DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2017 Archiv

Silvestrovský běh Havlovice

31.12. Luboš

Tradiční silvestrovský běh v Havlovicích byl letos trochu netradičně na blátě a zároveň zkrácený na 6.6 km. Přes nepřízeň počasí se sešlo na startu hlavního závodu okolo 100 závodníků včetně mistra republiky v maratonu Petra Pechka a Kamila Krunky z SK Nové Město. Náš oddíl jsem reprezentoval pouze já a vybojoval jsem v kat. nad 60 let druhé místo.

 

 

 

 

Štěpánská 3ka
26.12. Katka, Luboš 


Ani letos jsme si nemohli nechat ujít tento super závod během vánočních svátků. Jedná se spíše o přátelský meeting na dráze v Novém Městě nad Mětují. Letos se na start postavilo 27 nadšenců. Při kroužení nebyla nouze ani o souboje. Přesto se ve skutečnosti o nic nebojovalo. Za zvuku koled a lehce mrazivého dopoledne Luboš doběhl 9., já 16. (jako 2 .žena). Závod se zakončil již stradičně sladkou tečkou a nějakým tím teplým nebo studeným nápojem. Velký dík patří organizátoům této akce. 

 

 

 

 

 

 

 

Běh na Čáp

2.12.Ondra

 

Středeční pohár 2017 skončil v sobotu posledním běžeckým závodem. Start v 11 hodin umožnil prodloužit klasický závěrečný výběh na Bišík o úvodní rozběh od prodejny Redpoint a na závěr přidat,jako třešničku na dort,výběh až na vršek rozhledny na Čápu. Ať už bylo na vině mrazivé počasí,nebo absence bodů k rozdělení do Běžeckých vršků,sešlo se nás na startu pouze 14. Výběh to byl náročný,trať hlavně na asfaltu hodně uklouzaná,ale po 27 minutách a 38 vteřinách jsem se mohl nahoře radovat z vítězství. O bez mála minutu později doběhl Pavel Bezděk a třetí kousek za ním Víťa Šolc.

 

 

 

Běh na Dobrošov

22.11.Ondra

Ve středu proběhl další závod Běžeckých vršků,tentokrát na trati Bonato-Jiráskova chata.  Již skoro za tmy vystartovalo 23 dospělých a 10 dětí. Po neúspěšné defenzivní taktice z Boru jsem se rozhodl tentokrát tvořit tempo a vyplatilo se. V cíli jsem byl  první. Druhý doběhl Víťa Šolc a třetí Jan Beran.

 

 

 

Výroční schůze oddílu za rok 2017

17.11.

Letošní výroční schůzi jsme strávili v krásném prostředí v Šonově u Broumova u Vládi Grusmanna. Vláďa připravil perfektní pohoštění a zorganizoval supr výlet na zdejší vyhaslou sopku v Javořích horách. Sešla se většina členů včetně několika hostů. Přikládáme pár fotek z akce.

 

 

 

Běh dlouhými záhony
11.11. Katka, Luboš, Martin

Naštěstí jsme se nedali odradit obavami ze zabahněné trati a vyrazili na zajímavý a náročný běh v Úpici. Organizátoři se snažili trať letos vést co nejméně po nebezpečných úsecích, kde by to mohlo klouzat a  běžela se dvě kola. Přestože závod vedl z větší poloviny po asfaltu, neubralo mu to na zajímavosti. I tak jsme kroužili v lesích a přírodě. Trať byla rozmanitá i výškově, nebyla nouze o kopečky a seběhy. Já osobně jsem si myslela, že po prvním kole vzdám, tak moc mi to přišlo těžké. Nakonec jsem vydržela a odběhla i druhé kolo, což celkem dalo necelých 8 km. Luboš s Martinem už čekali v cíli, během závodu se honili a nedarovali si ani metr. Luboš urval 2. místo ve své kategorii a já jsem byla mile překvapená, když jsem byla vyhlášena jako 3. žena ve své kategorii. Každý vítěz obdrželi již tradičně tašku kvalitního Rakouského sádla. Nevím o jiném závodě, kde byste obrželi obdobnou neobvyklou cenu. Největší radost z ní měl "vegetarián" Luboš :)

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/JCV0dNtYzLn5rdJ33

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Běh na Kraví horu

 

25.10.Ondra

 

Druhým závodem pokračovaly Běžecké vršky závodem v Teplicích nad Metují. Na start tří kilometrové trati s převýšením přes 200 metrů se postavilo 16 běžců a 5 běžkyň. V cíli jsem byl první v čase 16 minut a 14 vteřin a oplatil Víťovi Šolcovi porážku z Ostaše. Třetí doběhl Jan „Zomba“ Beran.

 

 

 

 

 

 

 

Okolo Ostaše

 

22.10.Ondra

 

V neděli jsem se zúčastnil tradičního přespolního běhu v Polici nad Metují. Oproti slunečnému Špičáku nás opět čekaly podzimní podmínky, lehký déšť,mokrá a blátivá trať a celkem chladno. Na startu 12,5 kilometrů dlouhé a náročné trati se sešlo třicet závodníků. Start se mi úplně nevydařil a moc dobře se mi neběželo. Ovšem postupně jsem se dostával do tempa. Bok po boku jsme s Víťou Šolcem v těžkém výběhu v polovině trati doběhli a předběhli tou dobou druhého Davida Plného. Jan Hruška byl tou dobou na vedoucí pozici již k neohrožení a tak jsme bojovali o stříbro. Víťa byl v závěrečném dlouhém seběhu rychlejší a tak jsem bral bronz. Ve čtyřicátnících opět zlato.

 

 

 

 

 

Hronov Náchod

21.10. Luboš, Martin, Petr

Letos se běžel Hronov - Náchod podruhé po nové trati, která byla přesně změřena na 10 km. Počasí přálo běžcům, lehce foukalo do zad. Na startu se sešlo téměř 600 závodníků, včetně početné výpravy borců z Keni a z Maroka. První čtyři se dostali pod 30 minut, což dokumentuje vysokou úroveň. Já, limitován problémy zad, jsem doběhl absolutně 106 a v kategorii 6. Martin doběhl kousek předemnou v čase 41:34 a v letošní sezóně sporadicky viděný Petr vybojoval 164 místo a v kategorii byl 48.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/buRRITpjNku1mJyj1

Výsledky: http://www.sportchallenge.cz/cz/hronov-nachod/vysledky/hlavni-zavod_170301

 

Běh na Ruprechtický Špičák

 

15.10.Ondra

 

V neděli se za krásného počasí uskutečnil výběh na Ruprechtický Špičák. Na startu se sešla poměrně početná skupina  běžců a běžkyň. Na prakticky domácí trati jsem měl ty nejvyšší ambice,ale na Honzu Hrušku jsem nestačil a skončil druhý. Ve čtyřicátnících to bylo zlato.

