je to sice běh městem, ale hned start do zhruba 500 m dlouhého kopce dá zabrat. Pak se trať ještě několikrát zvlnila a celé se to opakovalo znova. Nebyla nouze o hlasité povzbuzování téměř podél celé tratě. Ondra ukázal, co v něm je a nechal za sebou všech zhruba 70 dalších závodníků, a to hned od začátku. Velká gratulace, je to borec a se svým časem 36:48 překonal loňský traťový rekord (38:41) téměř o 2 minuty. Patří mu tedy první místo absolutně. Já jsem se již na startu potkala se svou známou běžkyní, jejíž časy na 10 km jsou hluboko pod mými, přesto mi utekla "jen" o minutu a kousek (čekala jsem to horší) , což mi vyneslo druhou pozici. Nedošlo sice k obhájení mého prvenství z loňska, ale alespoň jsem si čas na této trati zlepšila o víc jak minutu. Martin si doběhl ve své kategoriipro páté nísto. Organizace super, atmoška na jedničku, jen tak dál, přeji organizátorům co nejvíc spokojených běžců i do budoucna a tímto jím moc děkuji, za veškerou snahu a úsilí. 

FOTO Luboš
 

 

Katka prvně na kole :) gratulujeme (do kroniky)

Mistrovství republiky v silničním duatlonu

24.9.2016 Katka, Luboš

 
  V sobotu jsme se s Lubošem vydali na 26. ročník Mistrovství republiky v silničním duatlonu. Konalo se v Žamberku a obnášelo tradičně 5 km běhu- 20 km kola- 3 km běhu. Tento závod byl pro nás ale výjimečný a to hned ze dvou důvodů. Luboš se stal mistrem republiky- obsadil 1. místo ve své kategorii, a pro mě to byl můj úplně první duatlon v životě. Svých představ a požadavků na výkon jsem dostála (ba i je předčila) a moc mě to bavilo. Vybojovala jsem 4, místo, kdy mě 12 sekund dělilo od bedny. Dneškem jsem si potvrdila, že moje silnější stránka je stále běh, na kole je třeba ještě trochu zapracovat. I tak za mě úžasná zkušenost a doufám, že jsem i pár lidí v oddíle potěšila, protože jsem si konečně zazávodila na kole :) Oragnizace byla velmi kvalitní, záporně hodnotím ne příliš přátelskou atmosféru mezi závodníky, na jakou jsem zvyklá při menších závodech. Přesto, za rok mě tam máte zas ;)
 
FOTO (Hanka)
VÝSLEDKY absolutní
VÝSLEDKY dle kategorie

 

Běh na Hejšovinu

25.9.Ondra

Zbytek sil ze soboty jsem se snažil využít druhý den,opět v rámci Českého poháru-tentokrát v běhu do vrchu-v Machově. S osmikilometrovou tratí, s velice slušným převýšením a závěrečnou brutální pasáží po schodech, se přijelo poprat asi 80 běžců. Snaha byla ,ale stačilo to pouze na 12 místo celkově a šesté v kategorii.

 

Žacléřská 70

24.9.Jirka,Ondra

Jelikož jsme letos nevytvořili tým do soutěže tříčlenných hlídek,nezbylo než se poprat s kopcovitou tratí každý zvlášť. Za krásného počasí jsme se na startu sešli s Jirkou, a další více než stovkou bikerů. Protože byl letos závod vypsán jako finále Českého poháru,byla na startu velice slušná konkurence v čele s Ondrou Cinkem a také byl závod pro jednotlivce určen pro celý,76 km dlouhý, okruh. Tím jsem dostal šanci prozkoumat i tu část,kterou jsem v rámci týmové soutěže nikdy neokusil. Jirka mi odjel po prvním vážnějším stoupání a já se zabudoval v celkem početné skupině,která se s každým dalším kopcem tenčila. Konečně za Žacléřem,při výjezdu na haldu,přišla řada na mne a ze čtyřčlenné skupinky jsem si vystoupil a do cíle přijel osamoceně na 35 místě. Jirka byl v cíli 27.

 

Josefov MTB 19. ročník Memoriál Oldřicha Máchy

18.9. Petr, Jirka a Luboš

  Na již tradiční podzimní závod se sjela celkem početná a hlavně velmi kvalitní konkurence. Ja si letos dopřal menší porci kol v kategorii příchozích a dojel si pro 9. místo. Luboš si v super čase dojel pro 2.místo v kategorii veterán II.. Do hlavního závodu nastoupil Jirka a vedl si velice slušně 8. místo v masters I..


