DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2015 Archiv zavodů

ZBL Silvestrovský běh Havlovice


31.12.Katka,Ondra,Martin,Luboš
V poslední den roku 2015 se konal tradiční Silvestrovský běh Havlovicemi. Z členů klubu Cyklo Tony se na starotvní čáru postavil Ondra, Martin, Luboš a Katka. Trať čekala všechny stejná, jen žen se pořadatelům sželelo v té "kose" a výjmečně se jim zkrátila trať. Muži tedy běželi celých 11 km (pět okruhů podél řeky Úpy) a ženy oběhly "jen" 3 kola, což dalo dohromady něco přes 6 km. Protože bylo opravdu mrazivo, běžcům trvalo i několik km, než se zahřáli. Vládla však příjemná atmosféra, žádné zdržování, a tak se v 11 hod všichni společně vydali po výstřelu přes startovní pásku vstříc poslenímu překonání sama sebe, vstříc poslednímu zdolání běžecké výzvy tohoto roku. Troufám si říct, že se výborně dařilo všem. Katka, jelikož byla v cíli první (z důvodu kratší trasy) měla možnost ostatní členy týmu sledovat a povzbuzovat v jejich boji o každou sekundu. Ondrovi se podařilo zdolat 4. příčku. Luboš vybojoval 2. místo v kategorii, Martin finišoval také velmi dobře (pořadí těžko určit, čekáme ještě a výsledky) Katka doběhla jako 2. žena absolutně, ve své kategorii první! Všichni spokojeni odjeli do svých domovů vítat nový rok. Už se těšíme na další, nejen běžecké zážitky. Spoustu zdraví, sil a elánu. Ať to sviští!

FOTO

Štěpánská trojka v Nováči


26.12.2015 Katka,Martin,Luboš
Pro věrné běžecké nadšence z okolí Nového Města nad Metují je určen běh na místní atletické dráze, který se již několik let koná 26. prosince. Letos se organizátoři shodli na 3 km traťi, přestože v minulosti dávali přednost 5 km. Letos se tedy jednalo o Šťepánskou trojku. Není nic lepšího, než si jít po svátečním obžerství protáhnout tělo a přátelsky si zasoutežit s kamarády a starými známými. Letos se tradiční počet závodníků, 5-10 sportovců, téměř ztrojnásobil. Na nic se nečekalo a startovalo se. Běželo celkem 24 běžců, z toho 4 zástupci něžného pohlaví.  Martin protnul cílovou čáru za krásných 11:38,2 (7.pozice), Luboš v těsné blízkosti s časem 11.42,1 stačil na 9. příčku a Katka, jako první z žen, si oddechla v cíli v čase 12:11,0. Po závodě čekalo zúčastněné milé posezení s vyhlášením, spoustou vánočních gratulací, milých slov a výbornými zákusky, které přivezl Karel Šklíba. Za mě bezva strávený "Štěpán" a pak hurá se domů nadlábnout.

FOTO
VYSLEDKY

Mikulášský běh Úpice
 

Katka, Luboš, Ondra, Martin
 
5. prosince odpoledne se konal v Úpici tradiční Mikulášský běh na 5 km. Atmosféru Mikuláše připomínal hned na začátku pekelný kopec ke hvězdárně. Ten závodníci museli absolvovat dvakrát. Běžela se 2 kola po 2,5km. Jako odměnu jsme dostali v cíli sladkého čerta. Sladší je však vždycky pocit překonání cílové rovinky. To se dnes podařilo celkem 4 členům klubu Cyklo Tony- Ondrovi, Martinovi, Lubošovi a Katce. Překvapením závodu bylo 2.misto Ondry absolutně a Lubošovo 2. místo v kategorii. Pro Katku to byl premiérový závod "v dresu" Cyklo Tony (no, spíš teda v budoucím dresu :) ). Doběhla jako 2. ve své kategorii. Celý tým si tedy nevedl špatně a jak sami hoši včera uvedli,v běhu vykazují lepší výsledky, než v cyklistice :) Takže nezbývá než popřát- jen tak dál! ;)

Výroční schůze - Cyklo Tony

21.11.2015 Náchod
účast členové: Petr, Tomáš. Vláďa, Martin, Luboš, Jirka, Radek
naši hosté: Hanka, Ela, Roman+1
omluvenka: Ondra

  Hodnocení sezóny 2015 a cíle pro nadcházející rok. Projednání nových stanov. Diskuze o opravě karbonu. :o)
  A to nejdůležitější nakonec přijetí nové členky Katky Maršíkové, která se bude věnovat hlavně svému oblíbenému běhu, ale hodlá zkusit i závody na kole.
VÍTÁME NOVÉHO ČLENA

Ádrkros

7.11. Ondra, Martin

Jediný deštivý den minulého týdne,sobota,byl termínem posledního,alespoň pro mne,závodu letošní sezóny. Na start se postavil i Martin a kromě nás dalších 468 běžců a běžkyň. Forma už s probíhajícím podzimem a částečně i posezónní pauzou doznala jistého poklesu,což se tedy nedá říci o váze,a tak byl hlavní cíl si závod užít. To jsem si splnil a přidal 23. místo,Martin doběhl rovných sto míst za mnou,a snad také s dobrým pocitem.

