DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2018 Archiv

 

Hronov Náchod

20.10. Luboš, Martin

Podzimní běžecká klasika se opět běžela na certifikované trati 10 km. Na startu se sešlo 563 účastníků, počasí bylo ideální, vítr foukal lehce do zad. Po opatrném začátku, kdy jsem testoval nedoléčený kotník, jsem nakonec doběhl celkově 108, 6 v tategorii 55-64 let v čase 41:47. Martin doběhl 117, 34 v kat 35-44 za 42:30.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/LMrD69kSULNXE5Wv8

 

 

Okolo Ostaše

21.10. Ondra

 

V neděli proběhl v Polici tradiční přespolák Okolo Ostaše. Opět krásný závod se skvělou atmosférou i spoustou startujících jak v mládežnických kategoriích,tak na hlavní 12,5 km dlouhé trati. Snažil jsem se co to šlo,ale na lepší než šesté místo to nestačilo. Vítězství si odnesl Pavel Brýdl. Já byl alespoň druhý v kategorii  čtyřicátníků, kde jsem nestačil pouze na Františka Vagnknechta. Poděkování patří pořadatelům,je hezké vidět,že když se chce, jde udělat super závod za třicetikorunové startovné.

 
 

 

Waligóra Run Cross

6.10. Ondra

V sobotu jsem měl na programu třetí a poslední hlavní cíl této sezóny a sice obhajobu loňského vítězství na ultramaratonu v polské Gluszycy. Trať zůstala nezměněna,takže 53 kilometrů s převýšením 2500 metrů. Termín se oproti předchozím ročníkům posunul o měsíc blíže podzimu, a tak jsem měl trochu obavy o počasí. Naštěstí byly zbytečné a na start v osm hodin ráno jsem mohl vyrazit v krátkém rukávu. Prakticky od startu jsem se ujal vedení s Pawlem Sadowskim,taktéž již trojnásobným účastníkem WRC, a Przemyslawem Nowakem v patách. První těžký kopec na trati byl Rogowiec,který jsem si úspěšně vyzkoušel už o týden dříve. Následovala Waligora,nejvyšší bod závodu,Špičák,Kozina,Wlostowa-další stoupání kde došlo i na ruce,Stožek....prostě neustále nahoru a dolu. Na Andrzejowce na asi 35. kilometru dostávám echo,že můžu být v klidu,náskok mám dostačující. Ovšem s tím,že loňský rekord jsem ustanovil na 5 hodinách a 4 minutách,se přede mnou rýsovala šance posunout ho pod pětihodinovou hranici. Takže nepolevovat,ještě jednou přes Špičák a zvlněným hraničním trailem směr Janovičky. Ovšem až tam nedoběhneme,kolem zatopeného lomu stočíme do leva směr Gluszyce a jsem v cíli. Čas 4 hodiny 57 minut a 23 vteřin. O dvanáct minut později dobíhá Pawel,třetí místo udržel Przemek.

 

 
 

 

Uphill Rogowiec

30.9.Ondra

V neděli jsem v polské Lomnici obhajoval loňské vítězství v tomto krátkém,ale náročném závodě. Trať zůstala nezměněna,takže na sedm kilometrů  více než 600 výškových metrů. Do kopce,hlavně na Gomolnik, mnohdy po čtyřech,dolů zase málem po zadku. V cíli v ruinách hradu Rogowiec jsem byl i tentokrát první,v takřka identickém čase jako loni,40 minut a 41 vteřin. Druhý doběhl Adam Bednarz,třetí Patryk Brylkowsky.

 

 

29.9 Jirka
Žacleřská 70


Po dlouhém rozhodování jestli se zúčastnit nebo ne jsem v sobotu ráno při pohledu z okna rozhodl že pojedu. Až po té jsem prošel kolem teploměru..... No nenechal jsem se odradit a vyrazil jsem. Dost dlouho jsem na místě řešil co na sebe, byla mne pořád zima!!! Nakonec to nějak dopadlo, trasa byla trošku jiná než jsem si ji pamatoval. Dojel jsem 22 celkově a 6 v kat.

 

 

Memoriál Oldřicha Máchy
Jirka 16. 9


Minulý rok jsem jel poprvé tento závod a hned si ho oblíbil. Klobouk dolů před pořadateli. Těžký 5 km dlouhý okruh, který se jel 5krát. Dokončil jsem jako 5 v kategorii Masters 2.

 

 

Kounovské okruhy finále DP

16.09. Ondra, Radek, Luboš

Tradiční okruhový závěrečný silniční závod Dobrušského poháru v Kounově byl okořeněn účastí špičkových cyklistů z SKP Lanškroun a především elitními juniorskými silničářkami Jandovou a Hájkovou, letošními mistryněmi ČR. Po delší cyklistické pauze zajel Ondra velice dobré 6 místo v nabité kat. M40 a Radek ve stejné kategorii 10 místem potvrdil letošní návrat k velice dobré výkonnosti. Já jsem šel do závodu s tím, že budu bojovat s Voňkou o druhé místo v seriálu DP. Vývoj závodu byl celkem překvapivý, naše skupina odjela Voňkovi hned po startu, roztrhal to Bolehovský. Potom se jela dvě kola ve větším balíku a ve třetím se začalo nastupovat, ale vždy se to znovu sjelo. Nakonec jsme si to rozdali v cílovém kopci, kde jsem ke svému překvapení všem poodjel a porazil tak poprvé Bolehu na silnici. Voňka dojel 3 v naší kat M60 s 5 ti minutovou ztrátou. Po závodě se vyhlašovalo celkové pořadí v seriálu DP, v M60 byl Bolehovský první, já druhý a Voňka třetí.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/EEnZz4Wqx5xcJcLK8

