DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2014 Archiv

Týnišťská 10

Dnešní krásné počasí a volný sváteční den přilákaly do Týniště nad Orlicí řadu sportovců na již tradiční běh na 10km. Naše barvy tam překvapivě hájil jen Luboš (a to ještě ani nebyl v našich barváchsmiley).

Fotky ze závodu - odkaz ZDE.

 

Podzimní koloběh 2014

Fotky z dnešního koloběhu - odkaz ZDE.

 

MTB Trutnov 2014

Hanky fotky ze středečního závodu v Trutnově již tradičně na jejích stránkách - odkaz ZDE.

 

Velká cena Metuje

10 kilometrová asfaltová trať přilákala v sobotu 11. října do Nového Města nad Metují stovku startujících v hlavním závodě. Běželo se od místní sokolovny na otočku do Pekla a zpět. Účasti jsem se zhostil já „Petr“ spolu s Martinem L.

K závodu samému, no první kilometr je defakto běh z kopce. Zkraje závodu se tak pohybuji v první desítce a myšlenkou skoro začínám šahat po rychlostní prémii na třetím kilometru :o). Tento sen se mi však brzo rozplývá a postupně se cedím polem běžců. Nakonec dobíhám na třicátém místě celkově, Martin je padesátý. Peklo to bylo až do posledního kilometru.

výsledky viz: http://www.sportklub.cz/Articles.aspx?ArtId=899

Petr

 

Středeční pohár v Ádru

Ve středu 8.10. pokračoval Středeční pohár dalším závodem, tentokráte na nové trati v Adršpachu. V početném startovním poli nechyběla ani oranžová - Martin, Luboš, Ondra, Radek a Petr. Nová trať se, myslím, docela povedla: start na parkovišti u skal a okruh namotaný v lese pod Křížovým vrchem. Technických pasáží nebylo zas tak moc, trať suchá, takže i ne zrovna skvělí technici, jako já, si mohli závod užít. Akorát viditelnost v lese s přibývajícími okruhy trochu slábla. Nejlepší umístění z našeho týmu vybojovali Radek s Lubošem, shodně ve svých kategoriích těsně pod bednou. Já jsem bohužel v posledním kole přerval řetěz, a tak jsme se v Masters I seřadili hezky za sebou: Ondra 11., Martin 12. a Petr 13. Jo, kdybychom od toho mohli odečíst tu desítku, vypadalo by to moc hezky.

Ondra

 

Běh pro Hospic – 1.ročník 4.10.2014

O víkendu jsem vyrazil sportovně podpořit provoz hospicu s pečovatelskou službou v Červeném Kostelci. Konal se tu běh pro širší veřejnost a postavit jste se mohli do závodu na 2,5 nebo 10 km. Martin a já (Petr) jsme se samozřejmě vydali na ten nejdelší. Trať byla celkem členitá a táhla se po místních asfaltových, polních cestičkách a podél Špinky. Moc pěkný závod, který jsem doběhl na celkovém 20. místě, a ve stopách mi běžel Martin laugh pro 26. místo.

Příští víkend tu máme další desítku v Novém Městě.

Výsledky ze závodu: http://www.behprohospic.cz/clanek/vysledky-behu-pro-hospic-2014

Petr

 

 

 

 

Brambora ze Žacléře

Nedělní nádherné počasí přímo lákalo k nějakému závodu. Před během na Hejšovinu jsem dal nakonec přednost Žacléřské „70“. Byl to pro mne první bikeový závod, nepočítám-li duatlony a triatlony, po více jak dvouleté absenci v terénu. I když je pravda, že tento závod o terénu zas tak moc není - MTB závod pro silničáře. Páteří této akce, jak víme z naší úspěšné historie, je samozřejmě závod trojic, já a Martin jsme se ale postavili na start závodu jednotlivců. Nebylo nás tam mnoho, něco přes padesát, a tak jsme doufali v boj o přední pozice. Nakonec z toho bylo pro mne čtvrté a pro Martina šesté místo.

Ondra

 

Mazurská jezera 2014

Letošní léto bylo poněkud netradiční a deštivé a touha po modré a jasné obloze mi nedala spát. V polovině září jsem vyrazil s partou cyklistů na severovýchod Polska k Mazurským jezerům. Počasí vskutku vyšlo, celých 6 dnů bylo jasné a teplé počasí, na cyklistiku jak stvořené. Krásný rovinatý terén s mírným občasným převýšením sice není na utahání, ale vše se dalo dohnat dálkovými trasami. Jednu takovou jsem uskutečnil den před odjezdem domů, kdy jsem z městečka Gizycko (z místa ubytování) vyrazil dobýt území Ruska a Litvy. Vyrazil jsem vstříc nástrahám neznámého území a přes pohraniční město Goldap jsem po 110 km dosáhl trojmezí tří států (Polsko, Rusko, Litva). Až na místě jsem si uvědomil, jak vypadala tzv. železná opona, polské a litevské území bylo bez bariér a volně přístupné, ruské území bylo obehnáno plotem, střeženo kamerami a uvláčeným hraničním pásem. Ruská část trojmezí byla také z malé části přístupná, tak jsem alespoň symbolicky vlezl i s kolem na ruské území a kochal se pocitem, že i matička Rus byla dobita. Po stejné trase jsem se vrátil zpět a ten den jsem najel silničních 220 km.