 

 

Borský kros

 

8.10.Ondra

 

Borský kros byl letos ve znamení bláta a zimy. I tak se sešlo slušné startovní pole v dětských závodech i na startu desítky. Držel jsem se na třetí pozici,ale v závěrečném klesání jsem o bednu přišel a klesl na čtvrté místo. Ve veteránech jsem byl druhý.

 

Uphill Rogowiec

1.10.Ondra

Po skoro třítýdenní tréninkové i závodní pauze jsem byl v neděli opět na startovní čáře a opět v Polsku. Tentokrát v nedaleké Lomnici,kde mě čekalo pouhých sedm a půl běžeckých kilometrů,zato s vydatným převýšením 650 metrů a cílem na troskách hradu Rogowiec.Do závodu vyběhla za krásného počasí skoro stovka běžců. Aby pořadatel docílil takového počtu vertikálních metrů,musel do uphillu zařadit i dvě opravdu downhillové pasáže. Výběhy nás často dostaly doslova na kolena. Navzdory tréninkové pauze jsem se mohl po necelých 41 minutách radovat z dalšího prvenství.

 

 

Mistrovství České republiky v Duatlonu Žamberk

17.9.2017  Luboš

V sobotu jsem obhajoval loňský titul MČR v duatlonu v Žamberku a povedlo se. Tentokrát to bylo těžké, protože nepřálo počasí, byla zima a pršelo. Navíc se projevil můj běžecký treninkový výpadek kvůli potížím se zády. Na startu se postavil rekordní počet 150 závodníků. V prvním běhu se během 5 kilometrů startovní pole rozpadlo na skupiny podobných výkonností a na 20km kola jsem vyrazil sám. Nohy mi jely a tak jsem docvakl pár borců a utvořila se docela spolupracující skupina. Hustý déšť komplikoval jízdu v háku, obzvlášť v nebezpečných serpentinách před obrátkou v Písečné. Druhý běh jsem měl pomalejší ale přesto jsem dorazil do cíle na 81 místě absolutně a první v kategorii nad 60 let.

Výsledky: http://www.czechtriseries.cz/results/race/3282

Foto: https://photos.app.goo.gl/WcbpymK6N0lip7Gc2

 

 

3. ročník Běh Dobruškou

17.9.2017  Luboš

Běh Dobruškou je závod, pořádaný ve spolupráci s naším oddílem. Letos se konal už 3. ročník. I přes nepříznivé předpovědi nám počasí přálo a nepršelo. Na organizaci se podílela celá naše široká rodina a kamarádi. Na start se postavilo 78 běžců, kteří se poprali se třemi různými délkami tratí – 2,5km, 5km, 10km. Barvy našeho oddílu hájil pouze Luboš, který v kategorii nad 50 let obsadil 3. místo na 10 kilometrech.

Odkaz na foto:  https://photos.app.goo.gl/wn8R3rHe4NqE3nEx1 

Výsledky: https://www.behej.com/terminovka/vysledky 

 

 

 

 

 

 

Sudety 2017                 

09.09.2017 Vláďa, Jirka

    

    Tradiční bajkový závod Specialized Rallye Sudety 2017 odstartoval po třiadvacáté a v rekordním poli startujících na dlouhou 113 km dlouhou trať nechybělo zastoupení ani naše spolku Cyklo Tony. Jirka, ukryt v první vlně startovního pole dlouhé tratě, už po loňské zkušenosti věděl, co ho čeká a svým skvělým výkonem dojel do cíle na 25. místě ve své kategorii „40“ v čase 6 hodin a 26 minut. Já jsem tak rychlý nebyl a s tratí jsem se v křečích pral 7 hodin a 54 minut, což mi vyneslo 99 místo ve své kategorii „40“. Náš společný výkon byl podporován Radkem  Dítětem, který se také aktivně zúčastnil závodu. Sudety se jeli za pěkného počasí a na trati místní borci připravili řadu překvápek (brody a blátíčko), tak jsem si občas připadal jak na 1000 mil. Závod doplnila skvělá divácká kulisa a na občerstvovačkách nealkopivo teklo proudem.  Tak zas příště.  

Vláďa

 

 

 

 

 

Pólmaraton Walbrzych

10.9.Ondra

 

Navzdory únavě po WRC,lehčímu nachlazení a velmi nepříznivému počasí jsem se v neděli postavil na start dalšího horského půlmaratónu ze seriálu Runners World Superbieg,tentokrát v nedalekém Walbrzychu. Počasí nám opravdu nepřálo a vydatný déšť před i v průběhu závodu proměnil trať v blátivé bojiště. I tak se na start postavilo 135 běžců a přímo před sebou měli občas z mlhy vykukující hlavní překážku dne,horu Chelmiec. Chtěl jsem tentokrát tempo přizpůsobit soupeřům,ale nakonec jsem využil dlouhého stoupání v úvodní části a vybudoval si asi minutový náskok,který jsem si pohlídal i v technicky náročnějších sebězích až do cíle.

 

 

 

 

Ultra WRC

2.9.Ondra

Po roce jsem se opět postavil na start běžeckého ultramaratonu, pořádaného v polské Gluszycy,jehož trasa ale vede po kopcích prakticky za barákem. Po loňském druhém místě,i když tehdy s propastnou ztrátou skoro 40 minut,jsem musel mít letos jen ty nejvyšší ambice. Páteční celodenní déšť moc optimismu nedodal,ale v sobotu v 8 hodin ráno již vybíhalo kolem 130 běžců do ideálního běžeckého počasí. Hned od startu se vytvořila pětičlenná skupinka,která ale vydržela pouze do prvního  vážnějšího výběhu dne. Na vrcholu Rogowiec jsem byl už na čele sám. Trasa byla po dešti dost mokrá a tak byly seběhy,samy o sobě dost náročné,celkem nebezpečné. Kopce na trase asi nemá cenu vyjmenovávat,jen Ruprechtický Špičák se nám postavil do cesty dvakrát,ale pořadatelé připravili na třiapadesáti kilometrech pořádnou pilu. Suma nastoupených metrů přesahovala 2500. Nebudu to protahovat,první místo vybojované v prvním výběhu jsem už nepustil a do cíle doběhl první v čase 5 hodin 4 minuty. A i když jsem zde letos neměl svého loňského pokořitele Španěla Nuneze,jeho vítězný čas jsem vylepšil o minutu

 

Muflon Srebrna Góra

27.8.Ondra

 

V neděli jsem se zúčastnil v Polsku dalšího závodu horských kol seriálu Strefa MTB Sudety. Pěkné počasí,trochu mokrá trať po předešlém dešti a dvě kola namotaná v okolí pevnosti Donjon ve Stříbrné Hoře. Start se mi celkem vydařil a v první,kopcovité části jsem se posouval rychle dopředu. Bohužel,v polovině prvního okruhu se mi dostala větev do přehazovačky a vypadl jsem ze slušně spolupracující skupinky. V následné snaze se do ní vrátit jsem prorazil zadní duši a bylo pro mě po závodě. Defekt totiž přišel kousek před opravdu dlouhou pasáží singlů místního enduro parku. V nich jsem se po opravě dostal do kolony,bez možnosti předjíždět. Ze závodního hlediska nemělo ani cenu pokračovat do druhého okruhu,ale jelikož prakticky všichni kolem mne odbočili do cíle,naskytla se možnost si v druhém kole alespoň nerušeně vychutnat zmíněné traily. A určitě stojí za návštěvu. Výsledek? Vlastně jsem se ani nepodíval,ale bylo to hodně,hodně vzadu.