 

 

Gorski Pólmaraton Walbrzych

9.9.Ondra

 

V neděli mne potřetí v tomto roce zavedl  běžecký závod na horu Chelmiec u Walbrzychu,tentokrát v rámci půlmaratonu seriálu Runners World Superbieg,na kterém jsem obhajoval loňské vítězství. Skoro 190 startujících na půlmaratón,k tomu společný start s „desítkou“. Naštěstí dělení tratí bylo kousek za metou jednoho kilometru,tak nebylo nutno nijak taktizovat,kdo kam patří se mělo brzy ukázat. Že to dnes nebude zadarmo,bylo jasné,když mě pod Chelmcem doběhl Alan Dobrowolski. A kousek za zády Jacek Jolibski a Kamil Musielski. Na Chelmiec jsem ještě vyběhl na první pozici,ale v seběhu jsem se propadl na třetí. V dalším výběhu jsem se opět dotáhl a s Jackem jsme se trochu vzdálili. Z kopce byl rychlejší on,do kopce jsem se vracel. Ale jelikož byl cíl pod kopcem,dopadlo to tak jak muselo a skončil jsem se ztrátou 23 vteřin druhý. Třetí doběhl Kamil Musielski.

 

 

 

Rallye Sudety

Jiří, Vladimír, Radek - 113 km

Luboš, Tomáš, Martin - 60 km

Na ikonických Sudetech jsme se sešli v hojném počtu. V 8:00 startovala dlouhá a s ní Jiří, Drak a Radek. Všichni zajeli super výsledek, Jirka v čase 6:16:20 byl 86 absolutně a 29 v kat. Radek je opět ve formě, dal to pod 7 hod- 6:57:43, umístění 172/63 a dálkoplaz Drak dokázal že umí jezdit i rychle - 7:12:21, umístění 219/82.

To na krátké, která startovala 30 min po dlouhé, se jela již od počátku podlaha, alespoň tak jsem to viděl já, kdy jsme s Martinem a Čiperou jeli prvních 25 km spolu. Potom jsme začali předjíždět poslední borce z dlouhé a to bylo Čiperovi osudné, pří předjíždění měl defekt.Pokračovali jsme tedy s Martinem spolu až pod Ostaš a tam jsem Martinovi poodjel. Dal jsem to pod 3 hodiny, 2:58:40 celkem 53, druhý v kategorii M60 za Voňkou a 5 minut před třetím Slabým. Tomáš jel velice dobře, stále pár minut před námi a byl jeden z mála kdo vyjel z koryta pod mostkem v Bukovici. V cíli byl za 2:55:39 a umístění45/15 M 29. Martin se ke konci trochu trápil, čas 3:01:05, umístění 56/16 M30

Odkaz na foto od Hanky:https://photos.app.goo.gl/Tk6F4Uc4MBxtGyZb9

 

 

 

Běh Broumovskými stěnami

1.9.Ondra

 

Tak jsem si opět,po minimálně dvouleté pauze,vyzkoušel dvacet tři kilometry dlouhý závod z Honů do Machovské Lhoty. A opět jsem zapomněl,jak těžký závod to je. S vědomím letošní solidní běžecké formy jsem se chtěl poprat o nějaké čelní umístění a s tím jsem závod i rozběhl a hlídal si vedoucí dvojici. Ovšem do první technické pasáže na Laudonových valech jsem doslova narazil. Skály,kořeny,schody,nahoru,dolů. To vše ze mne rázem vysálo veškerou energii a šance na dobré umístění byla pryč. Nohy se doslova zastavily a chvilku jsem zvažoval,že závod vzdám. Ale závod je to přeci krásný,tak proč. S rezignací na bednu mě to postupně začalo opět bavit. Sílící déšť a mlha v horních pasážích trati dotvořily kulisy tomuto běžeckému masakru. V čase 2 hodiny 8 minut a 19 vteřin jsem byl konečně v cíli na osmém místě ze 111 startujících. A i když s výkonem rozhodně spokojený nejsem,v kategorii nad 40 jsem byl první.

 
 

 

Lesák cup

25. 8.  Jirka, Martin


Minulou sobotu se konal oblíbený Lesák cup na Bohdašíně u Červeného Kostelce. Počasí opět perfektní já si vybral delší variantu trasy což bylo 40 km. Dojel jsem celk. 18 a 5 v kat. Martin zvolil poloviční trasu, dojel 14 a v kat. Také 5.

 

 

La Sportiva Cross

25.8.Ondra

 

Na zakončení Filmového horolezeckého festivalu v Teplicích nad Metují se již tradičně uskutečnil běh Teplickými skalami. Letos se na start jedenáctikilometrového běhu postavilo rekordních 364 běžců a běžkyň. Pro mne nejlepší čas dosažený v rámci tohoto závodu,40 minut a 42 sekund,znamenal osmé místo celkově,kategorii 35-44 let jsem vyhrál.