VYSLEDKY

Fotky od Hanky - děkujeme

 

Finále Puchar Strefa MTB

17.9.Ondra

V sobotu se konal poslední,finálový,závod Pucharu Strefa MTB Sudety w Jodlowniku. Na 170 závodníků čekaly opět dvě varianty-21 nebo 43,5 km. Delší,složenou ze dvou okruhů,a s převýšením přes 1700 metrů si zvolilo pouhých 40 závodníků,těch,kterým ještě šlo o umístění v celkovém pořadí. V dusném počasí jsem s tratí docela bojoval a dojel na patnáctém místě. V celém seriálu z toho bylo místo šesté.

 

Specialized Rallye Sudety

10.09.2016 Vláďa, Jirka a Martin

autor: Vláďa

Tradiční bajkový závod Specialized Rallye Sudety 2016 odstartoval po dvaadvacáté a v rekordním poli startujících na dlouhou 113 km dlouhou trať nechybělo zastoupení ani naše spolku Cyklo Tony. Jirka z pozice nováčka dlouhé tratě ještě nevěděl, do čeho jde a se závodem se popral vskutku bravurně a v cíli si dojel pro skvělé 40 místo v čase 5 hodin a 55 minut. Já jsem tak rychlí nebyl a s tratí jsem se pral za 7 hodin a 31 minut, což mi vyneslo 278 pozici. Martin zvolil při závodě koloběžku a to na trati šedesát kilometrů. Náš společný výkon byl silně podporován Radkem a Tomášem, kterým za podporu moc děkuji. Sudety se jeli za horkého letního počasí a na rychlé suché trati se od našich bajků hodně prášilo. Také byla skvělá divácká kulisa a na občerstvovačkách pivo teklo proudem. Tak zas příštěJ.

Specialized Rallye Sudety 10.9
autor: Jirka

V sobotu jsme se sešli na startu závodu na 113 km.Na Sudety letos vyšlo krásné počasí, na mně bylo vedro až moc, ale zas lepší než zima. jelikož jsem nic tak dlouhého a těžkého nikdy nejel měl jsem ze závodu dost obavy,ale zvládl jsem to a dokončil na skvělém 40 místě a 24 v kat. Vláďa 278 a 114 v kat.

 

 

Waligora Run Cross

10.9.Ondra

Jelikož jsem se letos věnoval spíše kratším závodům,bylo načase s blížícím se závěrem sezóny, zkusit také něco delšího. A ideální příležitost se naskytla prakticky za humny. WRC-Ultra. Běh na 53 km s převýšením více jak 2500m. Start v 8 hodin ráno v polské Gluszycy a trať vedoucí přes nejvyšší a nejprudší kopce Javořích hor. Úvodních 5 km mělo jen mírně stoupající charakter a tak se pole 98 běžců začalo dělit až na prvním opravdovém kopci,kterým bylo stoupání k hradu Rogowiec. Nahoře jsem byl první a vedení mi vydrželo asi na šestnáctý kilometr. V seběhu ze Špičáku mi utekl Španěl Álex Martinez Nunez,kterému evidentně svědčily teploty atakující třicítku, a běžel si pro suverénní vítězství . Já jsem nakonec, i přes rostoucí únavu, udržel druhé místo.Třetí doběhl Polák Norbert Promirski.

 

Dobrušský pohár, Kounovské okruhy

4.9.2016 Luboš

Závěrečného závodu Dobrušského poháru, Kounovské okruhy, jsem se zúčastnil z klubu pouze já. Rychlé tempo, balík se roztrhal až v závěrečném stoupání, ve kterém mě přespurtoval Jirka Voňka. Dojel jsem druhý ve své kategorii.

 

 

Muflon MTB Srebrna Góra

3.9.Ondra

Pátým (pro mne teprve třetím) závodem pokračoval Puchar Strefa MTB Sudety v Polsku. Start v 11 hodin pod pevností Don Jon ve Srebrnej Góře. Na startu více jak 250 bikerů ,a na výběr 42 nebo 21 km dlouhá trať. Na delší variantu se vydalo 95 závodníků,já smozřejmě také. Pěkná,kopcovitá trať-na delší variantě se nastoupalo 1400 metrů. A lahůdka na závěr-sjezd z nejvyššío bodu po trati pro endura. Nechyběly klopené zatáčky,hupy,kamenité pasáže. A cíl přímo v pevnosti byl také skvělý. V cíli jsem byl 17 celkem,sedmý v kategorii.

 

 

27.8 Lesák Cup Bohdašín
 

 

Jirka, Martin
V sobotu jsem vyrazil do Bohdašína. Bylo na výběr ze dvou tras 20 nebo 40 km. já zvolil tu delší,na které se mi dařilo a dojel jsem na 5mistě. Martin po zranění zvolil kratší trasu na koloběžce a dojel myslím 17.