Ondra

Borský kros

11.10. Ondra

Po úspěšném zakončení cyklo sezóny mám za sebou první podzimní běžecký závod. Podmínky,teplota kolem 3 °C a silný vítr, se mi sice moc nezamlouvaly,ale soupeřům asi taky ne a tak jsem si doběhl pro třetí místo v celkovém pořadí.

58. ročník běhu Hronov – Náchod

24.10. Petr, Martin, Luboš
Na startu tradičního podzimního běhu se sešlo rekordních 767 běžců. Teplota a počasí ideální na běh a i mohutná podpora ze strany diváků a místních obyvatel byla velmi příjemná. Délka se oproti loňsku natáhla o 150 metů na téměř 9 km. Podařilo se mi splnit si loňské přání a doběhnout v první stovce na 93 místě. Závod doběhla i má přítelkyně. Kluci doběhli za mnou, Martin na 124 místě a Luboš s doléčenou patou na 144 místě.

STALAK dvouhodinovka dvojic 2015

03.10. Petr
  Po úspěšném minulém víkendu mě Ondra Ptáček požadal abych snim odjel o tomto víkendu dvouhodinovku dvojic v Rychnově nad Kněžnou. Roli favoritů jsme snadno potvrdili a v závodě jsme dojeli s náskokem dvou kol pro prvé místo celkově i v kategorii.

Žacléřská 70 MTB - stříbro ze závod tříčlenných družstev

28.9. Petr,Ondra,(Ondra Ptáček),Martin
  Po zranění Jirky Kunce jsem byl nucen sehnat do našeho tříčlenného družstva nového koně. Volba padla na mého kamaráda Ondru Ptáčka. Vyjeli jsme tedy ve složení Petr, Ondra a Ondra na kratší variantu Open 53 km. Startovní pozice jakožto předposledního startujícího družstva byla velmi příjemná a bylo stále koho před sebou sjíždět. Nebýt mého smolného defektu v jednom ze sjezdů, mohlo nám to dát i na první místo, ale druhé místo rozhodně neberme jako neúspěch. Jako předsunutá hlídka byl na trati v závodě jednotlivců Martin L. a dojel si pro 9. místo.

Josefov MTB 18. ročník Memoriál Oldřicha Máchy

20.9. Petr, Radek a Martin (ten asi pozapomněl dres doma = to ti spočítám :o) )
  Na již tradiční podzimní závod se sjela celkem početná a hlavně velmi kvalitní konkurence. Počasí také vyšlo a trať byla na rozdíl od loňského blátíčka sucha, sjízdná a tedy i rychlá. Do hlavního závodu jsem odstartoval společně s Radkem. Slabší kus Lachtan už měl v té době odjetý předchozí závod za kategorii příchozích (8. místo). Mě a Radka čekalo celkem 5 okruhů, tedy nějakých 25 km. Sám za sebe můžu hodnotit závod jako super jízdu. Škoda jen, že v nájezdu do třetího okruhu jsem si o hranu jednoho ze schodu upustil vzduch předního pláště asi tak na 1,5 atm. Pak jsem již musel těžší technické pasáže běhat a to nebyl zrovna nejrychlejší způsob. I tak jsem závod dojel, sice trochu rozmrzelý, ale i tak spokojený s 12 místem v kat.. Radek závod dojel bez problému na 5. místě v kat. masters II. Výsledky, foto a video jsou na stránkách pořadatele JKF Jaroměř.

Odkaz: http://jkfjaromer.wz.cz/memorial.htm

X-uatlon Walbrzych

19.9. Ondra

V sobotu jsem zavítal k našim severním sousedům na duatlon v blízkosti zámku Ksiaz. Po prvním běžeckém úseku to s obhajobou vítězství z před dvou let vypadalo bledě,jelikož jeden z místních borců nasadil pro mne neudržitelné tempo. Naštěstí na kole si už tak dobře nevedl, během jednoho okruhu jsem jeho náskok smazal a v následujících dvou si vybudoval dostatečný náskok do závěrečného běhu. Takže vítězství.

Grand Prix Královéhradeckého kraje - kategorie HOBBY 

13. 9. 2015 – Opočno / Petr
pouze rychlý report, dojel jsem na 63 místě celkově / 21 v kat..

50.Velká cena Hradce Králové

10.9. Ondra
Hradecké kritérium proběhlo v trochu jiném termínu,ale na stálém okruhu v okolí Ulrichova náměstí. Půl hodiny před stratem trať pro nás hobíky pěkně zmokla,už taky celkem klasicky, takže kostky bylo nutné jezdit se zvýšenou opatrností.Hned v prvním kole jsem trochu zaváhal a zůstal vzadu.Podařilo se mi ale ještě docvaknout druhou skupinu a s tou dojet do cíle ,aniž bychom byli pohlceni čelem. Závod opět super,bohužel se tentokrát jelo,kvůli blížícímu se startu profíků, slabou půlhodinu.