Vláďa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po stopách Gira

Jak se sezóna nezadržitelně blíží ke svému závěru, je pomalu čas myslet na sezónu novou. Vědom si svých letošních slabin v kopcích, vyrazil jsem 11.9. vstříc italskému Livignu, abych v tomto směru trochu potrénoval. Jednalo se o kudrnovský zájezd pro silničáře s cílem projet nejvyhlášenější sedla italských Dolomit. Navzdory ne moc lákavé předpovědi počasí a představě devíti nocí strávených pod stanem, se nás nakonec sešlo 35. Akce byla pojata jako etapák, start v Livignu a nezadržitelný přesun z kempu do kempu v sedlech kol směr Ovaro pod zlověstným Zoncolanem. Nemá cenu rozebírat jednotlivé dny, názvy kopců jsou všeříkající: Bernina Pass, Stellvio (z obou stran), Gavia, Tonale, Madonna di Campiglio, Costalunga, Pordoi, Sella, Fedaia (také z obou stran, od Palue je to fakt peklo), Giau, Tre Cime (taky lahůdka), Ciampigotto a mnohé další. Zoncolan jsem vsunul již na závěr předposlední etapy, abych si poslední den mohl vychutnat zrušenou etapu z Gira (2011?) přes Monte Crostis s vrcholovou sedmikilometrovou bikovou vložkou. Podtrženo, sečteno:1022km ujeto a 26km nastoupaných. Už se těším na Vrchařskou ligu 2015.

Ondra

 

Duatlon Žamberk 2014

Dnes se v prostředí zámeckého parku v Žamberku opět jelo Mistrovství ČR v duatlonu. Na start se mezi 160 účastníků postavili hned dva závodníci za Cyklo Tony - Luboš a Roman. Čekala je trať na 5-20-3km.

První z naší dvojice se v cíli objevil Roman, následován v těsném závěsu Lubošem, který si tak ve své kategorii vybojoval krásné 2. místo.

Janička

 

Fotky ze závodu - odkaz ZDE.

 

MTB Horní Kostelec 2014

Fotky z dnešních Lumenů - odkaz ZDE.

 

MTB Josefov – 17.ročník MOM 14.9.2014

Tento víkend nás počasí zásobovalo dostatkem vláhy, a to mělo dost neblahý následek v podobě letošní menší účasti. Někteří z těch co dorazili, do pevnostního areálu v Josefově si zase po projetí tratě rozmysleli, zda mají do závodu nastoupit nebo po prvních kolech v průběhů jednotlivých kategorií odstoupili ze závodu. Na druhou stranu, o to víc bylo přihlížejících fanoušků. Abych to tu zas nevykreslil úplně v černých/podmáčených číslech, účast byla skoro 90 startujících ve všech kategoriích včetně těch dětských, a všem kdo nastoupili do závodu a zvládli absolvovat všechna svá kola, patří velké uznaní.

Do závodů jsem nastoupil hájit náš team „hrdinně“ pouze já, neboť Radek z technických důvodů nemohl jet (přehazovačka vypověděla službu), Martin s Lubošem neměli tu odvahu do toho jít, nebo dá se říci, že měli třeba i rozumlaugh. No nic, závod jsem pojal: dojeď v pořádku a ve slušném čase. To si myslím, že jsem zvládl, a bylo to i bez jediného pádů. Nakonec se vše dalo krásně s opatrností projet/sjet/vyběhnout/seběhnout. Dojíždím v té lepší půlce, co nastoupila do hlavního závodu v 13.30, a na pátém místě své kategorie. Po té to chtělo pouze jen hadici s vodou, kterou jsem dopřál jak kolu tak i sobě.

No opravdu jen škoda toho probrečeného počasí a menší účasti, neboť je to tu opravdu krásný a jedinečný závod. Sjezdy přecházející ve výjezdy, průjezdy chodbami a spousty hravých úseků. Všem, kdož se podílí na organizaci a na zajištění tohoto závodu (včetně mě), patří velký dík. Závod se tak obešel bez jediného vážného zranění.

Vítězství ve svých kat. si odváží: M. Kaněra, P. Pospíšil, Š. Karban a T. Ševců.

Výsledky

viz: http://www.t-base.cz/vysledky/mtbjv14.pdf

Foto snad bude na: http://www.jkfjaromer.wz.cz/index.htm

Petr

 

MTB Červený Kostelec

Fotky ze závodu - odkaz ZDE.

 

Dobrušský pohár - finálový závod

V neděli se jel poslední závod Dobrušského poháru. Trať letos opět vedla ulicemi města Dobruška a po závodě zpříjemnila čekání na vyhlášení výsledků závodů i celého poháru místní kapela Stará Parta.

Naše barvy se opět v pelotonu i při vyhlašování neztratily a bedna z toho byla hned několikrát.

Spoustu fotek ze závodu najdete na Hanky stránkách - odkaz ZDE.

 

 

 

 

X-duatlon Běstviny

V sobotu 30.8. skončil v Běstvinách posledním závodem seriál středečních duatlonů a triatlonů, Memoriál Míly Holcmana.
K finálovému závodu se na kompletně změněné trati sešlo pouhých 24 závodníků, z toho tři naši - Luboš,Petr a Ondra. Nová, provizorní, podoba trati nebyla nijak technicky, ani profilově náročná, i když jeden kopec nekopec s až devítiprocentním sklonem, v cyklistické části zdolávaný hned pětkrát, trochu sílu prověřil.
Po závodě jsme mohli sčítat úspěchy: Ondra vítěz celkový i v kategorii, Luboš první v kategorii a Petr v kategorii druhý. V celém poháru Luboš a Ondra v kategoriích první, Roman druhý.

Ondra

Hanky fotky ze závodu - odkaz ZDE.

DP Polomské okruhy - fotky

V neděli se jel další závod Dobrušského poháru. Hanky fotky ze závodu - odkaz ZDE.