 

 

 

 

 

Okolo Broumova 2016

20.08.2016 Vláďa, Tomáš, Jirka, Radek

Již po sedmé se jel závod horských kol Okolo Broumova. Letošní 61 km dlouhá trať byla díky suchému počasí hodně prašná a rychlá. Na start se postavilo 170 závodníků jednotlivců a přibližně 30 borců ve štafetách. Barvy Cyklo TONY hájili domácí bajkeři Tomáš a Vláďa a z přespolních přijel Jirka s Radkem. Na trati číhala řada pastiček, nejvíce výmoly od tekoucí vody, štěrkové cesty s vysokou vrstvou kamení a po startu řada „amatérů“, kteří se bezohledně drali kupředu a sráželi ostatní závodníky. Nejlépe si vedl Jirka, který dojel ve skvělém čase, dále Tomáš těsně následován Vláďou a díky defektu o něco později do cíle dorazil Radek. Pedálu zdar a někdy příště!

Vláďa

 

Běh Teplickými skalmi

29.8.Ondra,Martin

V neděli jsme nemohli chybět v Teplicích na tradičním okruhu skalním městem. V horkém počasí se do závodu vydalo celkem 315 běžců a běžkyň. Nejrychleji si s tratí poradil Maďar Gregor László,který si domů odvezl i prémii za překonání traťového rekordu. Já jsem doběhl patnáctý,Martin na místě 152.

X-duatlon Běstviny

28.8.Ondra,Luboš

V sobotu jsme v Běstvinách zakončili snažení v Memoriálu Míly Holcmana. Účast byla sice slabá,celkem dvacet závodníků,ale o to přátelštější atmosféra. Se čtyřmi kilometry běhu,18 kilometry bikeů a závěrečným dvoukilometrovým běžeckým okruhem si nejrychleji poradil neporazitelný Ondra Pína. Já jsem skončil druhý,jak v závodě, tak celkově v mužích B. Luboš zvítězil ve své kategorii v závodě a celkově obsadil také druhé místo.

 

HOROKOLOVRŠKY: Náchod - Dobrošov

Ve středu 24.8.2016 bude pokračovat středeční pohár závodem horských kol na Dobrošov.

Závod je zařazen do Středečního poháru, seriálu Horokolovršky.

Start v 17h od hotelu Bonato v Náchodě

Prezentace od 16h do 16.45 v místě startu

Startovné 50Kč + 20 Kč startovní číslo, kdo nemá z předchozích závodů

Kategorie viz Středeční pohár

Trať pro všechny kategorie stejná, délka 3,6km

Cíl na Dobrošově, na parkovišti před Jiráskovou charou

 

 

VYSLDKY Náchod - Dobrošov 24.8.2016

 

MTB maraton Česká Třebová

 
7.8. Luboš
Po prázdninové závodní pauze jsem zavítal na můj oblíbený maraton v České Třebové. Letošní trať byla o něco kratší, ale obohacená o průjezd druhou sjezdovkou a 2x jsme šplhali až na vrcholek sjezdovky Peklák. Na startu dlouhé trati se sešlo 80 závodníků. Jelo se mi dobře. Do cíle jsem dorazil na 38 místě a druhý v kategorii nad 60 let.
 
 

 

 

Krakonošův cyklomaraton

6.8.Ondra

V sobotu jsem se v Trutnově postavil na start třetího ročníku silničního závodu Krakonošův cyklomaraton. Spolu se mnou se na 140 km dlouhou trať,s převýšením 2500m, vydalo více než 350 závodníků. S hlavní skupinou jsem to vydržel k pevnosti Stachelberg,čili asi na čtyřicátý kilometr.Pak už jsem střídal různé skupiny dle výkonnosti (do kopce) a drobných technických potíží (s kopce). Přes „jedničkové“ Pomezní boudy,Pražskou boudu,Strážné a Hoffmanky jsem se nakonec do cíle dostal na 150 místě. Nutno podotknout,že závod byl opět skvěle zajištěn po stránce bezpečnosti závodníků, ať už policií,hasiči nebo dobrovolníky. Není proto divu, že se závodu účastní nejen české týmy, jako Sparta nebo Whirlpool,ale třeba i lotyšský Rietumu-Delfin vítězného Petera Pruuse.

 

 

 

 

 

 

 

 