Dobrušský pohár 2015

 Poděkovaní patří hlavně pořadatelům všech 12. závodů.
TriClub Dobruška, Stalak

 V konečném pořadí tedy:
Luboš první v kategorii veterán III.
Petr páté místo v kategorii masters
Ondra (doplníme po zveřejnění výsledků)

DP 12. finálový závod ulicemi Dobrušky

6.9. Luboš,Petr,Ondra,Radek   1.zlato / 1. stříbro / 1. bronz

Posledním závode, kde se daly ještě získat poslední body do konečného pořadí. Kroužilo se po městském okruhy převážně asfalt či zámecká dlažba, zpestřené krátkými úseky po štěrku a louce. Ondra a já 10x, Radek 8x a Luboš 7x. Již tradičně a s velkým náskokem si Luboš dojel pro první místo. Radkoj to zase jede a skončil druhý. Mě to dalo na bronz v kat. masters. Ondra dojel něco málo za mnou.

Středeční pohar 20 ročník odstartoval

2.9. Petr,Jirka,Radek,Martin
 Prvním závodem byla Pálenka, která nás značně prověřila. Největší pohromou pro nás bylo zranění Jirky, který si zlomil klíční kost a odneslo to i jeho kolo v podobě zlomeného rámu. Jirkoj přejeme brzké uzdravení. Martina (tradičně) zastihl defekt v posledním kole a nedojel. Já jsem si to v klídku obkroužil na 12 místě v kat. masters a těsně za mnou dojíždí i Radek na 6. místě v kat. mastersII.

RM KH 10 zavod poslední 2015 = konečné pořadí

1.9. Petr
 V úterý jsem si dojel pro 18. místo a po sečtení sedmi odjetých závodu mi to dalo na celkové 12. místo.

La Sportiva Cross

30.8.Martin,Ondra

V neděli proběhl v Teplicích nad Metují tradiční běh Teplickými skalami. Vedro stejné jako den předem a k tomu početná konkurence,na startu se sešlo 293 běžců. Výsledky:Ondra 18,Martin 106.

X Duatlon Běstviny

29.8. Petr,Ondra

Poslední závod tri a duatlonové série Středečního poháru proběhl tradičně v sobotu v Běstvinách.Stejná trasa jako v loňském roce a k tomu příšerné vedro. Na startu se sešlo 22 závodníku. Podařilo se mi vybojovat 3. místo celkově a druhé v kategorii.Petr přidal bronz v kategorii a k tomu třetí místo v celé sérii.


foto celkové pořadí sedialu

DP No.11 silniční závod na 62 km

23.8. Petr,Ondra,Luboš
Po sobotním závodě v Broumově pokračoval náš závodní víkend silničním závodem. Start byl z Dobrušky na Olešnici, Sedloňov a Kounov. Následoval nájezd do druhého kola přes Ohnišov a cílové stoupáním na Nedvězí. Profil trati super i s cílem, bohužel onen nájezd v Ohnišově na hlavní cestu se moc nevyvedl. Než jsme na něj zareagovali zpřeházely převody tak mně i Ondrovi odjela čelní skupina. Závod se vyvedl Lubošovi, který si po sobotním druhém místě stoupl až na ten nejvyšší.

 

 

 

 

5.ročník půlmaratonu okolo Broumova MTB

22.8.  Radek,Vláďa,Luboš,Ondra,Jirka,Petr,Tomáš,Martin


FOTO z OKOLO BROUMOVA

VYSLEDKY

 

 

 

HOROKOLOVRŠKY: Náchod - Dobrošov    výsledky

HOROKOLOVRŠKY: Náchod - Dobrošov

Ve středu 19.8.2015 bude pokračovat středeční pohár závodem horských kol na Dobrošov.

Závod je zařazen do Středečního poháru, seriálu Horokolovršky.

Start v 17h od hotelu Bonato v Náchodě

Prezentace od 16h do 16.45 v místě startu

Startovné 50Kč + 20 Kč startovní číslo, kdo nemá z předchozích závodů

Kategorie viz Středeční pohár

Trať pro všechny kategorie stejná, délka 3,6km

Cíl na Dobrošově, na parkovišti před Jiráskovou charou

 

Trutnovský triatlon

5.8.Petr
Od mola rybníka Dolce byl odstartován další závod ze série SP. Boje zase kousek asi odplavaly dále a tak výhody plavců byly opravdu znát. Dva 6 km okruhy na kole byla jen pro zahřátí a během jsem toho již moc nezískal. I přes nejasnosti na jakém místě se pohybujete, spojené se společným startem se štafetami, jsem se umístil na sedmém místě. Závod, zázemí i počasí super jen toho kola bych chtěl více. Výsledky najdete na trutnovinkách. ODKAZ

Triatlon Meziměstí-Mieroszow

1.8.Ondra

Bohužel jsem se nemohl zúčastnit maratonu v Trutnově jako Petr(gratulace k výbornému 50. místu),a tak jsem si alespoň potrénoval na domácím sprinttriatlonu(100m/7,5km/3km). Konkurence byla lepší než při mé poslední účasti,i tak to ale dalo na zlato.