 

Okolo Broumova MTB 2014

Opět po roce (23.08.2014) se uskutečnil bajkový závod v mé rodné Broumovské kotlině, a u toho nelze chybět. Start a cíl byl v Hejtmánkovicích a sobotní 10 hodina dopolední vypustila na 61 km dlouhou bahnitou trať více jak 160 jednotlivců, několik štafet a dva tandemy. Trať zůstala nezměněna, tak se bylo možné „těšit“ na lahůdky a nástrahy, které museli všichni borci překonat. Čelo závodu poměrně rychle odstartovalo a zmizelo v dáli. Zakotvil jsem ve skupince bajkerů, kdy jsme se vzájemně předjížděli a dokazovali si výdrž a sílu. V Šonově mi ujeli a až do cíle jsem si jel sólovou jízdu. Občas jsem zdolal nějakého borce před sebou a do cíle jsem dorazil na celkovém 43. místě, ve své kategorii 18. pozice. Z vítězství se radoval Vagenknecht Tomáš, druhé místo bral Čáp Lukáš a třetí byl Górniak Michal. Za podporu na stratu i během závodu děkuji týmovému kolegovi Ondrovi. Nezbývá, než se těšit na další ročník.

Vláďa

HOROKOLOVRŠKY: Náchod - Dobrošov výsledky

Výsledky ze včerejšího závodu jsou ke stažení:

- výsledky po jednotlivých kategoriích - odkaz ZDE

- absolutní pořadí - odkaz ZDE

 

HOROKOLOVRŠKY: Náchod - Dobrošov

Ve středu 20.8.2014 bude pokračovat středeční pohár závodem horských kol na Dobrošov.

Závod je zařazen do Středečního poháru, seriálu Horokolovršky.

Start v 17h od hotelu Bonato v Náchodě

Prezentace od 16h v místě startu

Startovné 50Kč + 20 Kč startovní číslo, kdo nemá z předchozích závodů

Kategorie viz Středeční pohár

Trať pro všechny kategorie stejná, délka 3,6km

Cíl na Dobrošově, na parkovišti před Jiráskovou charou

 

 

Velká cena Hradce Králové

V pátek 15.8. jsem již tradičně vyrazil do Hradce na mé oblíbené silniční kritérium.

Na startu se nás sešla asi šedesátka, v oranžovém jsem byl letos bohužel sám. Hned s prvním šlápnutím nám začalo pršet a během dvou kol už byla trať kompletně mokrá, což obzvláště v předposlední zatáčce, kterou pokrývaly dlažební kostky, působilo značné potíže. Bojoval jsem ve druhé skupině, občas tahal na jejím čele, ale zmiňovaná zatáčka mne vždy odsunula trochu zpět. V závodě vypsaném na 40 minut + 1 kolo jsme ujeli více jak 28 km, což dalo průměrnou rychlost skoro 39 km/h, na mokré trati docela dobrý. Do cíle jsem dorazil 23-poslední, koho čelo nesjelo. Vyhrál Milan Záleský, před Radimem Kyjevským a Romanem Šťastným.

Ondra

 

Krkonošský maratón Bělohrad

Na pohybové ústrojí jsou nejlepší bahenní lázně, což jsem aplikoval na sobotním Podkrkonošském maratonu v Bělohradu. Deštivé ráno mi napovědělo, že mám zvolit pouze krátkou trať 50 km, na kterou vyrazilo téměř 500 bikerů. Dlouhou 90 km zdolalo 150 odvážlivců v čele s Michalem Kaněrou. Krátkou trať vyhrál Martin Řehák v čase 1:45. Já jsem dojel na 48.místě za 2:07 a bral jsem zlato ve své kategorii.
 

Fotky ze závodu jsou k vidění na stránkách Hanky - odkaz ZDE.

 

Okolo Broumova 2014

V sobotu 23. srpna startuje další ročník půlmaratonu horských kol Okolo Broumova.

Propozice - odkaz ZDE.

 

Triatlon v Dolcích

Dnes pokračoval středeční pohár triatlonem v Dolcích u Trutnova. Zastoupení Cyklo TOny bylo opravdu početné.

Fotky ze závodu najdete na Hanky profilu - odkaz ZDE.

 

Hlinecký hřebec

O vikendu 26.7 - 27.7. bylo možné vybrat ze spousty závodů. Já jsem zvolil na první pohled snadný cyklomaraton - Hlinecký Hřebec. Byl to zároveň přebor Pardubického kraje a jel se na 25.km okruhu. Každý okruh, včetně cíle, končil výjezdem do sjezdovky. Abych se dostatečně vyřádil, jel jsem dlouhou trať 75 km. Bylo mi divné, že většina závodníků jede jen padesátku. Brzy jsem pochopil!!! V propozicích jsem totiž přehlédl, že celkové převýšení na 75 km bylo 2800m značně technické trati. K tomu se přidalo 30.stupňové vedro a bylo postaráno o nezapomenutelný zážitek. Nakonec jsem skončil první ve své kategorii. Na bedně se absolutně seřadili Fojtík, Rauchfuss a Šilar (Horák předčasně ukončil kvůli defektu). Srdce bikera zaplesalo nad technickou tratí, ale příště jedu jen 50 km !!!!! Pro představu dokládáme fotky.
 
Luboš a Hanka
 
 
 

Krakonošův cyklomaraton

V sobotu 2.8. jsme se s Petrem postavili na start nového silničního závodu v našem regionu se startem i cílem v Trutnově. Nový závod přilákal více jak 300 závodníku, včetně jezdců předních českých týmu jako Favorit Brno, ČEZ Cykloteam Tábor atd.

A premiéra to byla více než podařená. Start i cíl na kostkách na pěší zóně v Trutnově, výjezd na Hrádeček, Žacléř, přes polsko na Pomezky, lahůdka v podobě výjezdu na Pražské boudy včetně cyklokrosové vložky, a po parádním sjezdu do Lánova, přes Hrádeček zpět do Trutnova. To vše luxusně zabezpečené policií, doprovodnými motorkami i dobrovolníky. Opravdu paráda. Po 130 kilometrech a dvoutisících nastoupaných metrech se z vítězství radoval Michal Kukrle (TJ Favorit Brno), před Michalem Borošem (ČEZ Cykloteam Tábor) a Martinem Hebíkem (CK Příbram). Já jsem skončil 57. a Petr, kterého v závěru postihl hlaďák, 118.