ISOMA 1000 MILES ADVENTURE 2016

Extrémní non-stop ultramaraton v délce 1681 km (1000 mil), který lze absolvovat na kole, pěšky nebo na koloběžce. Závod letos vedl nejtěžšími terény z Čech na Slovensko. Na start jsem se postavil 3. července v obci Hranice (u Aše) a v 15.00 hodin došlo k ostrému startu vstříc dobrodružství a nástrahám závodu. Závod se jel bez jakéhokoliv zajištění a jen pomocí vlastní síly. Nahraná trasa závodu v navigaci udávala směr a nebylo možné si trasu určit sám nebo nějak pozměnit. Už samotné dobrodružství je se na závod přihlásit. Přihláška se otevírá v prvních sekundách Nového roku a během 2 až 3 minut je omezený počet startujících naplněn. Přihlášení se povedlo a měl jsem 6 měsíců na přípravu na tento závod. Letos na startu bylo 160 závodníků a atmosféra byla pro mne jako nováčka lehce stresující a vypjatá. Postupem času jsem zdolával vrcholky Krušných hor, Českého Švýcarska, Lužických hor, Jizerských hor, Krkonoš, Vraních hor, Broumovských stěn, Stolových hor, Orlických hor, Krallického Sněžníku, Jeseníků, Hostýnských a Vizovických vrchů, Bílých Karpat, Malé a Velké Fatry, Malých Tater, Slovenského ráje a Vihoriatských vrchů. Závod byl pro mne drsný, těžký ale také osvobozující a pln nových dobrodružství a zážitků. Neuvěřitelně přátelská a férová atmosféra panovala už mezi námi závodníky a obrovská podpora fanoušků podél trati závodu a kamarádů a přátel sledující můj postup na webu mílí. Během závodu jsem řešil stravování, pití a také, kde složím na noc hlavu. Měl jsem štěstí, že vždy po celou dobu závodu jsem spal pod střechou, někdy i s teplou sprchou a postýlkouJ. Můj 29“ bajk KTM mne podržel a po celou dobu závodu jsem neměl žádný technický problém ani defekt. Pouze probíhala běžná údržba pohyblivých částí kola a výměna brzdových destiček. Přes řídítka jsem „letěl“ pouze dvakrát a bez následků. Nejtěžší pasáží byly určitě Krkonoše (převýšením) a pak díky dešti Vizovické vrchy a převážná část Slovenska, kde vytrvale několik dní pršelo a bajk byl jedna velká bakule nepohyblivého bláta nebo se trasa závodu stala jednou velkou řekou. Zažil jsem čtyři dny, kdy mi fakt byly velká zima. Slovenská část byla více o pěší turistice, kdy jsme se s bajky drápali na vrcholky hor, kde bylo problém se vyškrábat i bez kola. Velkou roli hrála i psychika, kdy jsem mokrý a zmrzlí chtěl závod několikrát vzdát a jet domů do tepla. Nejtěžší je zvítězit sám nad sebou. Po 15 dnech jsem dorazil do cíle závodu v Nové Sedlici na pomezí slovensko-ukrajinské hranice a průjezd cílovým obloukem byl neskutečně osvobozující a úžasný. V cíli jsem s pořadatelem závodu Honzou Kopkou dal pivko, popovídali si o závodu a pak už jsem na 4 kolech frčel zpět domů do Čech. Po celou dobu závodu jsem nejel sám, český úsek jsem zdolával s kolegou bajkerem Jaromírem Jirkou z Martínkovic a Slovensko jsem projel s Tondou z Plzně. Oba jsme měli strach z medvědů. Často dostávám otázku, co mi vlastně závod dal nebo proč jsem do toho šel. Je to velmi jednoduché, osobně jsem si chtěl vyzkoušet své schopnosti a dovednosti bajkera, vyzkoušet svoji vytrvalost a dokázat si, že jsem schopen fungovat a postarat se o sebe v polních a lesních podmínkách v cizím prostředí bez vazby na současné moderní technologie. Získal jsem úplně jiný pohled na svět a změnil se i můj žebříček hodnot. Rozhodně jde o pokoru a uznání mých soupeřů, že každý problém má své řešení a nic není důležitější, než rodina, zdraví a klidný život. Návrat do běžného života a pracovního nasazení byl těžký a dodnes se mi zdá o závodu a jeho příkořích. Získal jsem nové přátelé a ztratil 9kg své váhy. Předběžný výsledek je 47 místo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlavňovský triatlon

20.7.Ondra

Ve středu proběhl další závod memoriálu Míly Holcmana. U Hlavňovského rybníku se sešla asi dvacítka závodníků. Po klasickém průběhu-ze zadu do předu-jsem závod dokončil

 

Říčkovský Golem

16.7. Ondra

V sobotu v 10 hodin jsem nemohl chybět na břehu Pastvinské přehrady, spolu s více než stovkou dalších triatlonistů, připraven vrhnout se do jejích vod. Přehrada byla o dost plnější než obvykle,tudíž má nejpomalejší disciplína nabízela o něco delší úsek. Ovšem neproběhl nijak zle a z vody lezu kolem sedmdesátého místa. Cyklistická část s cílem v Říčkách a se sedmi sty výškovými metry na 32 kilometrech nabízí dost prostoru ke stahování. Toho také využívám a do pěti a půl kilometrového běhu vybíhám na desátém místě. To v běžecké části vylepšuji ještě o jednu příčku na celkové deváté. Poklona patří organizátorům této akce. Je vidět, že závod pořádají opravdu z lásky k tomuto sportu. Díky.