II.Krakonošův cyklomaraton

1.8.Petr
 Úspěšně mám za sebou svůj nejtěžší letošní závod, který je však i tím nejhezčím. Dojel jsem si pro 50 místo. Na startu závodu přes 450 startujících a většina 300 nastoupila na delší trasu 140 km s převýšením 2400 metrů a stoupáním až 30°. Jak loni tak i letos super organizace, zajištění závodu, křižovatek a přítomnost doprovodných motorek.

Horokolo Hvězda

29.7.Ondra
Asi moje letos jediná účast v seriálu Horoklovršky proběhla při výjezdu ze Suchého Dolu na Hvězdu.Snažil jsem se alespoň o bronz,ale nevyšlo to,takže brambora.

DP No.10 silniční okruhy Kounov

26.7.Petr,Ondra,Luboš
 Trasa závodu byla prodloužena na 4 okruhy což znamenalo na 80 km. Od třetího kola jsem jel společně s Ondrou v druhé skupince za čelem a hlavně jemu patří velký dík, že mě dotáhl pod poslední cílové stoupání v Kounově. Já si dojel pro osmé a Ondra pro desáté místo v kat. masters. Nejlépe si vedl Luboš a dojel si pro druhé místo v kat. veterán III.

    MTB MČR železničářů

Radek                                   
25.7.2015 se v rámci Eleven mtb maratónu v Příchovicích uskutečnil  2.ročník MČR železničářů. Závody na horách ať mtb či silničky mají vždy grády. Klání v Jizerkách rozhodně nebylo výjimkou. Pro zapracování do závodního režimu po dlouhé pauze nebyla tahle trať úplně ideální, jenže sezóna se krátí (a zaměstnavatel by měl vědět, komu má vytvářet podmínky). Takže,…trocha rutinní přípravy obstarožního bajku, trocha pozapomenutého předstartovního stresíku,…poslední, nejdůležitější, stále se opakující myšlenka… -na té neznámé, těžké …zvlášť po té dlouhé pauze… nenechat se strhnout… nepřepálit začátek!!! Ano, ano fungovalo to do výstřelu… a prvních 25-30km mělo skutečně grády. Ať úvodní honba ve smečkách, rychlé jezdivé singly do údolí a zprvu i těžké kamenité stojky. Pak už jen předlouhé trápení pro nedisciplinované. (většina soupeřů na tom nebyla jinak) V závěrečném, nejdelším stoupání jsem se dokonce začal mátořit a předjíždět (asi není ještě úplně nutné lámat hůl) Z rozporuplných pocitů nad tím co jsem vlastně předvedl mne v cíli vysvobodily největší pecky AC/DC, výhled na sluncem zalité kopečky a pravda i bedna na kterou mi to mezi železničáři nakonec dalo.

RM HK 8 závod

21.7.Petr
 Dojel jsem na 13 místě. Teplé počasí a prašná trať, prostě super trénink, který mi vydal na 70 km.

Rykot 2015 terénní triatlon

18.7. Petr

  Mohl to být klidný víkend pač se nikde poblíž nic nekonalo, ale mě se nechtělo válet se jen u bazénu. Vyrážím tedy do Dřevěnic u Jičína, kde po 14 hod. startoval jubilejní 10. ročník terénního triatlonu.
  Teplota ve stínu 35°C znamenala, že plavecká část na 400 metrů  bude příjemné ochlazení. Plavalo se z hráze rybníka Hlíza podél bójek na protější břeh a zpět. Pak následovala cyklistická část na 22 km s výšlapem k troskám hradu Kumburk a pak sjezdy po kamenitých cestách a lesních pěšinách do Dřevěnic, kde proběhl i běh na 4 km.
  Na startu se sešlo rekordních 125 účastníků a start proběhl ve vlnách dle kategorií. I tak to ve vodě byla pěkná mela, kde se dalo hodně získat i ztratit. Doplaval jsem v páté desítce. Kolo bylo hodně o síle do kopců a o tom jak si kdo věřil v kamenitých sjezdech. Bohužel na jeden z kamenů ve sjezdu jsem doplatil také já a prořízl si plášť což pro mne znamenalo konec závodu. A tak po tom co jsem projel 2/3 tratě, propracoval se tak do druhé-třetí desítky startovky, nastoupal přes 600 metrů  a čekaly mě už jen snadnější sjezdy do Dřevěnic, musel jsem po svých pěšo. To po svých znamenalo v tretrách bez fuseklí z konce a když to šlo tak na boso po rozpálené asfaltové silnici.
  I tak závod a prostředí super a doporučuji. No a když už mi to nevyšlo v závodě tak aspoň ten grilovaný plátek kuřecího jsem měl v cíly jako první.