 
 

 

Duatlon Pohoří

25.8.  Luboš

Poslední závod triatlonového středečního poháru byl již tradičně v Pohoří. Sešlo se pouze 20 závodníků, na účasti se podepsala termínová kolize s jinými závody v okolí. Skončil jsem absolutně na 8 místě a vyhrál bych i kategorii nad 50. Ve své kategorii jsem neměl soupeře. Vyhlašovalo se také celkové pořadí v celém seriálu SP a zde jsem také obsadil první místo.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/zTzr62xH3ybRqyKJ9

 

 

Časovka Kvasiny-Luisino

12.8.  Luboš, Radek

Po návratu z dovolené a "vysokohorském" treninku v Beskydech jsem otestoval formu na tradiční časovce do vrchu z Kvasin na Luisino Údolí. Barvy našeho oddílu reprezentoval ještě Radek. Jelo se mi docela dobře a porazil v kategorii V3 věčného soupeře Voňku. Překonal jsem osobní rekord o 20 sec ale stačilo to pouze na druhé místo, o minutu byl první Bolehovský. Radek zajel svůj standart a v nabité kategorii V1 skončil na 9 místě.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/6NWr88miyDpob7T66

 

 

 

Kup Kolo Podkrkonošský maraton 

11.8 Jirka 

Po delší závodní pauze jsem vyrazil do Lázní Bělohrad na závod. Na výběr bylo 5o nebo 90 km. Před blížícími Sudety jsem tedy zvolil tu delší. Ze začátku se mi jelo dobře až asi do 60 km, pak přišla trošku krize, takže jsem jel a snažil se neztratit moc pozic. Završil to Brod přes "potůček"na kterým pořadatelé vytvořili jakousi hráz a z potůčku byl potok jak se patří, voda byla parádní a osvěžující ale po průjezdu jsem začal mít křeče a nemohl se jich zbavit. Dojel jsem 32 ze 159 startujících a 8 v kat.

 

 

 

MČR Železničářů

14 a 15. 7. Radek

 

Zůčastnil jsem se jednoho dílu ze seriálu silničních závodů SAC v Suchdole nad Odrou, rámci kterého proběhlo každoroční měření sil drážních zaměstnanců. Původně jsem pozvánce ani nevěnoval pozornost, ale před uzávěrkou v Dubnu mou letargii narušil telefonát se sdělením, že se jedná o kvalifikaci na mezinárodní klání v Indii. Cyklista mé úrovně podobnou příležitost nezažije často. Zdraví mi konečně drželo, nakoupil jsem tedy suplementy a pustil se do výroby zázraku. Přípravné závody dopadly, jak musely a sebevědomí s blížícím se termínem pochopitelně mizelo. Ať to zní jak, chce… týden před odjezdem se to „najednou“ zlomilo a já cítil, že mi nohy konečně zase jedou. Protože na soupisce chyběli tři z kvalitních soupeřů, určitou naději jsem v sobě choval. Ty původní, s kterými jsem svádět boj mohl, ovšem nahradili tři mladí borci, jejichž jména znali i pravidelní účastníci závodů SAC popř. UAC. Nejel jsem vůbec špatně. Hranice mých možností znamenala 2x (časovka + hromaďák) 7 místo celkově. Při úsporných opatřeních kdy, z původně vždy 6 + náhradník, pro letošek zbylo 5 + náhradník, vykonám očistnou koupel v Úpě, namísto Gangy.

 

Radek

 

 

 

 

Krkonošská 50

4.8.Ondra

V sobotu jsem využil volného dne a zaběhl si,zcela mimo závodní plán pro letošní sezónu,další ultramaraton. Ve Špindlerově Mlýně se konal závod ze seriálu Kilpi Trail Running Cup,Krkonošská 50,který byl letos vypsán jako Mistrovství ČR v ultra skymaratonu. Bylo tedy jasné co nás čeká. Kopce,kopce a zase kopce. V osm hodin vyrazilo do hlavního závodu více jak 170 běžců a běžkyň a hned po startu vzhůru směr Pláň. I díky tomu,že  spolu s padesátkou startoval půlmaraton,tempo bylo ihned po startovním výstřelu vysoké. Já si ale hleděl svého vlastního tempa,protože kromě kopců bylo i tentokrát dalším protivenstvím vedro. Celá trasa byla namotána kolem Špindlu,kam jsme se po dlouhých stoupáních zase vraceli. Třeba rovnou dolů po sjezdovce Stoh. Další lahůdkou byl na 35. Kilometru výběh na Medvědín po červené sjezdovce. Něco přes dva kilometry a na konto nastoupaných metrů přibylo více jak 500. Po tom už to pro mě bylo do cíle jen trápení. Tam jsem se dostal v čase 5 hodin 1 minuta a 55 vteřin na celkově osmém místě,ve „čtyřicátnících“ stříbrný. Od vítězného Poláka Andrzeje Witka jsem ale dostal naloženo pořádně,protože ten zvádl celou trať v úctihodném čase 4 hodiny a 15 minut!

 

 

  

Závod 1000 Miles Adventure 2018

 

03.08.2018 Vláďa

    