Ondra

 

Krkonošman

26.7.2014 Sobotní krásné počasí přímo lákalo k nějakému triatlonu. Před Kunvaldem, kde jsem se loni dostal na bednu, jsem dal nakonec přednost prvnímu ročníku Krkonošmana, pořádaném v Dolcích u Trutnova. Závod se odehrával na distancích polovičního ironmana, čili 1,9km plavání, 90 km kolo a 21 km běh, takže výzva.
Největším strašákem byl samozřejmě první úsek. Jako člen Cyklo Tony, soustřeďující převážně triatlonisty neplavce, jsem si nebyl jist, zda to vůbec dám. Nakonec byl tento úsek nejlehčí. Bez stresu o výsledek jsem rozumným tempem a úsporným stylem vyrazil za vzdalujícími se žraloky v neoprenech, taženými na čele naším nejlepším ironmanem Petrem Vabrouškem. Z vody sice lezu 20 minut po něm na 48. místě z 53, ale relativně v pohodě a s odhodláním dát vše do cyklistiky. Ta se odehrávala na trati Dolce-Vlčice-Hrádeček-Hertvíkovice a zpět, to celé třikrát. Všehovšudy tedy ne 90, ale 97km a 1450 výškových metrů. Pravověrným triatlonistům to věru moc nechutnalo. Já se naopak pátým nejlepším časem posunul na 13. místo. Závěrečná běžecká část byla už opravdu na morál skoro pro všechny, naštěstí díky dostatku občerstvovaček na sedm kilometrů dlouhém okruhu kolem rybníků v Dolcích (opět absolvovaném 3 krát), se dařilo udržet energii až do cíle. Z vítězství se radoval Petr Vabroušek, druhý skončil Aleš Drahokoupil a třetí David Štangler. Já skončil se ztrátou 42 minut jedenáctý.

Ondra

 

Broumovské okruhy - výsledky

Pozdě ale přece ještě dodáváme výsledky a časy Broumovského okruhu.

Ke stažení ZDE.

 

X-triatlon Hlavňov

Včera pokračoval středeční pohár terénním triatlonem na Hlavňově. Účast byla celkem hojná, na startu se sešlo 31 závodníků a mezi nimi nemohly chybět naše barvy: Luboš, Roman, Ondra.

 

Jako doprovodný účastník nemohla chybět ani Hanka s foťákem a ZDE jsou její fotky.

 

 

 

 

 

MPV finálový závod

Včera se v Broumově uskutečnil poslední závod Memoriálu Přémy Víta - Broumovské okruhy, jehož jsme byli pořadateli. Na start u Olivětínského pivovaru se postavilo celkem 19 závodníků. Trať byla oproti loňsku mírně upravena a již tradičně byla mezinárodní - částečně vedla přes Polsko. Cíl byl již také tradiční - na Janovičkách u restaurace Vyhlídka. Důkazem, že závod byl zajištěn opravdu dobře a při organizaci bylo myšleno opravdu na vše, bylo i předem objednané počasí. I přesto, že se po celý závod honily mraky, počasí vydrželo a teprve pár minut po dojetí posledního závodníka začalo lejt smiley Naše barvy zde hájil pouze Roman, protože všichni ostatní členové týmu zajišťovali průběh závodu. Jako první prolítnul cílem Lukáš Čáp. Po závodě a spočítání výledků proběhlo v restauraci vyhlášení výsledků celého poháru.

Doufáme, že se všem závod líbil a příští rok se dočkáme vyšší účasti.

Janička

Celkové výsledky z poháru - ZDE KE STAŽENÍ

Celý závod nafotil Jirka Penců - ZDE ODKAZ NA FOTKY.

 

MČR železničářů

26-28.6 se v Kořenově v Jizerských Horách uskutečnilo Mistrovství České republiky železničářů v silniční cyklistice. Pořadatelé jsou stále stejní lidé a tyto závody tedy i nadále patří k těm nejtěžším, které vůbec jezdím. Jejich náročnost (spolu se zvyšujícím se průměrným věkem zaměstnanců) výrazně omezuje počet účastníků, kteří si na ně vůbec troufnou. Letos pouhých 30. Třídenní klání se skládalo ze dvou časovek a závodu s hromadným startem, doplněným vrchařskou bodovačkou. Obě časovky (8 a 25km) lze těžko zařadit. Obsahovaly jak výrazná stoupání, tak vždy i úsek mírně zvlněného profilu. V obou jsem skončil vždy třetí v kat. 40+

Závod s hromadným startem se mi líbil víc. Se slavnostní zaváděčkou měřil 76km v následných čtyřech kolech Příchovice –Sklenařice –Zlatá Olešnice –Příchovice . V kategorii jsem obsadil druhé místo, celkově i v bodovačce třetí.

Radek

 

Memoriál Přémy Víta - průběžné výsledky + Broumovské okruhy

Zde jsou k nahlédnutí průběžné výsledky MPV středečního poháru:

https://www.cyklotonyteam.cz/vysledky/mpvvsads.xls

Upozorňujeme, že proti rozpisu celého středečního poháru jsme byli nuceni zrušit Odolovské okruhy!