SP Hlavńovský triatlon- odvážíme si třetí místo

15.7. Petr a Ondra

  Ve středu jsme se společně s Ondrou postavili na start triatlonu na břehu rybníka u Hlavňova. Plavecká část byla současně i také trochu běžeckou záležitostí. Soupeřům jsme tradičně dopřáli náskok do silniční části, která se po loňském MTB vrátila na silnici. Jelo se  na otočky za Bělým nad Machovem a do Slavného. Už před první otočkou mě Ondra dojíždí a tak jedeme společně. Do depa dojíždím jen s nepatrným náskokem, tudíž hned na prvních metrech běžecké části směrem na Hvězdu vidím jen vzdalující se záda Ondry. Ten si dobíhá v cíli pro třetí místo celkově i v kat. a já koncím na osmém potažmo šestém v kat.

DP No.9 silniční časovka Prázova bouda 13 km

12.7. Petr,Ondra,Luboš
FOTO HANKA
  Osvědčená časovka co se zkraje Dobrušky trochu vlní a od Dobrého je již čistokrevnou vrchařskou. Při vzpomínce na loňský protivítr jsme si letos dopřáli i mírný vánek do zad což většině jistě vylepšilo loňské časy. U mě to dělalo skoro 2,5 minuty.
 Luboš si dojel pro senzační druhé místo ve své kat., mě to dalo na sedmé a Ondrovi na osmé v kat. masters.
    

Běh na Hvězdu

V sobotu 11.7. jsem se zúčastnil Běhu na Hvězdu. Počasí bylo příjemné,konkurence silná a početná,moje forma nic moc  a váha daleko za vrchařským ideálem.Suma sumárum z toho bylo 26. místo celkově.
Ondra

X-duatlon Jestřábí hory

 Máme za sebou další díl Středečního poháru,který proběhl 8.7. na Odolově. Jednalo se o nový závod,terénní duatlon,pořádaný týmem Redpoint. A premiéra to byla ,myslím, povedená. Na úvod pět kilometrů běhu po lesních cestách,s jedním těžkým,ale ne příliš dlouhým výběhem na začátku. Poté už následovalo kolo. Po průzkumu náročného okruhu s mnoha výjezdy,jsme si demokraticky odhlasovali snížení počtu 5,5 km dlouhých okruhů ze tří na dva. I tak strávili nejrychlejší v cyklistické části skoro 40 minut. Poté následoval ještě jeden 2,5 km dlouhý úsek běhu a bylo hotovo. Celá trať byla perfektně značená,v průběhu zajištěna občerstvovačka,po závodě proběhlo vyhlášení s klobáskou a pivem zdarma.Řediteli závodu Pavlovi Bezděkovi patří dík,a přání ,aby na další ročník dorazilo více startujících. Ještě výsledky:1.-Míra Hornych,2.-já a 3.-Roman Palguta.
Ondra

 1.7. středa  
 
MPV:Broumovský okruh+vyhlášení konečného pořadí

  Pod naší patronací proběhl poslední závod MPV. Všem bylo dopřáno teplé a slunné počasí „no sláva“. Ohlasy pouze pozitivní, jen to poslední stoupání na Janovičky se zajídalo. Z poodjeté dvojíce Lukáč Čáp a Petr Javůrek profitoval vítězně ten druhý jmenovaný v čase 1.06:13 .
  Následovalo vyhlášení celkových výsledku MPV poháru na venkovní zahrádce v penzionu Vyhlídka, které je  hodné svého jména.
V
ítězové všech kategorií a konečné pořadí najdete ZDE ,výsledky z Broumova ZDE..
Foto ze závodu pak v naší galerii. Všem zúčastněným děkujeme za účast.

 Memoriál Přémy Víta: Broumovský okruh

Chceme Vás pozvat na třetí a  i poslední závod seriálu MPV, který proběhne pod naší patronací.
Po závodě proběhne i celkové vyhlášení poháru v  penzionu Vyhlídka Janovičky.
PROPOZICE ZAVODU

PRUBĚŽNÉ POŘADÍ  po odjetých závodech v Teplicích a Polici.