    Již po třetí se dne 1.7.2018 v Hranicích v Čechách  postavil bajker Vláďa Grusman na start ultra maratonu 1000 Miles Adventure pořádaného Honzou Kopkou, který se závodu účastnil jako aktivní závodník (do cíle dojel na 3. místě). Na startu bylo 173 závodníků z řad bajkerů, koloběžkářů, běžců, tandemů a dokonce jednoho borce na jednokole. Jako vždy byla skvělá atmosféra a před samotným startem padlo mnoho piv s kamarády bajkery z předchozích ročníků. Odstartoval jsem se svým parťákem z roku 2017 Karlem Smékalem z Holešova. Výkonnostně jsme na tom stejně a skvěle jsme se psychicky i fyzicky doplňovali. První noc v podhůří Krušných hor byla mrazivá (v červenci) a v letním spacáku jsme slušně klepali kosu. Další dny a noci byly o poznání teplejší a letos bylo mnoho dní spaní vyloženě pod širákem pod svitem hvězd a měsíce. Trasa vedla přes všechny severně položené hory a vyšplhali jsme na kdejaký „krpál“. Našim společným cílem bylo ujet míle co nejrychleji. Výhodou byla znalost tratě z minulých let. Výrazně nám pomáhalo slunečné a suché počasí, což umožnilo zdolávat průměrně 160 km denně. Déšť nás zastihl na hřebenu Kralického Sněžníku a pak na východním Slovensku jeden a půl dne před cílem. Celkově jsem dojel s Karlem na děleném 13. – 14. místě v čase 10 dní, 19 hodin 25 minut. Nejlepší výsledek za 3 roky. V průběhu závodu jsme řešili hlavně jídlo a pití a kolem 22.00 hodiny i spaní. Měl jsem štěstí, kromě výměny brzdových destiček můj bajk držel skvěle a odpustil mi všechny chyby, kterých jsem se dopustil. Ze sedla jsem „vystoupil“ jen dvakrát a naštěstí jen s oděrky a boulemi. V průběhu závodu jsme zažili spoustu krásných chvil, uznání od kolem jdoucích turistů, ale také psychické vypětí v Orlických horách, které jsem „proklel“ a vždy při „tlačence“ na nějaký nesmyslný kopec za horkého počasí. Karel měl méně štěstí a společně jsme překonávali jeho technické potíže s výstrojí, defekty a po pádu i s jeho bajkem (ulomená karbonová řídítka). Měl kliku, asfaltový lišej se rychle hojil, v roztrhaném triku dojel do cíle a zlomená řídítka opravená vsazenou větví mu vyměnili v Turčanských Teplicích před výstupem na vrchol Križnej (nejvyšší bod mílí). Poprvé jsem zdolal všechny slovenské brody (Váh, Ondava a Laborec) a to díky suchu a nízké hladině řek. Medvěda jsem v slovenských horách nepotkal, zato stopy ano. Výrazně jsem zrychlil . Míle 2019 již neplánuji, řeším jinou možnost účasti na závodu tohoto typu v sousedním Německu, tak uvidíme.

 Vláďa

Za celý oddíl Cyklotony gratulujeme k excelentnímu výkonu a smekáme před tvou odvahou zúčastnit se tohoto extrémního závodu

Foto ze závodu: https://photos.app.goo.gl/ZB3WdH4uWVskQJTj7

 

XTERRA Hradec Králové

29.7. Luboš

V neděli jsem se zůčastnil tradičního terenního triatlonu na Biřičce v Hradci Králové. Překvapením pro mne bylo zařazení závodu do seriálu Českého poháru v terenním triatlonu a tak se na startu objevila triatlonová špička. Objemy byly 400m/20km/5km a tak to byl velice rychlý závod. 190 závodníků se bez problemu srovnalo na startovní čáře plavání, z vody jsem vylézal když soupeř Fulka odjížděl na kole. Kolo se mi jelo dobře a závěrečným během jsem náskok Fulky stáhnul až na 13 sec. skončil jsem 44 absolutně a 4 v kategorii nad 50 let. Z výsledků jsem zjistil, že jsem boj o třetí místo prohrál dlouhým časem v depu, tam jsem ztratil nejméně 30 sec oproti Fulkovi.

 

 

Triatlon Dolce

25.7.  Luboš

Další závod zařazený do seriálu Středečního poháru byl terénní Triatlon Dolce u Trutnova. Závod si časem získal dobrou pověst a tak se v hlavním závodě sešlo 110 borců. Plavání bylo oproti předchozím ročníkům prodlouženo a na startu se do vody skákalo z dlouhého mola v několika řadách za sebou, čímž vznikaly zajímavé situace. Kolo se mi jelo dobře a posunoval jsem se dopředu. Závěrečný běh mi docela vyšel a tak jsem obsadil 28 místo v kategorii Muži. 

Foto: https://photos.app.goo.gl/sUDa7k3V4wvFosTB6

 

 

Ultra Sowa

22.7.Ondra

S měsíčním odstupem od „stovky“ mě v neděli čekal další běžecký ultramaraton a pro letošní sezónu můj vrchol číslo dvě. Jelikož šlo tentokrát o „pouhých“ 53 kilometrů,tedy vzdálenost se kterou už mám nějaké zkušenosti,nebylo cílem jen dokončit,ale ideálně dostat se na bednu. V Bielawě se na tento závod sešlo necelých 150 běžců a běžkyň a v devět hodin dopoledne zazněl startovní výstřel. Brzy po startu se oddělila vedoucí trojička,ve které jsem nechyběl. Mariusz Piekarz,který mě proháněl už na půlmaratonu Riese,nastolil při výběhu na Kalenicu tak vysoké tempo,že jsem se rozhodl nechat ho běžet a pokračovat vlastním tempem. Hlavním úskalím dne byla totiž teplota atakující třicítku.A tak přepálení začátku,nebo nehlídání si pitného režimu mohlo být osudným. A vyplatilo se. Po prvním seběhu s Wielke Sowy jsem byl zpět na prvním místě. Druhý výběh do výšky 1013 metrů byl nejen prudší,ale i technicky náročnější a hlavně jsme tou dobou měli v nohách už více jak 30 kilometrů. Následující pasáž střídala výběhy i seběhy,ale z loňského roku,kdy jsem zde běžel půlmaraton jsem věděl,že posledních sedm kilometrů bude víceméně s kopce a toto finále jsem netrpělivě vyhlížel. Tento seběh jsem už mohl napálit naplno a v čase 4 hodiny 29 minut a 25 sekund jsem mohl slavit vítězství. O jedenáct minut později doběhl Przemyslaw Nowak. Mariusz Piekarz doběhl třetí o další dvě minuty později.

 

 

 

Silniční časovka Dobruška - Prázovka

15.7.  Luboš

Po návratu z dovolené jsem absolvoval již tradiční vrchařskou časovku na Prázovu boudu, další závod Dobrušského poháru. Celkem 65 závodníků a z toho 7 v mé kategorii nad 60 let. Nejel jsem špatně, podařilo se mi porazit Voňku ale přesto jsem byl třetí za Bolehovským a Mládkem, ten se vrátil k závodům po delší pauze. Celkově byl nejrychlejší Ondra Ptáček, který 13 km kopce proletěl průměrem 28,3 km/h !!!