 

X trail Krkonoše

10.7.2016 Ondra

V neděli jsem se zúčastnil závodu seriálu Salomon Trail Running Cup ve Vrchlabí. Start v 11 hodin proběhl na Vrchlabském letišti a před námi bylo 28 km s převýšením necelého 1000 metrů. I když nás na trati čekaly dva velké kopce-Žalý,s výběhem po černé sjezdovce a Strážné,hlavním nepřítelem dne bylo vedro s teplotou atakující třicítku. Po startu jsem se snažil držet v blízkosti čela,ale brzy jsem pochopil,že to v horkém počasí nepůjde. Ale našel jsem si stabilní tempo a v něm vydržel až do cíle,kde jsem byl celkově osmý,pátý v kategorii.

 

1000 mil

Čauky kolegové bajkeři,

tak mi držte palce, ať mne nesežere medvěd. Už se těším na krásnou panenskou přírodu a „bezlidno“.

S pozdravem Drak

 

Triatlon Opočno

29.6.2016  Luboš,Ondra

Třetí díl Memorialu Míly Holmana,první triatlon,pohodová atmosféra,krásné počasí a na rozdíl od loňska, teplá voda. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat středeční závod. Průběh závodu byl v našem podání tradiční. Po slabším začátku,z vody jsme s Lubošem vylézali kolem třicátého místa (Luboš dříve),jsme se posouvali vpřed. Cyklistickou část jsme také absolvovali společně,ale ne v háku, a dostali se na dohled první desítce. Až v běhu jsem se Lubošovi malinko vzdálil a dostal se na deváté místo celkem,v kategorii z toho bylo stříbro. Luboš suverénně zvítězil v té své.

FOTO


Přespolní běh areálem zdraví Chábory

12.6.2016 Katka, Luboš
 

V neděli jsme se s Lubošem vydali na 35. ročník přespolního běhu v sousedních Cháborách. Jedná se o závod zařazený do VCVČ, a tak účast byla hojná. Startovala nás rovná 100. Muži 3,333km dlouhý okruh absolvovali 3x, celkem jim to tedy běželi přes 10 km, zatímco ženy (společně s juniory) si daly kolečko jen jedno. Pro mě to tedy byl velice rychlý závod, ale i tak jsem si ho ve známém prostředí stihla užít a obájila 2 roky staré umístění na 1. příčce ve své kategorii. Luboš musel makat na trati o něco déle a skončil na krásném 3. místě v kategorii. Za kuriozitu tohoto závodu považuji cíl z prudkého kopce a do zatáčky. Nejeden závodník byl tak rozběhlý, že zapomněl do cíle zatočit anebo ji dostatečně nevytočil a skončil v křovíčku. Všichni jsme odjížděli domů spokojeni s milými cenami a plni dojmů, protože na trati bylo možno potkat, podporovat (a předběhnout?!) staré dobré známé.

VÝSLEDKY
FOTO

 

Runtour Olomouc

 
11.6. 2016 Katka

Zůčastnila jsem se dalšího závodu ze šňůry Runtour, tentokrát v malebných Smetanových sadech v Olomouci. Celkem 500 nadšenců se rozběhlo na 10 km trať za lehkého mrholení. Trasa byla moc hezká, plná městské zeleně a na každém rohu někdo zběsile fandil. Vybojovala jsem 4. místo v kategorii. Na stupně vítězů mi chybí tedy zdánlivě kousek, soupeřka mi však utekla skoro o 4 minuty. Holt, s elitou je těžký souboj ;)

VÝSLEDKY

 

Běh Emericha Ratha

11.6.2016  Ondra

V sobotu jsem si opět po delší době vyrazil zaběhat. Pěkný desetikilometrový běh v Broumově nabízí těžké výběhy i příjemný povrch-skoro žádný asfalt. Cítil jsem se dobře a tak jsem po celý závod tvořil na čele tempo. Jediný,koho se mi nepodařilo setřást byl Jan „Zomba“ Beran a to se mi kousek před cílem vymstilo. Stříbro je ale taky dobré.

Adršpašské kritérium

8.6.2016  Ondra

V rámci Středečního poháru byl odstartován Memoriál Přémy Víta prvním závodem se startem v Adršpachu. Asi 40 závodníků se vydalo po známé trati přes Hodkovice, Radvanice a Chvalečské serpentiny (to celé dvakrát). Cíl byl tentokrát ovšem až v Adršpachu-krátká 15 % stojka za hospodou U Tošováka. Pro mne se závod v prvním průjezdu změnil v časovku,když jsem neudržel čelní skupinu. Závěrečný výjezd do cíle jsem si musel vychutnat díky neopatrné manipulaci s přesmykačem na velkou placku. Do cíle jsem to dolámal tak v polovině startovního pole. Výsledky jsem ještě nenašel.