             MAPA hlavního závodu                                               MAPA žactvo

Dobrušský pohár

28.6. Luboš, Petr
  Silničním závodem na 75 km pokračoval dobrušský pohár v osmém dějství. Startem z Kvasin přes Deštné, výšlapem na Šerlich, Rokytnici a cílem na Luisině údolí. Po startu nás trochu pokropil deštík, vše podstatné nadělil Šerlich a pak už jen záleželo do jaké skupinky jste se dostali. Celkovým vítězem byl Martin Splitek v čase 2.13. Luboš si dojel pro druhé místo své kategorie a já to s bolestí dojel na 15 místě v kat. masters.
FOTO 
HANKA

 

Triatlon Opočno

Petr, Ondra
středa 24.6. Počasí posledního týdne moc léto nepřipomíná a tak vyrážím na závod s rozpačitými úmysly, zda závodit či jet jen na čumendu.
  Mé první kroky vedou k břehu „průzračné“ hladiny rybníka Broumaru. To mé nadšení pro závod však rozhodně nezvedlo. Když však potkávám již přihlášeného Ondru mířím k prezentaci závodu. Zkouším to ještě ukecat na duatlon, ale to se nedaří. Tak tedy k závodu:
  Plavání- po pás ve vodě před startem klepu kosu. Teplota vody prý 18°C (no měřil to Olda osobně, takže o důvěryhodnosti údaje si udělejte svůj vlastní názor). Po odstartování a prvotním teplotním šoku to už jde. Doplaval jsem před Ondrou asi zkraje 3/3 startovního pole. To málo však v depu promarním na ustrojení se a po nasednutí na kolo je Ondra v nedohlednu.
  Kolo- Za Semechnicemi dojíždím skupinku asi o osmy lidech a v následném stoupání. jim poodjíždím, aby mě zase dojeli v Přepychách, kde mě zastavil jeden řidič dodávky. Cestou do Opočna jim zase nastoupím a vyvážím si už jen jeden vagonek s kterým absolvuji i druhé kolo. Pár lidí ještě sjedem a jsme v cíli. Depo tentokráte zvládám v solidním čase.
  Běh-teplota pro běh je ideální avšak vpředu není nikdo na dohled. Běžím tedy v rozumném tempu a ty co mě doběhli se mi daří až do cíle udržet za zády.
  Suma sumárum, být teplejší voda tak to byl pěkný závod a i to sluníčko nakonec přes ty mraky vykouklo. Ondra skončil na čtvrtém a já na sedmém místě v kat..
Petr

a jak to popsal Ondra :

Ve středu 24.6. jsme se s Petrem zúčastnili triatlonu v Opočně. Za tak „krásného“ počasí se snad ani nedalo zvolit nic lepšího než triatlon. I když je pravda,že na samotný závod vykouklo i sluníčko. S teplotou vody už ale nic nezmohlo a tak zůstala na parádních 18°C(po vstupu do vody bych ani této hodnotě moc nevěřil). Přesto se na startu sešlo pětačtyřicet závodníků. Úvodní disciplína nás tradičně odsoudila dohánět vše na kole,i když něco jsme získali oproti některým borcům i tím,že jsme se nemuseli soukat z neoprenu. Na 28 km dlouhém cyklistickém úseku se mi podařilo prokousat na desátou příčku. Petr,který sice doplaval přede mnou,ovšem zdržel se o něco déle v depu,se také posunul vpřed.Při běžeckém,6 km dlouhém úseku,jsem malinko zazmatkoval a nakoukl i na Opočenské náměstí,i tak to ale dalo na sedmé místo celkově. V kategorii jsem skončil čtvrtý,Petr sedmý.
Ondra

Běh Emericha Ratha/Cyklomaraton Česká Třebová

V sobotu 13.6. jsem se postavil na start svého prvního letošního běžeckého závodu. I když jsem se chystal druhý den do České Třebové,byla by škoda nechat si tuto terénní „desítku“ se slušným převýšením v Broumově ujít. Hned po startu se utrhla trojice:Honza Beran,Míra Hornych a já. Takto jsme to vydrželi až do mety 2 km do cíle,kde už jsem tempu a zničujícímu horku podlehl a doběhl si v klidu pro bronz. Nejvíce sil nakonec prokázal „Zomba“.

Stejné horko panovalo i o den později na startu závodu horských kol v České Třebové. Čekal nás okruh přes Kozlovský kopec a Andrlův Chlum,pro nás, kteří jsme zvolili trasu 65km, hned dvakrát. Po výjezdu prvního kopce jsem se zabudoval v asi pětičlenné skupince,se kterou jsme spolupracovali celé první kolo. Bohužel všichni patřili na krátkou trať a tak jsem do druhého kola pokračoval sám. I tak se mi podařilo ještě několik soupeřů dohnat a v cíli z toho bylo celkové patnácté místo. Jinak trať byla parádní,nijak moc technicky náročná,ale slušné kopce,obzvláště stoupání na Andrlův Chlum,místy slušně rozblácená po bouřkách z předešlé noci a závěrečný sjezd po sjezdovce do cíle byl parádní-pro ty ,co nemají pud sebezáchovy.
Ondra

repete po týdnu Dvakrát bedna
14.6. DP No.7 MTB okruhy Kounov

účast Luboš a Petr (20/25km)

Po týdnu jsme si jen vyměnili silniční kola za bajky a čekal nás opět okruhový závod. Start tentokráte proběhl hromadně pro všechny kategorie a na Luboše čekaly čtyři okruhy a já to měl o okruh delší. Celkově byla účast oproti minulému týdnu menší, což je jistě škoda, ale body se hodí a historie se na toto neptá.  
 Dojeli jsme si tak pro pódiové umístění, když Luboš dojel první v kat. vet III. a to ve skvělém čase, který by stačil i na druhé místo v kategoriích vet I. a vet II. V kategorii masters i celkově jsem obsadil třetí místo.
FOTO HANKA