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/oQYJzZpGyHZrwPBZ9

 

 

Běh na Hvězdu

14.7.Ondra

V sobotu se uskutečnil již 32.ročník Běhu na Hvězdu. Závod byl tradičně zařazen do Českého poháru v bězích do vrchu a přilákal skoro 150 závodníků na hlavní,devítikilometrovou trať.  V silné konkurenci jsem s nějakým výrazným úspěchem nepočítal,a tak jsem měl z pátého místa celkově (druhého ve čtyřicátnících) a hlavně času pod 40 minut radost.

 

 

 

DP Olešnice

1.7.Ondra,Radek

 

V neděli jsme se s Radkem sešli na startu nejdelšího závodu Dobrušského poháru,silničním závodě se startem i cílem v Olešnici. 86 kilometrový okruh vedl klasickou trasou,takže nechyběly ani dvě hlavní překážky na trati-výjezd k Masarykově boudě a na Luisino údolí. Možná i zima na startu způsobila,že se okamžitě vyrazilo svižným tempem kupředu. Těsně před vrcholem u Masarykovy chaty jsem se musel rozloučit s nadějí na účast v první skupině. Snažil jsem se ještě se třemi kolegy dopředu vrátit,ale naše poctivá snaha vyšla naprázdno a naopak nás docvakla skupina zadní. Poté už spolupráce tak úplně nefungovala,ale tempo zůstávalo vysoké. Při výjezdu na Luisino údolí už jsem si ale trochu slevil a do cíle dojel tak nějak v klidu. V nabité kategorii Veteráni I jsem dojel desátý. Radek byl sedmnáctý.

 
 

 

Drak 1000 mil

Drak Vláďa má za sebou druhý den na "mílích". Ujel už přes 242 km. Zatím jde vše podle plánu a pokračuje ve svém dobrodružství.

Malá ochutnávka přímo z trasy:

Dnes 15 pivísek. Pitny a energeticky režim držim, tak hura vstric dalsim nastraham.

 

 

 

 

 

Cyklomaraton Česká Třebová

Luboš 24.6.

O víkendu jsme byli v Brně za mladými a vnučkou (Lukáš mne opět protáhl super traily okolo Brna). Cestou domů jsme se stavili v České Třebové na mém oblíbeném cyklomaratonu. Na dlouhé nás startovalo asi 80 a mezi nimi i můj kamarád a soupeř Voňka. Hned v prvním stoupání na rozhlednu Kozlov mi Voňka ujel. Po projetí prvního, delšího kola jsem zjistil, že je na dohled a tak jsem ve stíhačce vynechal poslední občerstvovačku a v druhém výjezdu na Kozlov mi došlo palivo, ukázkový hlaďák. Nakonec mne ještě předjel celkově druhý Kouřil. Dojel jsem tedy 3 v kat. a celkově 52.

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/veLqHBjRFgK13fdX7

 

 

XC Kudowa Zdrój
Jirka 24. 6


Dlouho jsem přemýšlel kam vyrazit o víkendu, nikam daleko se mi nechtělo a pro to, když jsem se dozvěděl o závodě kousek od nás nebylo co řešit. Mile mne překvapila trať namotaná po lese nad parkem. Jelo se na 3 kola což bylo cca 12km. Do cíle jsem dokroužil jako 9 celkově a 4 v kategorii nad 40.

 

 

Sudecka 100

22.-23.6. Ondra

 

O víkendu jsem si konečně zaběhl závod,na který jsem se chystal už v loňském roce,ale nakonec odložil až na letošek. Ano,zaběhl,i když číslovka v názvu by naznačovala spíše cyklistický závod.

Noční ultramaraton přilákal do Boguszowa-Gorců rekordní počet závodníků. Úderem desáté hodiny a pod slavnostním ohňostrojem odstartovalo více jak 600 běžců a běžkyň,z toho 305 na hlavní,100 kilometrů dlouhý závod.

I když jsem letos v každém běžeckém závodě skončil na bedně,zde bylo mým hlavním cílem dostat se do cíle a proto jsem se hned od začátku soustředil na sebe a tomu přizpůsobil i tempo. Stejně,sledovat soupeře v noční tmě bylo takřka nemožné. Prvním velkým kopcem byl na 20. kilometru Trojgarb,kde ještě celkem kompaktní houf běžců skýtal působivý pohled na průvod světlušek noční krajinou. Výstup na Chelmiec nám zase nabídl pohled na osvětlený spící Walbrzych pod námi. Z Chelmce už jsme ale sbíhali zpět do Boguszowa,kde končili závodníci na maratónskou trať. Průběžný čas 3:49 a zatím páté místo. Další kroky směr Dzikowiec už probíhají většinou osamoceně. Rozestupy se zvětšují a více jak polovina skončila v Boguszowě. Na Dzikowci doplňuji zásoby gelů a pokračuji směr Wielka Lesista. Pomalu se začíná rozednívat,zároveň se ale také začíná probouzet bolest v kolenou a kyčlích. Přeci jenom,svoji nejdelší uběhlou vzdálenost mám už dávno za sebou. Problémy mám hlavně ve sbězích. Ale to už jsem v Grzendach na 72. kilometru. Zde je možno ukončit a být kvalifikovaný na téhle nouzové distanci. Ale mám zde morální podporu a do cíle je to už jenom 28 kilometrů,takže dál. Následuje Wysoká a série menších kopců. Bolest se zvětšuje a propadám se v pořadí. Ale to už je na dohled Boguszow. Stačí vyběhnout (no!) městem vzhůru ke stadionu a jsem v cíli. Čas 11 hodin 13 minut a 22 sekund. Celkově 23. Před závodem bych toto bral všemi deseti,po nadějných mezičasech trochu zklamání.