 

Puchar Strefa MTB Waligora

5.6.2016 Ondra

Druhým závodem pokračoval v Polsku seriál MTB maratonů. Na startu 24 km dlouhého okruhu ve Walimi se sešlo tentokrát 205 závodníků. Ti si mohli v průběhu závodů vybrat,zda okruh absolvují jednou, nebo dvakrát. Pro variantu dvou okruhů,každý s převýšením 990m se nakonec rozhodlo pouze 44 bikerů. Ani já jsem neměl příliš chuti na druhý okruh. Kopce,často se sklonem přes 20%,byly nekonečné. K tomu spalující vedro. Ale na trati byla i spousta zábavných XC pasáží a tak jsem nakonec zahnul i do druhého kola. Do cíle jsem dorazil po bezmála třech a půl hodinách na 12 místě celkově.

 

Jičínská padesátka

28.5.2016 Jirka

V sobotu jsem byl na Jičínské 50. říkal jsem si že to zase zkusím, že by to mohlo být lepší než loni kdy jsem měl defekt a také bylo. pichnul jsem totiž ještě před závodem......Jinak počasí super, ale strašné dusno v kterém se mi nejelo vůbec dobře. Dojel jsem na 55 místě celkově a 21 v kat.

 

Časovka Kvasiny - Luisino údolí

22.5.2016   Luboš

O víkendu jsem zvolil časovku Kvasiny - Luisino údolí. Perfektně připravený závod pořádal oddíl Stalaku. Díky dobrému počasí se na startu sešlo 70 závodníků. Časy byly rychlé, o minutu jsem si zlepšil osobák na této trati. Stačilo to na třetí místo v kategorii. Absolutním vítězem byl Čapino, který profrčel 19 km stoupání průměrnou rychlostí téměř 30 km/h ! Závod byl bohatě sponzorován vinaři z Moravy. My jsme si s Hankou odnesli 5 lahví.

FOTO

 

 

X-duatlon Jestřebí Hory

18.5.2016 Luboš,Ondra

Ve středu pro nás Pavel Bezděk (Redpoint) připravil druhý ročník terénního duatlonu na Odolově. Na stejné,velmi povedené trati jako v loňském roce se tentokrát sešlo 24 závodníků v dospělých kategoriích a 13 na zkrácené,žákovské trati. Pro suverénní vítězství si dojel a doběhl Ondra Pína. Druhý skončil David Štangler a třetí místo jsem, po přetahované s Martinem Štolfou, urval já (2. v kategorii). Luboš vybojoval také druhé místo v kategorii.

Ondra

FOTO

 

Dobrušský pohár: MTB Mělčany

Ne 15.5.2015 Petr
I přes chladné počasí jsem si přijel zazávodit, v pohodovém tempu na 28 km, mě dobře známé trati. Ta horká vana doma pak byla fakt relax .o:) Dojel jsem na pátém místě v kategorii.

 

Dobrušský pohár: silniční časovka Semechnice

So 7.5.2015 Petr, Luboš
Na pozměněné trase časovky si Luboš dojel pro druhé místo v kategorii a já na šestém.
FOTO

 

 

KVOK- 58. ročník 1/2 maratonu Kolín- Velký Osek- Kolín


15.5.2016 Katka

  V neděli jsem se vydala již třetím rokem na trať 1/2 maratonu KVOK. Jendá se o obrátkový závod vedoucí z Kolína do sousedního Velkého Oseku a zpět. Dnes startovalo 150 dalších běžců.  Trať je rovinatá, vede po asfaltu, což mi bežně vyhovuje. Bohužel v běžecký neprospěch hrál silný vítr. Ke zlepšení osobáku dnes nedošlo, přesto jsem už potřetí obhájila na této trati 2. místo. Závod je moje srdeční záležitost, protože to byl historicky můj úplně první 1/2maraton. A také proto, že je "rodinný", s přátelskou atmosférou. Žádná masovka a štědré ceny včetně tomboly. Dostala jsem také ocenění- pohár za první ženu na obrátce. Do 12 km jsem si držela vedoucí pozici, pak jsem se ale nechtěně "nechala" předběhnout 3 ženami. Konečný výsledek 4. žena absolutně, 2. ve své kategorii. Upřímně, mnula jsem si ruce na osobní rekord, ale přepálený začátek beru jako zkušenost, z níž se příště poučím.

VYSLEDKY

 

Pohár Strefa MTB Gluszyca

15.5.2016  Ondra

V neděli jsem byl reprezentovat naše barvy v Polsku na prvním závodu do Poháru Strefa MTB Sudety. Na startu se sešlo 340 bikerů,kteří si v průběhu závodu mohli vybrat jednu ze dvou distancí-28km nebo 55km. Asi i vzhledem k počasí-v horních pasážích se teplota nebezpečně přiblížila nule a kroupy nás provázely po mnoho kilometrů-si většina zvolila variantu kratší. 123 bikerů, včetně mne, zvolilo delší trať. První polovina byla namotána nad Gluszycí v okolí komplexu Osowka,druhá nás zavedla na druhou stranu,na Javoří hory. Na trase se neustále střídaly prudké výjezdy s rychlými sjezdy (převýšení 1700m),nechyběly singltraily i technické pasáže. I přes počasí,velmi pěkný závod,ve kterém jsem dokončil na 31. místě.