 

 

 

 

 

Duatlon Pohoří
26.8. Katka, Luboš


S Lubošem jsme se zúčastnili silničního duatlonu v Pohoří. Máme to vlastně jen kousíček od domu. I když tuto trať jsme snad tisíckrát projeli, nedala nám nic zadarmo. Závodí se téměř na rovině, ale úvodních 7 km běhu dá člověku zabrat. Potom se naskočilo na kolo a jelo se 21 km ve dvou okruzích směr Bohuslavice a Pulice. Závěrečných 3,5 km běhu po asfaltové silnici už bylo na morál. První běh jsme dali s Lubošem téměř bok po boku, já nakonec trochu vpředu. Na kolo jsem vyrazila dokonce s náskokem. Částečně jsem ušetřila čas i tím, že jsem nepřezouvala. Luboš, zkušený cyklista, mě v Bohuslavicích dojel a předjel. Do cíle celého závodu se dostal cca o 4 min dříve a skončil jako první (a jediný) ve své kategorii, pátý absolutně. Mě nohy na kole jely. I přes mé slabší zkušenosti jsem makala a kolo si užívala. Při závěrečném běhu už jsem věděla, že mi žádná ze soupeřek není v patách a že mi náleží druhé místo mezi ženami. První žena nám stačila utéct o parník již při prvním běhu. Tu jsem tedy přestala řešit. Nakonec rozdíl v našich výsledných časech nebyl tak markantní. Na trať se postavilo pouze 24 závodníků, pravděpodobně kvůli kolizi s jinými závody v ten samý den. Atmosféře to však neuškodilo, ba naopak. K příjemnému dopoledni přispěl i Olda Hofman, který do pořádání závodů dává své srdce a humor. Za to mu patří velký dík a zároveň obdiv. Pro nás s Lubošem to byl test před mistrovství ČR v duatlonu Žamberk, které nás čeká za necelý měsíc.

Odkaz na foto: https://goo.gl/photos/6mUHWHAaqo1YBbwPA

 

 

 

 

 

MTB Okolo Broumova
19.8. Luboš, Ondra, Vláďa, Tomáš

V neděli jsme se sešli na „domácím“, oblíbeném maratonu Okolo Broumova. Závod opět skvěle zorganizoval Jirka Rak se svým týmem dobrovolníků. Před závodem sprchlo, naštěstí se ale nevyplnily předpovědi silných bouřek. Po startu se na rovinách do Křinic jelo v balíku, ale potom se najelo do stoupání pod Broumovské stěny a vytvořily se skupinky podle výkonnosti. Ondra jel sám, Luboš s Tomášem se sjeli před občerstvovačkou v Otovicích. Ve výjezdu na Janovičky Luboš ujel Tomášovi a snažil se udržet Jirky Šlégra. Jirka se snažil setřást Luboše, nastupoval v kopcích, riskoval ve sjezdech až po defektu předního kola spadl a skončil. Nakonec Ondra dojel celkově 11 a v kategorii 5, Luboš celkově 20 a v kategorii 60+ zvítězil, Tomáš dojel kousek za Lubošem na 22 místě a ultramaratonec Vláďa zůročil najeté kilometry a dojel na vynikajícím 24 místě.

Odkaz na foto:

https://goo.gl/photos/fuNaXQZBKieZtByCA

 

 

 

 

 

 

Běh přes Vlčí jámu
19.8. Katka


Přijela jsem obhájit své loňské vítězství na 4. ročník tohoto zajímavého závodu. Vybíháte na trať a až na ní se můžete rozhodnout, zda se vydáte po šipkách na 4km, 8km, 12km, 21km a nově i na 1/2 maraton. Akce je vedená i jako pochod. Chodci byli na trať vpuštěni až po běžcích, a tak letos nijak nenarušovali sportovní výkony. Já jsem zvolila závod na 8 km a proběhla se místními lesy a loukami, taky trochu po asfaltu, do kopce i z kopce. Jedna žena mi byla přímo v patách, ale na občerstvovačce na 4.km se mi ji podařilo setřást. Doběhla jsem si tedy pro zlatou medaili s celkem velkým náskokem. Jen 3 muži byli v cíli rychlejší, takže jsem skončila 4. absolutně. Organizátoři udělali někde chybu a všem bylo v konečných výsledcích přičteno cca 1 a 1/4 minuty, ale jinak si na značení a jiné organizační věci nemohu stěžovat. Předpovídaný déšť se nekonal, a tak z toho bylo pěkné sportovní dopoledne zakončené nějakým tím dobrým nápojem a dlabancem.

Výsledky:

https://vlcijama.cz/2017/

 

 

 

 

Pólmaraton Riese

6.8.Ondra

V neděli jsem absolvoval další běžecký horský půlmaratón v Polsku. Start i cíl byl umístěn v Gluszycy a trasa vedla okolo objektů německého tajného projektu z Druhé světové války Riese-Osowka,Soboň,Moszna a Wlodarz. Na startu bylo přes 200 závodníků. Ihned po startu se začalo stoupat a brzy jsem se spolu se dvěma soupeři odtrhl od hlavního pole. To byla ale zásadní chyba,protože zatímco my jsme stále stoupali,ostatní běžci už dávno zahnuli,správně,do klesavé pasáže. Tím pro nás závod o čelní umístění skončil a po několika minutovém hledání trasy zbývalo už pouze eliminovat škody. Nakonec jsem doběhl 22.

 

 

 

Časovka Kvasiny - Luisino údolí
13.8. Luboš 

Tento víkend jsem plánoval sobotní Podkrkonošský MTB maraton, ale po páteční silné bouři jsem usoudil, že bude trať silně podmáčená a tak jsem místotoho zvolil nedělní časovku „Kredo“ z Kvasin na Luisino údolí. Na startu se sešlo celkem 86 závodníků, z Cyklotony pouze já. Nohy mi jely a tak jsem si vylepšil osobák o minutu. Ve veteránech 3 jsem byl druhý, nestačil jsem pouze na Vláďu Bolehovského. Musím zmínit i perfektní organizaci Cycling Teamu, dříve Stalaku Rychnov, jmenovitě Jirka Dvořák zabodoval se svým „On line“ programem měření výsledků.