Dvakrát bedna
7.6. DP No.6 Silniční závod Semechnice okruhy

účast Luboš a Petr (60/90km)

Pořadatele se vypořádali s rekonstrukci silnice do Deštného novým silničním okruhem o 30 km ze Semechnic a cílem na vrcholku stoupání v Přepychách. Ve slunečném a dusném vedru Luboš kroužil dva okruhy a já to měl třikrát.
 Obou se nám podařilo zajet pódiové umístění, když Luboš dojel druhý v kat. vet III. a já na třetím v kat. masters a čtvrtém celkově.
FOTO HANKA

30.5. KPŽ Jestřebí hory

  závodu se zúčastnil Martin a já „Petr“ jsem mu dělal pouze doprovod= do sytosti jsem si mohl vychutnával výhledy do krajiny, jízdu po trati a byl i čas pokecat.56 km trať jsme zajeli za 3.18

2.6. RM HK po páté

lehce pokropená trať nočním deštěm, ale i tak to bylo na suchu. Velice solidní konkurence, která mi zas v prvním kole udělala pá pá. Dal jsem to, ale zatím v nejlepším čase a dojel si pro deváté místo.

3.6. Teplický okruh

Pro mě letos první hromadný silniční závod, který přilákal i početnou výpravu silničářů z okolí a z Polska. Start za Adrem a jelo se dvakrát směr Jívka a přes chvalečské serpentýny. Dojíždím na 8 místě a o něco málo za mnou Ondra na 9 místě v kat. Dalším závodem budou polické okruhy. 

Hradecký cyklomaraton

V neděli 31.5. jsem vyrazil do Hradce Králové na MTB maratón. Tento závod jsem nikdy nejel,ale konání v blízkých hradeckých lesích nasvědčovalo tomu,že to bude placka. Tedy nic co by mne extra lákalo,ale neděle byla volná,počasí krásné,60 km dobrých,tak proč to nezkusit. I když jsem si poctivě odstál na startu dobrou třičtvrtěhodinku v první lajně za sektorem VIP,už za prvním silničním nadjezdem jsem si musel dojíždět utrženou skupinu na čele.Chvíli poté,co se to podařilo,se přede mnou sesypalo několik závodníku a byla tu opět díra. Zpátky jsem se ještě na chvilku dostal,ale těsně před prvním kopcem (no,kopec to zrovna nebyl,ale v té intenzitě to stačilo) a to byl konec snahy o nahánění čelní skupiny.. Po několika navigačních omylech,kdy jsem většinou pokračoval rovně,kde se mělo zatáčet,jsem se zabydlel v asi sedmičlenné spolupracující skupince,ve které byla i vítězná žena Pavlína Šulcová. Kolegové naštěstí brzy zjistili,že když jedu na čele moc cestu nesleduji a včas mně upozorňovali na odbočky. Jelikož na cestě nebylo absolutně nic technického, co by nás trochu potrhalo,dorazili jsem v této sestavě až do cíle. Bylo z toho nakonec 34 místo v čase 1hodina 54 minut.
Ondra

Co se dělo od 13.5 do 23.5.

 Naše dresy bylo vidět na :
13.5. X-duatlon Pálenka v lesích u Červeného Kostelce 
         Petr 6 místo v kat.
         Martin 8 místo v kat.
17.5. DP No4.  XC Mělčany na 25 km
         Luboš 1 místo v kat.
         Petr 5. místo v kat.
         Ondra 6. místo v kat.
19.5. Hradecký pohár RM č.4
         Petr  14 místo v kat. muži
23.5. DP No5. Silniční časovka  Solnice na Luisino údolí
         Luboš 4 místo v kat. v čase 48.10
         Petr 4 místo v kat. v čase 41.35
         Ondra 8 místo v kat. v čase 42.14

 

 

DP No.3
 časovka Semechnice-Solnice

Další časovkou v poháru DP byla časovka INDIGO na 21 km. Musím poznamenat, že časovky opravdu, opravdu „miluju“.  Jelo se na otočku do Solnice, většinu cesty po větru a zpět, to již bylo proti a na morál. I když jsem zajel čas vůči loňsku o minutu dvacet lepší než-li v loňském roce na lepší než 9 místo to nestačilo. Ondrovi se dařilo o něco lépe a dojel na sedmém místě o 9 sekund přede mnou. Z říše fantazie pak byl nejlepší čas  závodu juniora Lukaše Slavíka 29.30 = o dvě minuty lepší čas než zajel Zajoch na druhém celkovém místě.
Ondra 7 místo v kat. čas 33.13
Petr 9 místo v kat     čas 33.22

 