Článek jsem byl rozhodnut zakončit větou:Už nikdy více!! Ale znáte to,už jsou tři dny po závodě….

 

 

 

1000 Miles Adventure

Přesně za týden vypukne 8. ročník jednoho velkého dobrodružství 1000 mil.  Mezi námi máme dobrodruha Draka Vláďu, který se už poněkolikáté vydá poprat s nástrahami trasy, nasbírat nové zážitky a přátelství. Letos závod startuje z nejzápadnějšího města České republiky – Hranice a povede napříč Česko-Slovenskem. V průběhu závodu vás budeme informovat, jak si náš jezdec vede. Držte mu palce, bude to zase těžký.

Informace o závodě  http://www.1000miles.cz/o-zavodu
 
 

XC MTB Kounov

17.6. Radek, Luboš

V neděli pokračoval seriál Dobrušského poháru závodem horských kol v Kounově. Nejméně polovina účastníků měla v nohách nějaký sobotní závod včetně mého soupeře Voňky, který absolvoval těžký silniční závod v Krkonoších. To mu evidentně moc nevadilo a ujel mi hned po startu a zvítězil. Já jsem byl druhý a v průběžném pořadí DP jsem se dočasně posunul na první místo. Radek zajel opět velice dobře, jeho forma se viditelně zlepšuje. Skončil 5 v kat. vet. III.

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/3jSy1pAvkgF5XmAT6

 

Žernovský bike

16.6. Luboš, Jirka, Martin

Po delší pauze se obnovil tradiční Žernovský bajk. Trať byla atraktivně namotána okolo Úpy, nechyběly technické single treky, zajímavý byl průjezd korytem potoka, jely se tři 13 km okruhy. Celkem početná účast cca 80 závodníků se rozředila hned po startu v zaváděcím okruhu. Já jsem bojoval až do poloviny závodu s Jirkou Slabým o vítězství kategorii ale potom Slabý spadl a tak jsem veterány nad 60 vyhrál, celkově jsem byl 26. Jirka předvedl opět exelentní výkon a dojel 6 v kategorii, celkově 15. Martin byl celkově 37, v kat. 9 ale to mu asi nestačilo a tak ještě absolvoval vložený závod, běh na jeden okruh.

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/yUbpYxtCpVLhRytX7

 

 

DP Dobruška-Nedvězí

10.6.Luboš,Radek,Ondra

 

V neděli proběhl další závod Dobrušského poháru. Tentokráte byl na programu silniční závod na  62 kilometrů. Na startu jsme se v našich barvách sešli tři (veteráni):Luboš,Radek a Ondra.

I když to před startem vypadalo na déšť,závod proběhl za sucha a letních teplot. Z mého pohledu probíhal závod celkem dobře. Až do druhého výjezdu z Olešnice jsem byl schopen jet a pracovat ve vedoucí skupince. Krátké zaváhání v prudkém výjezdu rozhodlo o tom,že nebudu schopen bojovat o lepší než sedmé místo v kategorii. Radek přijel ve stejné kategorii na místě devátém. Luboš obsadil ve své kategorii místo čtvrté.

 

Odkaz na fotky: https://photos.app.goo.gl/dCvAegMniDNvvy2f8

 

Vítězství v Broumově

9.6.Ondra

 

V sobotu jsem se konečně zúčastnil běžeckého závodu v Česku a sice v Broumově na Běhu Emmericha Ratha. Po několika druhých místech jsem chtěl na této terénní desítce,s vědomím letošní formy, konečně vyhrát. Forma mých českých soupeřů pro mne ale byla tajemstvím. Na startu byl jak Víťa Šolc,kterému podobné distance sedí,tak hlavně Jan „Zomba“ Beran,vícenásobný vítěz. Většinou jsem zde prohrál až v závěrečném dlouhém seběhu do Broumova,což jsem letos nechtěl připustit a od začátku jsem diktoval tempo. A začal se soupeřům vzdalovat. V prvním technickém seběhu se jak Víťa,tak Zomba docvakli zpět,následující výběh ale můj náskok zvětšoval. Ve spalujícím horku jsem doběhl do cíle první v čase 40 minut a 37 vteřin. Na druhého Víťu Šolce jsem naběhl bezmála 4 minuty. Třetí místo patřilo Zombovi.

 

III Pólmaraton Szlakiem Riese

3.6.Ondra

 

V neděli jsem měl na programu další běžecký horský půlmaratón,tentokrát v polské Gluszyci. S tímto závodem jsem měl trošku nevyřešené účty z loňské sezóny,kdy jsem z nadějné pozice zabloudil a byl jsem rád,že jsem se vešel do dvacítky. Trať byla letos stejná,opět se obíhali stavby  druhoválečného projektu Riese v masivu Wlodarze a tak se loňská situace neměla opakovat. Na startu se sešlo více jak 130 běžců a běžkyň. Hned po startu se tempa ujal Mariusz Piekarz a měl jsem dost problém jeho tempo akceptovat. Rychle jsme se ale vzdalovali zbytku startovního pole a v horní rovinatější pasáži se naše tempo srovnalo. Při seběhu k objektu „Wlodarz“ jsem začal získávat menší náskok,který jsem v následujícím výběhu navýšil a do cíle doběhl s více jak minutovým náskokem v čase 1:25:41. Na třetím místě doběhl Bartolomiej Wojslaw.