 

 

 

 

 

Starosta Šonova Vladimír Grusman podruhé absolvoval extrémní cyklistický non-stop ultra maraton Isoma 1000 miles Adventure 2017

Starosta Šonova u Broumova Vladimír Grusman na počátku července absolvoval už podruhé extrémní cyklistický non-stop ultra maraton Isoma 1000 miles Adventure 2017 napříč Slovenskem a Českem po hřebenech hor. Za 11 dní a 20 hodin ujel 1619 kilometrů s celkovým převýšením přes 40 kilometrů. Se svým parťákem Karlem Smékalem dojel na děleném 20 -21. místě ze 159 startujících.

V loňském roce se startovalo v Hranicích u Aše. Kde letos?

Oproti roku 2016 se závod jel opačným směrem, start byl na Slovensku v Nové Sedlici 2. července 2017 v 15 hodin. Po prvních 25 asfaltových kilometrech přišly na řadu první kopečky, kde se začaly vytvářet první skupinky bajkerů. Cíl byl tentokrát v obci Skalná u Chebu.

Kudy závod vedl?

I letos nás závod vedl po hřebech slovenských a českých hor. První na řady přišly Vihorlatské vrchy, následoval Slovenský ráj, Nízké Tatry, Velká a Malá Fatra, pohraniční Bílé Karpaty, Vizovické a Hostýnské vrchy, Jeseník, Kralický Sněžník, Orlické hory, polské Stolové hory, domovské Broumovské stěny, Vraní hory, Krkonoše, Jizerské hory, Lužické hory, krásné České Švýcarsko a finálové Krušné hory. Oproti roku 2016 se změnily vrcholky, kam nás trasa závodu zavedla. Na Slovensku to byla přečerpávací vodní elektrárna Černý Váh, tři velké a dva malé brody. Nejzrádnější byla řeka Laborec, kdy po vydatných deštích byla hladina řeky hodně vysoko a drtivá většina závodníků raději zvolila 20 kilometrů dlouhou objížďku přes nejbližší most a řeku Váh u Trenčína, která se ve správném místě dala bezpečně přebrodit. Nejvyšší bod „mílí“ zůstal stejný, jen jsme si na vrchol Krížnej vystoupali (spíše vyšli) z druhé strany.

Jak obtížná byla trasa po Čechách?

V Čechách zůstaly oblíbené Dlouhé stráně v Jeseníkách (přečerpávací vodní elektrárna), Kralický Sněžník, v Broumovských stěnách nově Vodní zámky po trase závodu MTB Sudety a ve Vraních horách drsná trasa ve šlépějích závodu MTB Trilogy (ta byla hodně technicky náročná). Nově jsme se dostali do krásných zákoutí Krkonošského národního parku a v Jizerských horách jsme si bezvadně užili jednosměrné Singltreky pod Smrkem. Hodně nepříjemný byl Děčínský Sněžník, kde na vrcholu hodně foukalo, a byla nízká oblačnost s minimální viditelností. Krušné hory dostály svému názvu a nocování v přístřešku pod vrcholem Klínovce při 5 stupních Celsia příliš příjemné nebylo.

Loni jste se nebránil jet některé úseky ve dvojici.  

Od prvního dne závodu jsme se míjeli se svým budoucím parťákem Karlem Smékalem a od třetího dne jsme nástrahy tratě závodu a medvědy zdolávali až do cíle společně. Fyzicky a výkonnostně jsme na tom byli stejně a vzájemně jsme se doplňovali a podporovali. U mě byla výhodou loňská znalost tratě závodu a různé „Kopkoviny“ (pozn. redakce: hlavním pořadatelem je Jan Kopka), o kterých neměl Karel ani tušení. Denně jsme se snažili ujet alespoň 150 kilometrů, budíček byl ráno v 5 hodin a spát se šlo po 22. hodině.

Měl jste tentokrát nějaké technické problémy s kolem?

Při zdolávání Šluknovského výběžku se Karlovi porouchalo kolo a nezbylo nic jiného, než dojet do 10 kilometrů vzdáleného Rumburku do cykloservisu. Zde se ukázala lidská podpora a ochota mílařům pomoci a bez jakékoliv odměny nás místní borec dodávkou do cykloservisu odvezl. Vlakem jsme se vrátili zpět na trať závodu. Sice jsme ztratili půl den závodu, ale pokračovali jsme společně dál k cíli a dojížděli ostatní bajkery, kteří nás předjeli. Na mém bajku dva dny před cílem vypověděla službu pravá vidlice, což mě znejistělo a odevzdaně jsem doufal, že i s touto technickou závadou dojedu a dojel. V půli trati jsem vyměnil obě sady brzdových destiček a jiné potíže jsem se svým bajkem neměl, a to hlavní, bez defektu!

Jak se při závodech spí?

Za celou cestu jsme vzhledem k nočním přejezdům ubytování v penzionech nehledali, pod střechou v postýlce jsme spali jen 3x. Jinak jsme nocovali po různých přístřešcích a dvakrát jsem riskl spaní pod širákem. Dlouho jsem nezažil usínání pod hvězdnou oblohou. Úžasný a krásný. Mytí sebe a bajku probíhalo po různých říčkách a vodních nádržích. Neminulo nás několik bouřek, tak to bylo občas i se sprchou.

Závod je především dřina. Najde se však čas i na legraci?

Na startu bylo mnoho nováčků a zkušených mílařů bylo minimum. S potěšením jsem poslouchal názory, plány a vize nováčků mílařů. Jen jsem si říkal, že skutečnost bude úplně jiná a také byla. Už po prvních dnech zjistili, že „míle“ nejsou procházka růžovým sadem a že jsou skutečně drsné, těžké a nevyzpytatelné. Některé hlášky byly trefné a především zábavné. Neméně zábavné bylo setkávání se s místními domorodci v hospůdkách, kdy jseme vyprávěli odkud a kam jedeme a jaké trable a zážitky máme za sebou. Všude jsme sklízeli uznání a podporu. Asi nejlepší byla hláška na Slovensku, kdy nám místní občan sdělil, „…že pokud by medvědi měli zvonce, tak by zvonili jak ovce…“, co jich po místních horách běhá. Místní se do hor moc neodvažují a bez malého minimaxu „pepřáku“ už vůbec ne a my tam za bílého dne jedeme závod.

Závod jste absolvoval loni, tak proč zase?

Důvody, proč jsem jel „míle“ i letos jsou, že trať závodu vede novými místy, poznání nových příběhů, zážitků, bajkerů, dokonalá psychická očista a odložení přebytečných tukových zásob (za celý závod – 6 kg). Velmi mile mne překvapila sledovanost a podpora v průběhu závodu. Velké poděkování patři Šonovákům, kolegům ze zaměstnání a obecního úřadu, rodině a přítelkyni a všem známým, kteří mne formou SMS povzbuzovali až do cíle. Na několik dní se závod 1000 mil stal hlavním tématem diskusí a sledovanosti. Za Broumovsko jsme jeli čtyři bajkeři. Z Martínkovic Jaromír Jirka a Jaroslav Šarda, z Adršpachu Petr Kohoutek, se kterým jsem přibližně 3 dny držel krok, a já.