 

Pohár bude pokračovat finálovým závodem - Broumovskými okruhy. rozpis závodu:

Pořadatel:          Cyklo Tony, cyklistický oddíl
Ředitel závodu:    Tomáš Hladík, Kladská 181, 550 01 Broumov, tel.:733 508 149
Hlavní rozhodčí:    Jana Čiháčková, Dobruška
Zdravotní zajištění:   ZZS KHK + nahlášení na dispečink

Start:   
ve středu 9. 7. 2014 v 17:00 v Broumově / Olivětín,pivovar
start ve 2 vlnách: v 1. vlně muži A, muži B, muži C a junioři; ostatní kategorie ve 2. vlně v 17:02 hodin. (při malém počtu závodníků si pořadatel vyhrazuje právo spojit odstartovat závod najednou)

Prezentace: od 16:00 do 16:45 v Olivětíně u pivovaru

Startovné: 50 Kč, + startovní číslo za 20 Kč je na všechny seriály SP2014

Trať:
trať bude vyznačena šipkami na silnici, křižovatky budou zabezpečeny pořadatelem, před čelem závodu pojede doprovodné vozidlo
Olivětín – Broumov – Křinice – Martínkovice – Božanov (otočka) – Martínkovice – Otovice - Tlumazcov (Polsko) – Šonov – Rožmitál – Broumov – Olivětín - Janovičky, délka trati 44 km
žáci: Olivětín – Broumov – Křinice – Martínkovice – Božanov (otočka) – Martínkovice – Otovice – Broumov – Olivětín - Janovičky, délka trati 28km

Cíl: Janovičky u Broumova

Kategorie: dle Středečního Multisportovního Poháru 2014:
P- přípravka  do 10 let
žákyně ml.  2002-2004
žáci ml.  2002-2004
žákyně st.  2000-2001
žáci st.  2000-2001
kadetky  1998-99
kadeti  1998-99
juniorky  1996-97
junioři  1996-97
ženy 1995 a starší
muži A  1995-1984
muži B  1973-1983
muži C  1964-72
muži D 1963 a starší

Ceny:    Závod bude zahrnut do celkového hodnocení Memoriálu Přémy Víta 2014. Po závodě proběhne vyhlášení celkových výsledku MPV a předání cen. Slavnostní vyhlášení bude probíhat na Janovičkách v na terase restaurace Vyhlídka.

Různé: Všichni se účastní akce na vlastní nebezpečí. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé, ani jimi způsobené! Parkoviště je v místě prezentace nebo cíle. Závod se jede za otevřeného silničního provozu. Délka závodu a případné spojení kategorií může být operativně upraveno dle počasí a počtu startujících. Závod se jede podle Pravidel cyklistiky, za plného silničního provozu a závodníci jsou povinni dodržovat pravidla o pohybu na silnici, zejména jízdu vpravo. Závodníci bez řádně připevněné cyklistické přilby nebudou připuštěni na start. Držitelé licencí předloží při prezentaci licenci ČSC, ostatní jsou vedeni jako příchozí.

Informace k závodu:      Tomáš Hladík tel.:733 508 149

Tento rozpis byl schválen STK Královéhradeckého kraje dne 21. 5. 2014 – Ing. Jiří Klicpera CSc.

 

Rampušák

V sobotu 21.6. jsme se s Petrem sešli ve Štítech, abychom se zúčastnili silničního maratonu Rampušák. Na mne čekalo kilometrů 180, Petr zvolil variantu kratší, ale i to bylo slušných 135 km. A většina z těchto kilometrů rovinatých rozhodně nebyla. Počasí nám ale moc nepřálo, silný vítr a teploty kolem 10 °C nedaly moc prostoru k příjemnému závodění. Petr obsadil 89. místo,já skončil 55.

Ondra

 

Triatlon Opočno

Ve středu 18.6. jsme se zúčastnili triatlonu v Opočně, který byl zároveň mistrovstvím Královehradeckého kraje. Po pětistech metrech plavání, osmadvaceti kilometrech na kole a šestikilometrovém běhu jsme mohli sčítat úspěchy. Ondra v kategorii 2., v rámci kraje 1., Roman 3., v kraji 2., Radek v kategorii 3., kraj 2. a Luboš první v kategorii i kraji. Kdo by to po plaveckém úseku od nás očekával, že? smiley

Ondra

 

MTB Česká Třebová

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V neděli 15.6.jsem se vydal s Lukášem Maršíkem do České Třebové na MTB.
Jely se 2 okruhy - celková délka 65 km. Jezdivá trať vedla přes Andrlův Chlum a kopírovala oblíbené treningové terény Jardy Kulhavého. Sešla se velice kvalitní konkurence.
Vyhrál Filip Adel, druhý byl Michal Kaněra a třetí Jan Jobánek. Skončil jsem absolutně 33. a obsadil jsem ve své kategorii první místo. Hanka s námi nemohla jet, tak mám jen pár foto.
 
Luboš
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobrušský pohár – 6. závod

Kdo má rád šlapání do kopce ten si nemohl o uplynulém víkendu nechat ujít hromadný silniční závod z Dobrušky přes Kounov a Deštné na Šerlich.

Trasu o 24 km nejlépe z našeho teamu zvládl Roman (4. místo v kat. / 5 cel.), Petr (5. místo v kat./ 8. cel.) a Ondra (9. místo v kat ./ 15. cel.). Pořadatelům patří dík, oceňuji hlavně to, že se tento závod nejel pouze jako samostatná časovka.

Petr

 

Orlické okruhy

Dnes pokračoval dalším závodem, Orlickými okruhy, Memoriál Přémy Víta. Start byl již tradičně z Olešnice, aby se hned zkraje všichni ukázali, jak na tom jsou při stoupání z Olešnice na Polom. Okruh dále pokračoval před Sedloňov, křižovatku Na Krahulci do Sněžného. Závodníci z kategorií Muži 19-29 a 30-39 si to dali celkem 4x.