 

Weber Jičínská 50
26.5 Jirka


Minulou sobotu jsem vyrazil do Jičína. Počasí nám opět přálo a bylo opět nádherně a vedro. Jelo se mi dobře, do cíle jsem dojel jako 59 celkově a12 v kat. Se ztrátou 25:32 na vítěze kterým byl Kristián Hynek.

Apache Jestřebí hory
19. 5. Jirka


Také mne zlákal obnovený závod, mám to blízko, takže nebylo co řešit, jen jsem řešil zda jet kratší nebo dlouhou trasu. U mne vyhrála ta delší 100 km. Na které jsem dokončil na 56 místě celkově a 18 v kat. V čase 5:09 a ztrátou 1:00h na výtěze.

Časovka Indigo Semechnice

20.5. Luboš, Radek

Další závod Dobrušského poháru byla časovka v Semechnicích. Nová trať byla prodloužena na 20 km a končila na kopci u rozhledny Osičina. Nohy mi moc nejely, včerejší Apache maraton byl znát. Přesto jsem se protrápil na druhé místo ve Veteránech III. Velice dobře si vedl Radek po delší závodní pauze a skončíl v nabité kategorii Vet. I na 7 místě.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/hEWtiYKifksCJtbF2

Apache Jestřebí hory

19.5. Luboš, Martin

Návrat pořadatelů k tradiční podobě Úpického maratonu mne nalákalo a tak jsem se sešel na startu střední tratě 60 km s Martinem a cca 170 borci. Nová trať pospojovala celou řadu velice atraktivních úseků včetně Trutnovských trailů. Dojel jsem na 74 místě, 4 v kategorii. Kromě Kociána a Voňky jsem nestačil na veterána Peka se kterým jsme se přetahovali celý závod. On jako bývalý specialista sjezdař jezdil neuvěřitelně rychle technické sjezdy a já ho zase dotahoval ve stoupání. Martin dorazil do cíle na 104 místě a v kategorii byl 31.

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/ZxbYju2PZ3KhyjFk1

 

III Uzdrowiskowi Pólmaraton Górski „Na Chelmiec

 

19.5.Ondra

 

V sobotu jsem si udělal další lázeňsko-sportovní den,tentokrát v nedalekém SzcznawnoZdroj. Na startu půlmaratonu,který nás zavedl na horu Chelmiec se objevil i další čech,Pavel Brýdl,a tak jsem si choutky na vítězství mohl nechat zajít. Nicméně jen tak lehce jsem se vzdát nechtěl a spolu s Adamem Dymitrocem a Víťou Šolcem,který běžel „třináctku“ jsme vytvořili vedoucí čtveřici,která postupně nabírala  náskok. Trať lehce stoupala zvlněným terénem až pod samotný Chelmiec. Kousek před ním to už Pavla s námi nebavilo a utekl. Výstup na Chelmiec byl opravdu výživný,prakticky kolmo vzhůru úzkou stezičkou. Na té mi utekl i Adam. Z vršku už to bylo jenom s kopce a to pro mne bylo nejnáročnější,ale bronz jsem udržel.

 

Nova Cup Stolové Hory

13.5. Jirka a Martin

V neděli jsem vyrazil do Machova na druhý závod Nova Cupu, kde jsem se potkal s Martinem. Já si ale vybral delší variantu trasy což bylo těžkých 72 km s převýšením asi 2580 m. Trať byla opět trošku jiná než před rokem ale o to zajímavější.... Na 50 km přišla trošku krize, ale vše jsem zvládl a dojel do cíle na 30 místě celkově a 8 v kat. Takže spokojen. Martin na kratší trase skončil na 89 místě a 22 v kat.

XC MTB Mělčany

13.5. Luboš, Petr, Radek

Další závod seriálu Dobrušský pohár byl tradiční závod MTB v Mělčanech. Po delší době se na trati objevil Radek po překonání zdravotních potíží. Ve Veteránech I si nevedl špatně a dojel 10. Petr startoval v Masters a skončil na 5 místě a já jsem byl druhý ve Veteránech III kde jsem těsně prohrál se svým stálým soupeřem Voňkou.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/nBWXwAimIMowJQ5H2

 

Pólmaraton Górski Polanica-Zdroj

13.5.Ondra

 

V neděli proběhl první z mých hlavních cílů sezóny a sice běžecký půlmaratón ze seriálu Runner’s World,ve kterém se mi v loňském roce dařilo. První závod proběhl v lázeňském městě Polanica Zdroj a účast byla celkem hojná. Na půlmaratón vystartovalo 185 závodníků a k tomu 200 na desítku. Společný start byl trochu problém,protože nebylo jasné,koho si  hlídat a koho ne. A tak jsem se raději držel toho prvního. Ten se ale na dělení tratí odpojil na kratší distanc a tak jsem mohl trochu povolit. Až na desátý kilometr vedla trať neustále do kopce. Držel jsem se vpředu s budoucím vítězem Jackem Scubasem,ale druhá polovina,která vedla zase neustále s kopce mi tak nesedla a brzy jsem ztrácel. V polovině seběhu jsem se propadl na třetí příčku,ale tu už jsem udržel.

 

MTB Duatlon Pálenka

9.5. Luboš

Na tradičním středečním duatlonu na Pálence se nás sešlo 13 borců. Rychlá ale náročná trať, ideální počasí. Skončil jsem na pátém místě absolutně ale hlavně to bylo o setkání s kamarády.