 
 
 
 
 
Gratulujem k vyjímečnému výkonu, výkon hodný mytického Draka
 
Luboš + Hanka + Katka
 
 
 
 
 
 

Zkus noční Kuks
29.7. Katka 


V sobotu byla chuť závodit, vydat se, zamakat si... tak jsem vyrazila zkusit druhý ročník běhu Zkus noční Kuks. Pořadatele lákali na malebnou trasu historickým areálem hospitalu a okolí a netradiční zažitek a vnímání zúžené na kužel světla čelovky, Nakonec z toho byl pěkný přespoláček, ztížený místy pořádnými bahnitými úseky, kameny a trošku horším značením (chudáci ti, kteří se nikoho nedrželi nebo měli slabou čelovku). Závodníci si mohli vybrat z 5km nebo 10km trati, z nichž každá vedla jinudy, takže se na trati "nemotalo" tolik běžců. Já zvolila delší trasu. Na 10 km nás startovalo asi 150, ve dvou vlnách po 2 min. Start byl ve 21.00 takže už bylo šero. Po výstřelu se mi zdálo, že všichni běží "lážo plážo" a tak jsem v naší skupince z druhé vlny vyrazila dopředu. Brzy jsme však dohnali zadní běžce z první vlny a na uzoučké lesní cestě nešlo předbíhat. Některé úseky byly dost ucpané včetně těch, kdy se sbíhalo (nebo spíš jelo) po bahně dolů, Tam mi to moc nešlo, alo o to víc, jsem to pak doháněla na rovných úsecích. Zážitek to byl opravdu nevšední, ale asi bych do toho znova nešla. Nic moc malebného jsem na tom neshledala, pro mě taková trasa příště jedině ve dne! Práce organizátorů však byla na jedničku. Nikde se dlouho nečekalo- na registraci, na jídlo a ani na vyhlašování. Věřila jsem si, protože žen jsem cestou stihla předběhnout hodně. Nakonec z toho bylo 2. místo v kategorii žen 15-39 let. Jako žena celkově jsem byla 3.

 

 

 

II. Kalenica pólmaraton

23. 7. Ondra

V neděli jsem se zúčastnil dalšího závodu seriálu Runners World Superbieg, tentokrát v polské Bielawě. Na trase závodu se tyčily dva významné kopce a hlavně Kalenica se svými 964 metry, vrcholící na třináctém kilometru, vzbuzovala respekt.

Start byl opět společný pro půlmaraton i „dvanáctku“, a tak nebylo jasné, koho z 333 soupeřů hlídat (pro půlmaraton se na trase rozhodlo 156 běžců).

Držel jsem se ve vedoucí čtveřice, ale v prvním vážnějším výběhu jsem si vytvořil menší náskok a na dělení tras byl první. Následoval dlouhý seběh a výběh na Kalenicu. Těsně pod vrcholem jsem byl  jedním soupeřem dostižen a v nejprudší části mi lehce odskočil. V sebězích jsem se k němu opět přibližoval, ale nakonec mi v cíli chybělo 11 vteřin. Ve čtyřicátnících ale zlato.

 

 

 

Hlavňovský triatlon

 

19.7.Ondra

Cyklistická část Hlavňovského triatlonu se opět po čase,kvůli silniční uzavírce v Polici, uskutečnila na horských kolech. Plavání,a pro většinu obíhání bójek, i náročný výběh na Hvězdu zůstal zachován. Ideální počasí a asi dvacítka závodníků. Po plavání jsem byl tradičně mezi posledními,ale již do druhého kola cyklistické části jsem najížděl na vedoucí pozici. Do běhu jsem vyrazil již se solidním náskokem a doběhl si pro zlato.

 

 MTB Mieroszow

15.7.Ondra

V sobotu jsem pokračoval dalším závodem Pucharu Strefa MTB Sudety. Na programu byl nový závod v polském Mieroszowie,pro mne tedy prakticky domácí závod. 50 kilometrů dlouhá trať,složená ze dvou okruhů,byla namotána na kopci Wielka Lesista. I když technicky patřila k tomu jednoduššímu,o nastoupané metry,jak už je u Pucharu dobrým zvykem,  nebyla nouze. Technická nenáročnost byla od konce prvního kola vykompenzována deštěm a kroupami,které změnily štěrkové cesty v potůčky a lesní půdu v bláto. Do cíle jsem přijel v čase 2 hodiny a 44 minut na desátém místě celkem,v kategorii jsem bral bronz.

 

 

Silniční časovka Dobruška- Prázova bouda

16.7. Katka, Luboš


Na časovku vedoucí z Dobrušky přes Domašín, Spáleniště a Kamenici na Prázovu boudu se přihlásilo 60 cyklistických nadšenců. Štěstí nám přálo, vysvitlo sluničko a vítr nehrál téměř žádnou roli. Start byl po minutě, s Lubošem jsme si vybojovali jedny z prvních čísel, a tak jsme potom v cíli mohli s vychlazeným nápojem v ruce a nohama nahoře (Luboš spíše držíc foťák) sledovat dojíždení ostatních závodníků. Luboš tento závod absolvoval v minulosti již několikrát, pro mě to byla premiéra, přestože trať mám velice dobře tréninkově najetou. Moc odpočinkových úseků na trase 13 km není, prakticky pořád se stoupá. Luboš mi zmizel již někde na prvním kilometru, předjeli mě ještě asi 3 závodnící, tím jsem se ale nedala rozhodit. Luboš se umístil 3 ve své kategorii a já nakonec 4.mezi ženami. Stále spekuluji, zda nebýt spadlého řetězu v polovině trasy jestli bych nedosáhla na třetí místo , no nejspíš by mi nějaká ta vteřina chyběla.

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/9ghpla8rS7R7oTDw2

 

 

 

 

 

 

 

Teplický okruh

12.8.Ondra

Středeční pohár pokračoval propršeným silničním okruhem v Teplicích. Držel jsem se ve skupině za uniknuvší dvojicí z HSK,ale v závěrečném stoupání na Bišík už jsem jejímu tempu nestačil. Dojel jsem desátý,v kategorii to stačilo na bronz.