 

MTB maraton Ústí nad Orlicí

14.5.2016  Luboš a Jirka
 
V sobotu jsme se s Jirkou sešli na letišti v Ústí na startu 50 km trati MTB s velice zajímavým profilem. Navzdory předpovědi nepršelo, ale foukal silný vítr. Až do 33 km jsem bojoval s Jirkou Šlégrem o vítězství v kategorii, ale nakonec měl více sil on. Závod byl zpestřen účastí našeho výborného biatlonisty Ondry Moravce. Jirka Kubec opět zajel výborný závod. Do cíle dorazil na absolutním 24 místě a byl 14. ve své kategorii.

 

X-duatlon Pálenka

4.5.Martin,Ondra

Ve středu připravil Míra Duch první závod duatlonovo/triatlonového seriálu v rámci Středečního poháru,terénní duatlon na Pálence. Bohužel,středa nabídla propršený a chladný den a tak se nás v pět hodin na startu, na rozblácené trati, sešlo všehovšudy deset. Běžecký úsek zůstal nezměněn,bikeová část byla naštěstí trochu zkrácená,i tak ale dala zabrat. V cíli jsem nestačil pouze na Davida Štanglera,v mužích B z toho bylo zlato.Martin mě doplnil na bedně bronzem. Míra měl připraveny sladké medaile a věcné ceny pro všechny,takže prohloupil kdo nebyl.

 

Bieg Jeza

Víkendové MTB závody byly kvalitně zastoupeny dalšími členy týmu,já jsem zvolil nedělní běžecký závod v Polsku. Na sedmikilometrové trati v lehčím terénu jsem si poradil se všemi soupeři a zvítězil.

Ondra

 

Runtour Hradec Králové

30.4. 2016 Katka

  Ve slunečnou sobotu jsem se vydala na jeden z mých dříve velmi oblíbených závodů série Runtour. Tentokrát do nedalekého Hradce. Tento závod jsem běžela již počtvrté. Vede centem města se startem na Ulrichově náměstí, takže o vřelé fanoušky na celé trati není nouze. Vybrala jsem si trať na 10 km a vystartovala společně asi s 550 dalšími natěšenými běžci. Na to, že je to městský závod, nudný rozhodně není. Přebíhá se například kovový most u knihovny a jiné mosty a podchody, trocha historického centra a útulná cesta podél řek Labe i Orlice. Ještě, že Hradec dobře znám, protože kochat jsem se moc nestíhala :) Nakonec jsem vybojovala 7. místo v kategorii (Z39) a 8. z celkem 201 žen.
 
 

Bike Cup Mercedes - Benz, Stolové Hory

30.4.2016 Jirka, Luboš, Martin


Z mnoha sobotních sportovních akcí jsme zvolili novinku bikových závodů - Bike Cup Mercedes Benz Stolové hory v Machově. Hlavní architekt tratě Véna Hornych byl zárukou, že to bude náročné a také bylo. Luboš s Jirkou jeli dlouhou a Martin zvolil prozíravě krátkou trať. Na startu se sešlo relativně málo závodníků, ale zato kvalitních. Start všech kategorii proběhl společně a pole se roztrhalo podle výkonnosti při stoupání na Hejšovinu. Část závodu vedla Polskem, místy po trati Sudet a Trilogy. Počasí se po chladném týdnu umoudřilo, přesto podmáčené louky braly síly a tahaly za nohy. Jirka zajel skvělý závod, absolutně obsadil 30.místo a byl 15. v kategorii. Nechal za sebou řadu výborných bikerů. Luboš, nejstarší účastník startovního pole, dorazil do cíle na 79.místě a vyhrál kategorii nad 60 let. Martin na krátké zajel 5. místo absolutně a zvítězil ve své kategorii.

Odkaz na foto:

https://goo.gl/photos/ehQQTmDJjYJSzD7o8

Výsledky v přílohách TRASA A  /// TRASA B

 

 

STALAK MTB BIKE CUP

30.4.2016 Petr

Zatímco tvrdší jádro teamu zavítalo do Machova, já jsem dal přednost klasice u Rychnova. Za fakt, konečně pěkného dne si obkroužil pět okruhů 30 km po pěkně připravené trati. 