STALAK MTB BIKE CUP

Cestou necestou, polem nepolem, lesem nelesem jeli jsme za sebou i pátým okruhem. Závod v Rychnově vypsaný na 5 kol=30 km skoro tradičně jako druhý závod DP. Do hlavního závodu jsme nastoupili já Petr a Ondra s dobrým pocitem, že jako team máme již splněno, neboť Luboš opanoval prvním místem svou kategorii Veteránů. Vítěz celého závodu Michal Kaněra si jel svůj vlastní závod no a mi ostatní jak kdo dokázal a na co měl. Dojíždíme si pro sedmé a Ondra pro dvanácté místo v kategorii masters takže spokojenost - pohoda jedeme dál.
Luboš 1 místo v kat
Petr 7 místo v kat
Ondra 12 místo v kat.
FOTO (Hanka a Luboš)


.

Ratibořický MTB maratón

Účast : Luboš, Jirka, Ondra, Martin a Petr

  V neděli 26.4. jsme se sešli v Úpici na místním fotbalovém stadionu. Počasí trošku ubrečené, ale to určitě neodradilo více jak 450 závodníků. Jirka tu prvně vyjel do závodu na svém novém kole KTM od CykloTony a mi ostatní jsme povětšinou vyjeli na svůj první MTB závod v tomto roce. No a jak se nám dařilo? Kluci Ondra s Jirkou zajeli solidní umístění na 42 a 49 místě já dojíždím 65 a Martin na 153 místě celkového pořadí. Jen Luboš si vybral do dna smůly a musel s defektem odstoupit, tak se chopil fotoaparátu.                                                       Petr 
Výsledky   
FOTO 
 

Naplno nám odstartovala sezona 2015

Mnozí z nás se jistě nemohli již dočkat a tak jsme se vrhli do prvním závodních kilometrů. Tak ať nám to dobře jezdí.

Středa 9.4. Vrchařská liga Náchod-Dobrošov, účast Petr,, výsledky

Neděle 13.4. Dobrušský pohár časovka Pohoří, účast Ondra, Luboš, Petr ,, výsledky

       1. místo v kat M60 Luboš  

Úterý 15.4. Hradecký pohár 1.závod, účast Petr,, výsledky

Středa 16.4. Memorial MH, Duatlon Pohoří, účast Petr,, výsledky

       4.místo v kat

Časovka Pohoří

 

V neděli 12.4. 2015 zahájil 21.ročník Dobrušského poháru prvním závodem a sice časovkou v Pohoří. Až na silnější vítr přálo i počasí. Nejrychlejším časem 14 minut a 7 vteřin se na desetikilometrovém okruhu mohl pochlubit Martin Katera. Náš team měl tři účastníky. V Masters Ondra sedmý,Petr desátý a Luboš, vítěz Veteránů III.                                     Ondra

 

 

 

 

                                                                       

                               
ÚPICKÁ DESÍTKA

První březnová neděle patřila Úpické desítce. Závěrečnému nebodovanému závodu, který tradičně ukončil Zimní běžeckou ligu 2015. Po závodě následovalo tedy vyhlášení jak vítězů závodu tak i celého seriálu. Za zmínku stojí určitě druhé místo v kategorii žen do 34 let Katky Maršíkové. Já se zhostil role běžce třetí/čtvrté desítky a doběhl jsem na 19 místě v kat. M do 39 let v čase 42.16                                    Petr
FOTO Hanka Maršíková               
VÝSLEDKY5
                                                                                                                                   
                                                                                                      

           

4.závod "ZIMNÍ BĚŽECKÉ LIGY O KRÁLE JESTŘEBÍCH HOR"

  Máme za sebou závod z Havlovic směr Ratibořickým údolím 21.1.2015  

Na startu jsem se sešel i s Radkem a naše výsledky viz odkaz.
 

VÝSLEDKY5
Petr 

3.závod "ZIMNÍ BĚŽECKÉ LIGY O KRÁLE JESTŘEBÍCH HOR"

  Se uskutečnil ve Rtyni v Podkrkonoší 14.1. alias pouliční běh sídlištěm na cla 6 km

 
Dnes jsem se vypravil do Rtyně. U Laštůvků jsme skoukly závěr závodu v biatlonu z Ruhpoldingu, kde naše holky vybojovaly senzační první místo ve štafetách. Po té stačilo už jen vytáhl na start i Marťase, kterému v podstatě vedla trasa závodu před domem. Dařilo se nám celkem obstojně, ostatně výsledky ještě určo doplníme.

VÝSLEDKY5
Petr 

Středeční MULTI SPORTOVNÍ pohár 2015 PLAKÁT

Námi pořádané závody

10.6. 

 Sněžné v Orl. Horách

Orlický okruh

40km

Memoriál PV

1.7.

 Broumov Sněžn- Olivětín

Broumovské okruhy

45km

Memoriál PV

19.8.

 Náchod Běloves

Náchod - Dobrošov

3,7km

Horokolovršky

Celkový rozpis SP 2015