 

Garmin Triminator

9.7.Ondra

V neděli se do Polského Radkowa sjelo 330 triatlonistů z celého Polska,aby poměřili své síly na jedné ze tří vypsaných distancí . Na výběr byla osmina,čtvrtina ,nebo polovina ironmana. Limit 100 závodníků pro polovinu IM naplněn nebyl,ale mezi 75 triatlonisty,kteří si zvolili tuto distanci,s podtitulem „Soudný den“, jsem byl i já. Bylo jasné,že největší problém pro mne nastane hned na prvním,1,9 km dlouhém plaveckém úseku. Nespletl jsem se,po 45 minutách lezu z vody na 72 místě. Překvapivě jsem nebyl poslední,ale ztráta je hned zkraje 20 minut. Pak už přišel čas na pořádné závodění. Cyklistických 90 km v tomto závodě znamenalo čtyřikrát výjezd na Karlow a zpět,čili skoro 1800 nastoupaných metrů. Silnice byla na závody kompletně uzavřena a tak jsem se mohl plně soustředit na předjíždění jednoho soupeře za druhým. Cyklistická část mi zabrala necelé 3 hodiny,druhý nejrychlejší čas ze všech. Do běžecké části jsem vyběhl na jedenácté pozici. Běžecká část byla asi nenáročnější. 24 kilometrů v okolí Pasterky,Bludných skal a Hejšoviny-kopce,kameny,kořeny,vedro. Ovšem celkem se mi dařilo a i v běžecké části jsem dosáhl druhého nejrychlejšího času. V cíli z toho bylo páté místo celkově,mezi čtyřicátníky první.

 

 

Sowigórski maratón

 

2.7. Ondra

 

V neděli se uskutečnil další díl seriálu Puchar Strefa MTB Sudety. Start i cíl v Bielawie a před námi trasa vytyčená v Sovích horách. Opět nás čekala pěkná porce nastoupaných metrů a i když jich nakonec nebylo tolik jako ve Walimi,obtížností povrchu a sklonem,došlo i na tlačení,prověřily síly všech závodníků 43 km dlouhé tratě dostatečně. Obzvláště nekonečný výjezd na Kalenicu (967mnm) byl opravdu výživný. Z 90 závodníků,kteří si vybrali delší trať jsem skončil sedmnáctý,v kategorii z toho bylo stříbro,kdy mne překonal pouze Josef Lelek z IS Ateliéry Náchod. Nutno podotknou, že všech 7 Čechů,kteří jsme byli na startu skončilo na bedně.

 

 

 

 

Polické okruhy

28.6. Ondra,Petr

Ve středu jsme se sešli s Petrem na startu silničního závodu v Polici. Okruh byl oproti klasice z nutných důvodů mírně zkrácen,ale spojovací cesta nad Bělý bez provozu aut, i přes svůj místy rozbitý povrch, byla příjemná alternativa. V horkém počasí se z vítězství po hodině  a dvou minutách radoval Lukáš Čáp.  Petr skončil v kategorii třetí,já ve své čtvrtý.

 

 

DP Olešnice

25.6. Ondra

V neděli proběhl další díl Dobrušského poháru. Start i cíl v Olešnici,krásné,i když trochu větrné počasí a 86 kopcovitých kilometrů určených k závodění. První kopečky jsem ještě přežil s čelní skupinou,ale stoupání na Masaryčku už jsem v jejím tempu nedal. Ve sjezdu se utvořila asi desetičlenná skupina,tvořená převážně odpadlíky z první startovní vlny.  Ne všem se ale chtělo spolupracovat na tempu a tak jsem se v kopcích snažil navyšovat tempo s nadějí,že se někoho zbavíme. Vše se ale pokaždé sjelo zpět a tak se vše rozhodlo až při stoupání na Luisino Údolí. Tam jsem se utrhl společně s Martinem Katerou a úspěšně jsme spolupracovali až k závěrečnému sjezdu do Olešnice,kde Martin využil svých sjezdařských dovedností a v našem minisouboji zvítězil. Pro mne  z toho bylo osmé místo v kategorii.

 

 

Triatlon Opočno

21. 6. 2017 Luboš + Ondra

Slunečná a horká středa přilákala 55 triatlonistů na oblíbený závod do Opočna. O hladký průběh se postarali pořadatelé pod vedením Oldy Hofmana, který závod okořenil svým typickým humorem. Mezinárodní účast reprezentovali 2 borci, jeden z Mexika a druhý Ital za anglický oddíl. Ondra vylézal z vody až po Lubošovi, ale brzy vše dohonil na kole a mohutně se posunul vpřed v běhu, což mu vyneslo 3. místo v kategorii. Luboš byl sice v kategorii sám, takže obsadil první místo, ale mezi padesátníky by byl 3. Absolutním vítězem se stal Pavel Petrásek z Etriatlonu, patřící do české triatlonové špičky. 

Odkaz na foto: https://goo.gl/photos/LjizNSYUEhhpPoHQ8

Výsledky: http://triclub.dobruska.cz/?page_id=12514

 

 

 

 

 

 

IV Pólmaraton Sowigórski

18.6.Ondra

 

Po týdnu jsem se vrátil na závody do Polska,přes kopec od Walimi do Ludwikowic Klodzkich. Tentokrát jsem ale doma nechal kolo,protože mě čekal horský půlmaratón ze seriálu Runners World Super Bieg. Celý závod se odehrával na masivu  Wielke Sowy,na jejíž vrchol jsme se podívali v polovině závodu. V jedenáct hodin odstartovalo 123 závodníků na půlmaratón společně se 110 účastníky desítky. Snažil jsem se hlídat čelo a pokusit se o nějaký zápis alespoň v kategorii. Na prvním vršku a pátém kilometru jsem byl s malým odstupem třetí. Oba borci přede mnou ale při dělení tras zamířili do cíle a rázem jsem byl vedoucím běžcem absolutně. Motorka přede mnou mi dělala slušné tempo a průběžně informovala o odstupu. Technický a dlouhý seběh ze Sowy přiblížil pronásledovatele asi na půl minuty,ale ani krátké prudké výběhy po kořenech a blátě v posledních kilometrech už s výsledkem nic neudělaly a vítězství jsem uhájil s náskokem třinácti vteřin v čase 1:33:04.

 

 

 

 

 

MTB Kounov

18.6.2017 Luboš + Petr

Další závod Dobruškého poháru byl XC Kounov. Jelo se na stejné trati, jako běh o den dříve. Bohouš Flégl vykouzlil zajímavou trať a vlastnoručně vysekal průjezd loukami. Sešel se solidní počet závodníků, kteří vystartovali ve dvou vlnách. Trať byla hodně rozbitá po nedávných deštích a tím i náročnější. Lubošovi závod moc nechutnal, jeho soupeři Voňka a Šlégr mu ujeli hned po startu. Petr podal po delší pauze dobrý výkon skončil na 6.místě v kategorii. Luboš nakonec obsadil 3.místo v kategorii veteráni III.

Foto: https://goo.gl/photos/ZHzsghZKQiv1BhyU9

  

 

 

Kounovský kros

17.6. Katka

Letos poprvé jsem si zaběhla tento závod s dlouhou tradicí. Léta mě od něj zrazovali, že se jedná o těžkou trať. A taky že jo. Slovo "kros" není v názvu náhodou. Je to velmi pestrá trať, pár hodně prudkých seběhů a táhlejších kopců dá zabrat. Ženy a děti běžely jedno kolo, což bylo 5 km, muži jednou tolik. Moje seběhy jsou teda katastrofální, o to víc jsem to musela dohánět do kopců :) Naštěstí jsem cca od 1.km vybojovala vedoucí pozici mezi ženami. 