Navzdory horkému a dusnému počasí a hrozícím bouřkám se na startu sešlo celkem 22 borců. Závod proběhl bez nehod, počasí vydrželo bez deště a krup, všichni dojeli ve zdraví a pouze jedinný účastník se zvládl na jinak celkem jednoduché trati ztratit (naštěstí se našel včas a stihl i závod dokončit). Cílem prosvištěl jako první Lukáš Čáp v čase 59:56 těsně následovaný Tomášem Vosátkou. Oproti loňsku se zdá, že všichni více trénovali a cca o 1 minutu jsou dosažené časy lepší - už se těšíme na další zlepšení za rok, asi budeme muset jedno kolo přidat smiley

Děkujeme všem závodníkům za účast a všem členům i nečlenům CykloTony za pomoc s organizací.

Janička

Výsledky ze závodu - ZDE.

 

Orlické okruhy - rozpis

Memoriál Přémy Víta: Orlické okruhy

 

Závod je zařazen do celoročního seriálu Středeční Pohár 2014, Memoriál Přémy Víta.

Pořadatel: Cyklo Tony, cyklistický oddíl

Ředitel závodu: Roman Palguta, Domašínská 988, 518 01 Dobruška – tel. 777 828 521

Hlavní rozhodčí: Jana Čiháčková, Dobruška

Zdravotní zajištění: Soňa Hrušková, tel. 725493035, závod bude nahlášen na dispečink ZZS KHK

Start:    
ve středu 11. 6. 2014 v 17:00 v Olešnici v Orlických Horách
start ve 2 vlnách: v 1. vlně muži A, muži B, muži C a junioři; ostatní kategorie ve 2. vlně v 17:02 hodin. (při malém počtu závodníků si pořadatel vyhrazuje právo spojit odstartovat závod najednou)

Prezentace: od 16:00 do 16:45 ve Sněžném v Orlických horách u chaty Horalka
                   v 16:45 hromadný odjezd na start do Olešnice

Startovné: 50 Kč, + startovní číslo za 20 Kč je na všechny seriály SP2014

Trať:     
Olešnice (pouze start) – Polom - Sedloňov – křižovatka Na Krahulci- Sněžné – Polom, délka okruhu cca 10 km, nájezd 2 km
okruh se pojede 4x (muži A a B), mládež zkrácená trať (viz rozpis kategorií)
trať bude vyznačena šipkami na silnici, křižovatky budou zabezpečeny pořadatelem, před čelem závodu pojede doprovodné vozidlo

Cíl:     
Sněžné v Orlických horách, na kopci před vjezdem do obce

Kategorie:  dle Středečního Multisportovního Poháru 2014:
P- přípravka  do 10 let: zkrácený okruh 1x
žákyně ml.  2002-2004: zkrácený okruh 1x
žáci ml.  2002-2004: zkrácený okruh 1x
žákyně st.  2000-2001: zkrácený okruh 1x
žáci st.  2000-2001: zkrácený okruh 1x
kadetky  1998-99: celý okruh 1x
kadeti  1998-99: celý okruh 1x
juniorky  1996-97: celý okruh 1x
junioři  1996-97: celý okruh 3x
ženy 1995 a starší: celý okruh 3x
muži A  1995-1984: celý okruh 4x
muži B  1973-1983: celý okruh 4x
muži C  1964-72: celý okruh 3x
muži D 1963 a starší: celý okruh 3x

Ceny:   
Závod bude zahrnut do celkového hodnocení Memoriálu Přémy Víta 2014. Vyhlášení výsledků celého seriálu a předání cen proběhne po posledním závodě (Broumovské okruhy)

Různé:
Všichni se účastní akce na vlastní nebezpečí. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé, ani jimi způsobené! Parkoviště je omezené v místě prezentace. Závod se jede za otevřeného silničního provozu. Délka závodu a případné spojení kategorií může být operativně upraveno dle počasí a počtu startujících. Závod se jede podle Pravidel cyklistiky, za plného silničního provozu a závodníci jsou povinni dodržovat pravidla o pohybu na silnici, zejména jízdu vpravo. Závodníci bez řádně připevněné cyklistické přilby nebudou připuštěni na start. Držitelé licencí předloží při prezentaci licenci ČSC, ostatní jsou vedeni jako příchozí.

Pro závodníky v kategorii mládeže platí omezení převodů takto:
ml.žáci a žákyně – 5,84 m na 1 otočení klik
st.žáci a žákyně – 6,17 m
kadeti a kadetky – 6,94 m
junioři a juniorky – 7,93 m
Nedodržení limitu je důvodem k vyloučení ze závodu a bude kontrolováno!

Informace:  Jana Čiháčková, tel. 721 990 681


Tento rozpis byl schválen STK Královéhradeckého kraje dne 21.5.2014 – Ing. Jiří Klicpera CSc.

 

Běh Meziměstí-Mieroszow

Absenci letošních silničních Sudet jsem využil k první účasti na domácím běžeckém závodu z Meziměstí do Mieroszowa. Převážně rovinatých 11 km  po asfaltu nebo kostkách sice nebylo to pravé pro mne, ale co s volnou nedělí... Z devadesátihlavého pole běžců jsem skončil celkově pátý, v kategorii to dalo na místo druhé.

Ondra

 

Vrchařská liga, Dobrušsý pohár, Horský půlmaraton

Ve středu 21.5. proběhla na trati Starkov - Krkavčina poslední bodovaná časovka v rámci Vrchařské ligy. Z našeho týmu se na startu objevil Radek, Roman a Ondra. Radek dojel v kategorii druhý, Roman čtvrtý a Ondra šestý.

V sobotu 24.5. se stejná sestava, rozšířená o Petra, sešla na Dobrušském poháru při časovce z Kvasin na Luisino údolí. Devatenácti kilometrovou trať, a hlavně více jak 500 výškových metrů, pokořil Roman druhým nejrychlejším časem ze všech a kategorii Masters vyhrál. Radek dojel ve veteránech třetí, Ondra v Masters šestý a Petr sedmý.