 

Ratibořický maratón

24.4. Jirka,Martin,Petr,Ondra

V neděli jsme odstartovali MTB maratónskou sezónu tradičním závodem se startem v Úpici. Nedělní ráno sice k závodění moc nelákalo,poletující sníh,teplota okolo nuly a mokro po nočním dešti,i tak se na startu sešlo početné startovní pole. Závod probíhal v rychlém tempu,nikomu se patrně nechtělo v chladném a větrném počasí trávit mnoho času. Na mnoha lesních pasážích čekalo bláto a louže,takže kola i tváře jezdců byly mnohdy k nepoznání. Nejrychleji se s tratí v našich barvách vypořádal Jirka na 42. místě,následován Ondrou(52.),Martinem(114.) a Petrem (126.).
Ondra

 

Běh Ratibořice

3.4.2016 Katka, Luboš, Martin

  V neděli se Martin, Luboš a Katka vydali změřit síly na 3. ročník Běhu Babiččiným údolím. Startovalo se v 11 hod u zdejšího mlýna v počtu celkem 282 dospělých běžců. Trať byla nakonec lehce zkrácena na 6 km. Cesta zahrnovala jak asfaltovou část, tak pešiny po poli i lesem, kopeček k zámku, trochu těch kořenů a spousty diváků, ktěří nadšeně fandili a tvořili tak příjenou atmosféru běhu v malebném kraji. Kategorie se zde nerozlišovaly. Závod byl nabitý běžeckou konkurencí,a tak Katčino 5.místo v kategorii žen, Lubošovo umístění na 31. místě mezi muži a Martinova 36. pozice lze považovat za velmi povedené. Za mě příjemně strávená neděle při perfektním jarním počasím s podobně naladěnými lidmi.
Katka
VYSLEDKY

FOTO

 

Jirka
V neděli 20.3 jsem se vydal k našim sousedům do Polska na lyže. Byl to menší závod než Orlický maraton, ale trať měli opravdu luxusně upravenou, to musím pochválit! Měli tam pouze kategorii muži Open ve které jsem obsadil 6 místo ze 47.

 

Úpická 10  + vyhlášení ZBL


6.3.2016 Luboš, Katka, Ondra, Martin

V neděli 6.3. odpoledne zazněl výstřel tradičního závodu Úpická 10. Počasí běžcům přálo, po uplakaném dopoledni se vyčasilo. Tento závod je obrátkovým, s minimálním převýšením, a tak se zde daly "urvat" dobré časy. Katka si udělala osobáček a předběhla dokonce nejmenovaného člena týmu. Skončila na 2.příčce. Luboš doběhl také 2. v kategorii. Ondra obsadil 6.místo v kategorii, Martin slušné 21.
Výsledky závodu zde
Ve stejné odpoledne se dostalo slávy věrným běžcům Zimní běžecké ligy. Ti se scházeli po celou zimu na tratích regionu Jestřebích hor. V Úpici se vyhlašovaly kategorie od nejmenších dětí až po veterány. Jméno Cyklo Tony zaznělo na prvních příčkách hned několikrát. Katka a Ondra se stali králi Zimní běžecké ligy. Luboš skončil na 2.místě. Martin se taktéž zúčastnil většiny závodů ZBL a v trikotu Cyklo Tony vzorně bojoval.

FOTO
článek na Behej.com

Orlický maraton

5.3.2016 Jirka
V sobotu jsem se zúčastnil závodu 22,5 km volnou technikou, závod byl přeložen z kraje února, kdy byl nedostatek sněhu. Za mě si myslím povedený závod, dokončil jsem na celkově 18 místě a 9 v kat.

 

 

 

 

 

ZBL Běh na Odolov

10.02.2016 Katka,Ondra,Martin,Luboš

  V pořadí šestý a předposlední závod Zimní běžecké ligy se přesunul do Malých Svatoňovic na náměstí. Beželi se zde celkem 4 okruhy po cca 1500 m s pořádným stoupákem na začátku a mírným vlněním po zbytku trasy. Opět se sešla stará známá čtyřka, z nichž Katka s Ondrou vybojovali první místo v kategorii, Martin krásnou 9.pozici a Luboš 3. v kategorii, přičemž si to ďědci rozdali a doběhli v rozmezí pouhých 10 vteřin!

FOTO:                      
VÝSLEDKY

ZBL-Běh přes Vartu

3.2.2016 Katka,Luboš,Martin,Ondra

Pátým závodem pokračovala v Batňovicích Zimní běžecká liga a u toho nemohlo chybět naše stabilní běžecké kvarteto. Po posledním,velmi mrazivém a uklouzaném závodě v Pavlovicích,nás čekaly o hodně příznivější podmínky. A konečně taky pořádný kopec,sice krátký,ale prudký a jelikož byl šestikilometrový závod rozdělen do dvou kol,zdolávali jsme ho dvakrát.Hlavně v druhém kole byl opravdu výživný. Ale všichni jsme se s ním se ctí vypořádali,o čemž svědčí výsledky.Katka a Luboš vítězství,Ondra druhé místo a Martin sedmé.

FOTO