Zase byla super atmosféra a milí lidé. Odnesla jsem si hezké vzpomínky a kromě diplomu taky nové běžecké boty.

 

 

Foto:https://photos.google.com/…/AF1QipMdFrbJcidTCKB7n54i0EBdowi…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MTB Walim

11.6.Ondra

V neděli jsem se konečně zapojil do seriálu závodů Puchar Strefa MTB Sudety,který byl v loňské sezóně mým hlavním programem. Letos jsem do seriálu vstoupil až v jeho třetím pokračování,a to možná nejtěžším závodem z celé série,závodem ve Walimi. Trať byla namotána na stejném kurzu jako v loňském roce,tedy hlavně po kopcích Wlodarz,Moszna a Mala Sowa,ovšem v mnoha částech po jiných cestách. Bylo přidáno několik výjezdů i technických sjezdů,zůstala naopak krásná XC pasáž před cílem. Pro distanc Mega jsme museli absolvovat dva stejné, 23 km dlouhé okruhy,každý s převýšením skoro 1100metrů.  Po necelých třech a půl hodinách závodění z toho nakonec bylo 22. místo celkově, brambora v kategorii.

 

 

Přespolní běh areálem zdraví Chábory

11.6. Katka, Luboš

Opět tradiční závod za humny. Skvělá atmosféra, známé tváře, krásné prostředí domoviny. A jako každý rok se konal za pěkného vedra. Jedná se o okruh dlouhý 3,3 km, ženy, děti a kategorie "Buď fit" ho běží 1x a muži 3x, což je necelých 10km. Katka se prala o svou pozici a celou trať se držela na vzdálenost cca 50 m za Blankou Paulů. Nakonec jí na absolutní vítězství chyběly 3 vteřiny. Bylo z toho 1. místo v kategorii. Luboš zdárně vybojoval 2. místo v kategorii i přes obnovené trápení se stehenním svalem. Každý z celkem 105 ti odvážlivců, co se dnes zvedli z gauče, si odnesl mimo zážitků i věcnou cenu a ti rychlejší i diplom. Za týden pokračujeme v Kounově :)

Odkaz na fotky:

https://goo.gl/photos/wZnPs9voi83Y8C9RA

Výsledky:

https://www.behej.com/…/24109-prespolniho-behu-arealem-zdra…

 

 

 

  

 

Od pípy k pípě

7.6. Ondra

Ve středu jsem byl připraven opět poměřit síly na silničních kolech,bohužel,Adršpašské kritérium bylo zrušeno. Volný závodní termín jsem alespoň mohl vyplnit silničním během z Police do Machovské Lhoty. Na 7,8 km dlouhou trať vyběhla  necelá šedesátka běžců. Dvojice vedoucích běžců se nám brzy vzdálila a tak jsem s Honzou Beranem sváděl souboj,nakonec vítězný, pouze o třetí místo. V mužích nad 40 jsem byl první.

 

 

 

 

 

 

 

 

Silniční časovka Semechnice

28.5. 2017 Katka
 

Moje úplně první časovka startovala asi 200m od mých domovních dveří, a tak by byl hřích se nezúčastnit (jak tomu bylo doposud), když už mám konečně něco natrénováno. Vybojovala jsem startovní číslo v začátku, a tak jsem vše měla rychle za sebou. Trať 12,5 km vedla ze Semechnic přes Trnov, Houdkovice, Voděrady a Záhornici. Všechna místa velice dobře znám, tak jsem věděla, kde mě co čeká. Protivítr však závodníkům jejich snažení trochu komplikoval. Pro mě první polovina byla celkem utrpením (však taky převážně dokopce a proti větru), potom jsem chytla druhý dech a statečně dobojovala 5.místo mezi ženami. Jako první zkušenost dobrý, hlavně mě to neskutečně bavilo

 

 

Dobruška-Nedvězí

4.6.Petr,Ondra

 

V neděli jsme se s Petrem sešli na startu pátého pokračování Dobrušského poháru. Čekala nás 63 km dlouhá trať s převýšením skoro 1300 metrů.  Petr závodící ještě v masters vyrazil na trať s první vlnou,já s veterány jsem ho následoval s dvouminutovým odstupem. Před Olešnicí jsme se ještě na trati sešli,ale bylo vidět,že je to pro Petra letos závodní premiéra a závod mu moc nechutnal. Já na tom nebyl o moc lépe a ve stoupání nad Olešnicí jsem si z hlavní skupiny také vystoupil. Zbytek závodu jsem tedy absolvoval na vlastní pěst,protože za mnou se  nikdo neblížil a dopředu bylo s každým šlápnutím dál. Dalo to na desáté místo ve veteránech. Petr dojel v masters osmý.

 

Odkaz na fotky:

 

https://goo.gl/photos/hFgApM28frnisa8a7

 

14.5.MTB Mělčany

Luboš

V neděli jsem upřednostnil třetí závod DP. Konal se téměř za naším domem v Mělčanech u Dobrušky. Slušná účast 65. lidí, krásné letní počasí, rychlá suchá trať, kamarádské prostředí a výborné klobásy od hasičů. Po tuhém boji, jsem zaostal o 15 vteřin za mým nadupaným soupeřem Jirkou Voňkou, na druhém místě v kategorii.

Odkaz na foto:

https://goo.gl/photos/BGCTEbrsraFPV2Gq6

 

 

 

Mělčanský kros

12.5. 2017 Katka


V sobotu jsem se vydala na trať svého oblíbeného lokálního závodu.  Přestože s kopci nejsem až takový kamarád, běží se okruh místy, která využívám běžně k tréninku a znám je jako svoje (bežecké) boty. Trať se letos ženám zkrátila ze dvou okruhů na jeden, tedy muži běželi něco přes 10 km a ženy polovičku. Hned po startu se zahne do cca 1 km dlouhého stoupání, ve kterém jsem se krásně držela první skupiny běžců. (Že by přece jen poctivý trénink na kole přinesl své ovoce alespoň v podobě síly do kopců?). Seběh musím ještě trénovat, tam jsem pozici trochu ztratila. Každopádně 1. místo mezi ženami připadlo bezkonkurenčně mně. Bylo hodně dusno, což považuji za nepříjemné, ale deštíček si počkal až na konec vyhlašováni. Závod jsem si hrozně užila a byl můj poslední pod rodným příjmením Maršíková:)

Odkaz na foto:

https://goo.gl/photos/XQ9jwcjaYifwzcZ7A

 

 

Bieg Jeza

1.5.2017 Ondra

Sváteční den jsem využil k běžeckému závodu v polském Mieroszowě. 6 kilometrů, s celkem slušným převýšením, mi dalo po neděli docela zabrat a obhajoba loňského vítězství se nepodařila. Celkově pátý, v kategorii 39-40 třetí.