Hned o den později mne čekal první letošní běžecký závod, horský půlmaratón v polské Jedlině Zdroj. Náročnou trať po okolních kopcích, kde jedinou rovinu, a vlastně i schlazení v horkém počasí, nabídl nejdelší železniční tunel v Polsku (1600m), kterým závod vedl, jsem dokončil na pátém místě z pětiset účastníků a kategorii Masters jsem vyhrál.

Ondra

 

Sportovní víkend v Mělčanech

V Mělčanech u Dobrušky se tento víkend konaly hned dvě sportovní akce: v sobotu to byl běh na 10km, v neděli potom XC okruhy zařazené do Dobrušského poháru.

I přes škaredé počasí a rozblácenou trať se na startu sešlo poměrně dost závodníků, za Cyklo Tony to byli: Luboš, Petr, Radek a Roman. A byla z toho hned 3x bedna: Luboš 2. a Roman s Radkem 3. místo v kategoriích.

Samozřejmě tam nemohla chybět Hanka a vše je náležitě zdokumentované.
Fotky ze sobotních běhů - viz odkaz ZDE.
Fotky z nedělních horských kol - viz odkaz ZDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duatlon Pálenka

Ve středu se na Pálence jel již tradiční duatlon. Hanky fotky ze závodu - odkaz ZDE.

 

 

Mistrovství Královehradeckého kraje v silniční časovce do vrchu

Ve čtvrtek na státní svátek bylo vyhlášeno na trati o délce 7 km mezi Vrchlabím a Beneckem Mistrovství Královehradeckého kraje v silniční časovce do vrchu.
Z našeho týmu se do boje o cenné kovy zaregistrovali Roman, Radek, Ondra a Petr. Na startu, kde vládlo slunečné počasí se cestou do cíle stalo zataženo s lehkým mrholením. Naštěstí přeháňka s vydatným deštěm přišla, až když jsme byli všichni už v cíli schovaní pod střechou. Na start se postavilo celkem 74 závodníků ve všech věkových kategoriích.
Náš tým se nakonec objevil na bedně dvakrát. Radek skončil ve své kategorii třetí a Roman druhý. Ovšem ani Ondra s Petrem nedopadli špatně. Šesté a sedmé místo není taky k zahození smileyyes

Roman

 

Ratibořičský maratón

Víkendové závody pokračovaly klasickým jarním otvírákem - Ratibořickým MTB maratonem. Parta CykloTony se sešla ve složení : Luboš, Martin a Petr. Krásné počasí, ale bahnitá trať dala zabrat. Na bednu dosáhl Luboš třetím místem ve své kategorii.(absolutně 103). Petr dojel 75/33 a Martin 93/42.
 
Přikládáme odkaz na pár fotek - ZDE.
 
Hanka a Luboš
 
 
 
 

Memoriál Přémy Víta 2014 - Odolovské okruhy

Upozorňujeme, že jsme letošní Odolovské okruhy museli zrušit. Důvodem je oprava silnic na Náchodsku a kolize objízdných tras s tratí závodu.

Zkoušeli jsme projednat i jiné varianty trasy, ale ani pro ně jsme nezískali povolení.

Těšíme se na Vás na Orlických okruzích ve Sněžném, které platí.

Janička

 

Stalak Bike Cup - Fotky

Dnešní Stalak Bike Cup v Rychnově nad Kněžnou je za námi a Hanka s Lubošem už mají zpracované fotky ze závodu!

Najdete je již tradičně ZDE.

 

 

KVOK 2014

V neděli 13.4. jsme vyrazili i s Katkou do Kolína. Běžela se tam trať Kolín - Osek - Kolín, letos poprvé jako certifikovaný (přesně změřený) půlmaraton. 120 lidí na startu se vydalo na deštivých a větrných 21 km.

Závod byl skvěle organizačně zajištěný kolínským oddílem atletiky. Vyhlášení bylo nečekaně rychlé, a tak Luboš prošvihl chvíli slávy na bedně. Skončil první v kategorii a 32. absolutně. Závod byl neobyčejně štědře dotován cenami, což jsme nezažili už spoustu let.

Hanka a Luboš
 
 

Zahájení sezóny 2.

KVOK 2014

Luboš (samozřejmě s Hankou) zahájili sezónu běžeckým půlmaratónem Kolín - Osek - Kolín. Luboš hned zahájil bednou - ve své kategorii byl 1.

Foto ze závodu - ZDE.

Duatlon Pohoří

Již tradičním závodem otvírajícím sezónu je Duatlon v Pohoří. A již tradičně se zde objevují naše oranžové dresy. Tentokrát se za CykloTony na start postavili: Roman, Luboš, Petr a Ondra. Bedna z toho byla hned 3x: Luboš 1., Ondra 2., Roman 3. ve svých kategoriích.

Samozřejmě ani tady nechyběla Hanka, a tak je ze závodu spousta fotek - ZDE.

Janička

 

Zahájení sezóny

Zimu máme za sebou (tedy alespoň v kalendáři). Rozběhly se první díly většiny seriálů, jichž se účastníme. Je to čas, kdy se po delší době setkáváme se svými soupeři a kamarády, okukujeme, nemají-li náhodou novou lepší techniku, probíráme předsezónní přípravu, ale všichni dobře víme, že teprve ten první závod ukáže…

Vrchařská liga Náchod –Dobrošov 9.4.2014

Po loňské zkrácené verzi zaviněné opravami se opět statovalo na parkovišti u nemocnice. Prudké přeháňky těsně před začátkem prezentace účasti rozhodně nepřispěly. Na samotný závod už bylo azuro, i když pouhých 6’C. Z našeho týmu se vstříc kopci vydala oranžová třikrát a lze říct, že s poměrně vyrovnanými časy v cíli. Petr 14:58 3/14, Radek 15:08 2/4, Ondra 15:20 4/14

Dobrušský pohár časovka Pulice 13.4.2014

Tradičním otvírákem Dobrušského poháru je časovka za městem, věnovaná vzpomínce na Jana Lamicha. Některé tváře se vyměnily, některé se objevily znovu. Cyklo Tony opět v trojím zastoupení, jen Ondru vystřídal Roman. Pochlubil se nám krásnou navoněnou líbovkou.(…-řeč je o nové silničce…-aby nevznikly dohady…-či dokonce snad drby.) Počasí bylo ještě o dost horší a jakékoliv taktizování s časem startu vyšlo vniveč. Drobný déšť byl souputníkem všech. Radek 15:32 3/11, Roman 15:45 4/18, Petr 16:14 9/18

Hradecký pohár 13.4.2014

Ani třetí seriál se neobešel bez deště, a i zde negativně poznamenal účast. Mokro ovlivnilo samozřejmě podmínky výrazněji než na silnici. Trasa byla pro letošní rok z velké části pozměněna. Nevím, jestli pořadatele vedla při výběru další snaha o přiblížení, co nejširší veřejnosti, nebo potřeba vyhnout se nově vzniklým běžeckým závodům. Mne osobně nová podoba, tak úplně nenadchla. Celá trať velmi výrazně nahrává 29-kolům. Chybí prudší výjezdy i sjezdy, chybí ostré točení s nástupy. Přibyly možná singly, ale vyšperkováné kořeny. Zde jsem naše barvy hájil sám. Dosavadní nepolapitelnost Jardy Krejcara neplatila pro nováčka kategorie, vítěze Zdeňka Veselku. Ve skrumáži po startu mé pozornosti unikl ještě David Chaloupský, ale stejně bych mu nestačil. Přestože nikým z kategorie neatakován, snažil jsem se po celou dobu o jízdu na hraně, což mi v posledním sjezdu vyneslo kotrmelec do bláta. Kdo nepadá …nezrychlí. 4/19

Radek

Výroční zpráva Cyklo Tony za rok 2013

Do sekce O nás - Výroční zpráy byla přidána zpráva o činnosti Cyklo Tony za rok 2013.

Odkaz - ZDE.

 

Úpická desítka

V neděli jsem vyrazil na svůj první letošní závod, a to do Úpice na běžeckou desítku. Krásný sluneční den přilákal na start 132 běžců na hlavní trati, a z toho tři zástupce našeho teamu: Romana, Lachtana a Luboše.

Po prolenošené zimě jsem nastoupil k závodu s vědomím, že mě hlavně nic nebolí (což je základ-ne?)

Vypadá to letos na dobrou sezonu, protože už při prvním závodu se naši zástupci neztratili: já jsem se umístil v kategorii muži do 39 let 13 z 26, Lachtan v téže kategorii 19 z 26 a v neposlední řadě Luboš v kategorii muži 60-69 se vyhoupl na bednu, takže byl 2 z 12.

Po závodě proběhlo vyhlášení celkových výsledků zimní běžecké ligy, při které nás opět skvěle reprezentoval Luboš se svým 2. místem.

Takže jen tak dál! smiley

Roman

Na závodě samozřejmě nemohla chybět jako podpora a hlavní fotograf Hanka, takže spoustu fotek ze závodu najdete na jejích stránkách - odkaz ZDE.

 

Pochod přes Radkowské Skály

Opět tu máme konec jednoho roku a začátek nového a Cyklo Tony to již tradičně oslavilo povánočním výšlapem. Tentokrát se cílem naší túry stalo nedaleké zahraničí – Národní park Stolové hory v Polsku.

Jako start výpravy bylo zvoleno parkoviště Radkovské Skály. Broumovská část výpravy, která to sem má kousek, věděla, kam jet. My, i když jsme byli tvůrci trasy, jsme jeli do neznáma. To se nám, k všeobecnému obveselení, vymstilo hned na počátku, kdy jsme parkoviště přejeli a vesele si to valili k Radkowu. Naštěstí kluci z Broumova jeli se zpožděním a před Radkowem nás potkali, otočili a dovedli správně. Výprava mohla začít.

Sešly jsme se tu dvě skupinky: za Broumovskou to byli Tomáš, Vláďa a Ondra, z Dobrušky jsme přijeli ve složení Roman, Petr a já za Cyklo Tony a s námi Jirka Saymon Slavík a Ondra Ptáček. Tedy účast slušná.

Vyrazili jsme po červené na Skalne Grzyby a dál směrem na Batorówek k rozcestí Trzy Borowiki. Tomáš hned u parkoviště viděl červenou běžkařskou značku a přesvědčoval nás, že rozhodně jdeme špatně, že on tu v zimě trénuje a toto vede do Karlova. Jeho skepse nás provázela téměř polovinu cesty, kdy se o nás běžkařská odpojovala, abychom ji zas za chvíli potkali. Ale šli jsme dobře.

Hlavním obveselovačem výpravy se ale stal Vláďa. Nabitý energií ze salátu a cukroví ji potřeboval někde vyventilovat, takže začal podél cesty vyvracet suché stromy, o které zde nebyla nouze. Samozřejmě, když kluci vidí nějakou kravinu, rádi se přidají, takže za chvíli už viseli po stromech všichni a za námi to vypadalo jak po vichřici. Naštěstí se nikomu nic nestalo a nepotkali jsme ani žádného ochránce přírody, takže cesta vesele pokračovala dál od rozcestí Trzy Borowiki po žluté ke Krucze Skale, kousek po modré na Skalne Grzyby pod Pielgrzymem a po zelené a ještě kousku modré zpět k autům.

Zde se opět vyznamenal Vláďa, když vyhlásil, že máme v nedalekém Božanově zajištěný oběd. Tomu se samozřejmě nedalo odolat, a za chvíli už jsme tam seděli. Výlet jsme zakončili dobrým oběděm a pivkem a někteří se odměnili i zmrzlinovým pohárem.

Janička