 

Metaxtren Hradec Králové

30.4.2017 Ondra

Poslední dubnovou neděli odstartoval na Malém náměstí v Hradci Králové první závod seriálu Nova Cup. Pro mne to byly zároveň v letošním roce první kilometry na horském kole. Jelikož vždy volím tu nejdelší variantu,nemohl jsem jinak ani zde a zvolil devadesátku. Na rozjetí sezóny trochu dost,naštěstí  převýšení  bylo pouhý 900 metrů. O co byla trasa lehčí,o to bylo svižnější tempo. Styl jízdy podobný tomu na silnici,skupinky více méně spolupracujících cyklistů.V závěru už mi docela docházelo,ale z mé skupinky jsem si ještě kilometr před cílem nastoupil a dojel si pro 45. místo.

 

29.4.2017  Duatlon Břehy

Luboš

V sobotu jsem zvažoval, zda jet MTB Stalak u Mařenky, ale kvůli Katce jsem nakonec zvolil duatlon Břehy. Katka se na něj intenzivně připravovala, ale bohužel onemocněla. Tak jsem vyrazil sám. Počasí navzdory předpovedi vyšlo, ale silný vítr velice ztížil kolo na rovinaté trati. I když jsem i já byl po nemoci, závod se mi vydařil. Celkově jsem skončil 35.absolutně z 85 a svoji kategorii 60+ jsem vyhral. V cíli jsem zjistil, že jsem porazil i všechny 50-níky.

 

Fotky ze závodu: https://goo.gl/photos/t8Xwsem9UZcCLLQe8

  

 

 

 

2.4.2017 Běh Babiččiným údolím

Katka, Martin, Luboš

 

Pro Běh Babiččiným údolím si organizátoři nemohli vybrat lepší počasí. Sportovcům na trať svítilo sluníčko a bylo příjemné jarní teplíčko. Běželo se podle řeky směrem na Skalici a parkem kolem zámku zpět.Trať měřila 6400 m a byla velmi pestrá- asfalt, pole, les i kopečky. Mezi cca 180-ti závodníky hlavního závodu bojoval na trati Luboš, Martin a Katka. Martin z naší party doběhl první a to na 28 místě v mužích, Luboš  na  36 místě a ve své kategorii první. Byl to jeho první závod po zranění a test nohy dopadl dobře. Situaci využila Katka která se ho na trati držela jako klíště, běželi spolu a nakonec ho předběhla  a dokončila jako 5 žena. Jarní premiéra dopadla dobře, teď už jen regenerace a už brzy na první cyklo závody.

   

 

 

           

DoDorušský pohár 2017

            1.závod

             Pohořská časovka

             Termín: 23. 4. 2017

      Místo a čas presentace: Pohoří č.p.  73 (prodej nápojů) od 9:00 do 9:45

      Start závodu: 10:00

      Délka závodu: 10 km po silnici

      Trasa: Pohoří-Bohuslavice-Pulice-Pohoří

      Startovné: 100,- Kč, kategorie Žáci a Žačky zdarma

 

 

5.3. 2017 Úpická desítka

Záverečný, nebodovaný závod zimní běžecké ligy s vyhlášením králů a královen Jestřebích hor
Katka, Ondra, Martin
 
Na startu Úpické desítky se sešel rekordní počet závodníků, něco přes 130. Trochu nám k tomu foukalo, ale i s tím jsme se poprali. Ondra doběhl 6.abosulně a vybojoval 2.místo na bedně. Martin se ve své kategorii umístil na 18.místě v nejpočetnější kategorii a Katka pomyslnou cílovou pásku proťala jako 4. žena absolutně a při vyhlášení se postavila na 2. stupínek. To hlavní však následovalo po vyhlášení Úpické desítky. Rozdávaly se památeční trička všem, co odběhali poctivě alespoň  5 ze 7 závodů zimní běžecké ligy. Na první tři z každé kategorie čekal pohár a na prvního titul Krále Jestřebích hor. Katka letos obhájila titul královny. Doma je další krásný pohár (na malé pivo jako dělaný:) )
 
Odkaz na foto:
 
Výsledky:
 
Video:
 
 
 
 
 
 

 

5.3. 2017 Úpická desítka

Záverečný, nebodovaný závod zimní běžecké ligy s vyhlášením králů a královen Jestřebích hor
Katka, Ondra, Martin
 
Na startu Úpické desítky se sešel rekordní počet závodníků, něco přes 130. Trochu nám k tomu foukalo, ale i s tím jsme se poprali. Ondra doběhl 6.abosulně a vybojoval 2.místo na bedně. Martin se ve své kategorii umístil na 18.místě v nejpočetnější kategorii a Katka pomyslnou cílovou pásku proťala jako 4. žena absolutně a při vyhlášení se postavila na 2. stupínek. To hlavní však následovalo po vyhlášení Úpické desítky. Rozdávaly se památeční trička všem, co odběhali poctivě alespoň  5 ze 7 závodů zimní běžecké ligy. Na první tři z každé kategorie čekal pohár a na prvního titul Krále Jestřebích hor. Katka letos obhájila titul královny. Doma je další krásný pohár (na malé pivo jako dělaný:) )
 
Odkaz na foto:
 
Výsledky:
 
Video:
 
 
 
 

8.2.2017 Malé Svatoňovice- Svatoňovické okruhy
Katka

 

Ve středu se konal šestý závod Zimní běžecké ligy. 3x okruh 1,6 km komplikovaný nebezpečným ledovým úsekem trati. Všichni však doběhli celí. Katka má tímto odběháno povinných 5 závodů a přivezla si domů opět vítězství, jak ve své kategorii, tak i v ženách absolutně.
 
  
 

 

25.1.2017 Havlovice- Běh Ratibořickým údolím
Katka


V pořadí 4. závod zimní běžecké ligy startoval ve středu 25.1. v podvečer z Havlovic. Po běhu dětí byl odstartován hlavní závod na 6 km. Za šera a obrátkově. Katka, tentokrát jako jediný zástupce Cyklo Tony, opět ukázala svou sílu v rychlých závěrech a za půlkou trati zamíchala pořadím. Podařilo se jí předběhnout první ženu, juniorku, která běžela výborně a dokázala si skvěle poradit i s tratí, místy ledovatou, místy pokrytou hlubším sněhem. Nakonec tedy pro Katku opět 1.místo v kategorii i mezi ženami. A hurá příští středu sbírat další body do seriálového skóre.

 

        

 

11.1. 2017 Rtyně v Podkrkonoší- Rtyňské okruhy'
Katka, Martin, Luboš


3.závod zimní běžecké ligy se točí v okruzích kolem rtyňského sídliště. Silnice pod sněhem vypadala neběžecky. Pro velmi chladné počasí bylo množství kol sníženo na 4. Nakonec z toho byly 4 celkem rychlé kilometry. Katka zde vybojovala 1.místo v kategorii i mezi ženami, Martin 8. ve své kategorii a Luboš byl nucen kvůli vracející se bolesti svalu závod vzdát. Pokračování seriálu v Havlovicích.