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/pBTAvB8aiLb6Nw86A

 

Grand Prix Walim MTB

6.5.Ondra

 

I když se mi v neděli úplně závodit nechtělo,nechat si ujít závod v Polské Walimi by byla rozhodně škoda. Již loni pro nás měli pořadatelé připraveno na necelých 50 kilometrech 2000 nastoupaných metrů,letos k tomu ještě další dvě stovky přidali. Trať totiž doznala značných změn a místo loňských dvou stejných kol se jelo letos jedno velké. To rozhodně přidalo na atraktivitě,ovšem pokud si neprostudujete propozice předem a pomocník s bidony vás čeká na začátku neexistujícího druhého kola,je to trochu problém. I tak jsem si ale závod náramně užil a zejména výjezdy kolem Velké Sovy byly doslova bechderoucí. Toto byl opravdu závod Horských kol. Bohužel se muselo občas i s kopce dolů,kde jsem poněkud ztrácel,ale i tak jsem byl v cíli s třiadvacátým místem ze sto osmy,kteří zvolili delší variantu, spokojený.

 

 

Vrchařská liga Starkov-Krkavčina

3.5.Ondra

 

Hned následující den bylo třeba vrátit se závodně opět na kolo. Silniční časovka ze Starkova na Krkavčinu přilákala opět celkem početné startovní pole. Z našeho týmu jsem tu byl tedy opět sám. Na pěti kilometrové trati s převýšením 160 metrů jsem dosáhl času 11 minut 33 vteřin,který stačil pouze na čtvrté místo v kategorii.

 

 

 

XXVI Bieg Jeza

1.5.Ondra

V úterý jsem si zaběhl kratší závod v sousedním Mieroszowě. Šest kilometrů,60 % polní cesty,40 % asfalt, ale nebylo žádným odpočinkem. Hned po startu vyrazila čtveřice běžců jak při sprintu na 100 metrů. V prvním asfaltovém výběhu jsem se ještě dotáhl,ale v dalším se už mezera mezi námi dost prohloubila. Ještě jsem ale nic nevzdával a vkládal naději v nejprudší výběh na trati s až 30 % sklonem. Ovšem marně,skupina vpředu se sice potrhala, ale mezera byla stále velká. Tentokrát mi ale sedl seběh,brzo jsem byl na čtvrtém místě a těsně před stadionem jsem se posunul na třetí,které jsem už udržel.

 

 

XI Bieg na Zamek Grodno

28.4.Ondra

 

V sobotu jsem vyrazil do Polska na další běžecký závod pořádaný Walbrzyšským Klubem Biegacza. Na startu desítky,která nakonec měřila jen 8 kilometrů,se v Zagorzu Slaskym sešlo více jak 130 běžců. Atraktivní,ale náročná trať v okolí zámku Grodno i Bystrzycké přehrady,horké počasí a hlavně silná konkurence,ve které nechyběla většina mých hlavních konkurentů z loňské sezóny,včetně dalšího čecha na startu Víti Šolce, učinila ze závodu náročnou záležitost. Při výběhu podél stěny přehrady jsem si vytvořil menší náskok a udržel ho i v závěrečném výběhu na hrad a mohl slavit vítězství. Skvělý závod i příjemná atmosféra při pozávodním opékání na hradě.

 

Stalak cup Mařenka

28.4.2018 Luboš

Klasický XC okruh v Rychnově v rámci DP byl v sobotu velice rychlý a jelo se mi dobře. Výsledkem bylo první místo ve veteránech III, Voňka druhý a Jirka Slabý třetí.  

Odkaz na foto:https://photos.app.goo.gl/yDfufqw1PcqLSpvPA

 

 

Časovka Pohoří-DP

22.4.2018 Luboš

V neděli jsem se zúčastnil, jako jediný zástupce oddílu, silniční časovky DP v Pohoří. Účast byla kvalitní, cca 80 závodníků. Trať tradiční, okruh 10 km z Pohoří přes Bohuslavice a Pulice. V kategorii Veteráni 3 se nás sešlo 9. Obsadil jsem třetí místo, těsně za Jirkou Slabým a Vláďa Bolehovský nám ujel o minutu.

Odkaz na foto: https://photos.app.goo.gl/M2vciQIhtDCQRwP82

 

 

 

 

 

 

 

Vrchařská liga Náchod-Dobrošov

18.4.Ondra

 

Ve středu jsem zahájil prvním závodem Vrchařskou ligu 2018. Až na úvod,kdy jsem nemohl nabrat rozumné tempo a chvíli bojoval s nášlapným pedálem se mi jelo celkem dobře. Dosažený čas, 14 minut a 48 vteřin,stačila v mužích C ale až na páté místo.

 

 

 

 

Mitas Hradec Králové

14.4. Jirka,Ondra

 

S vědomím toho,že jsme hlavně cyklo tým,bylo na čase zahájit také cyklistickou závodní sezónu. Tak jako loni jsem k tomuto účelu vybral bike maraton v Hradci Králové. Na startu jsme se sešli s Jirkou a nakonec oba zvolili nejdelší, 91 kilometrovou trať i když to pro nás  oba znamenalo prakticky více jak zdvojnásobení letošních bikeových kilometrů. V Hradci sice na závodníky nečekají žádné kopce,ani žádné technicky složité pasáže,o to rychleji ale vše probíhá a tak je skoro nejdůležitější najít si dobře spolupracující skupinku. To se mi podařilo a naši spolupráci ukončily až techničtější pasáže kolem nového průjezdu písníkem. Tuhle písečnou lahůdku by nám mohli závidět i cyklokrosaři z Koksijde. Po ní už do cíle ale zbývalo necelých 20 km a tak už se to dalo zvládnout individuelně. Do cíle jsem dorazil na 29. místě z celkem 97 závodníků,Jirka přijel na 44. místě.

 

 

 

 

 

 

Extremna „20“

7.4. Ondra

 

V neděli jsem zahájil sezónu 2018 běžeckým závodem na dvacet kilometrů,pro mě celkem typicky v sousedním Polsku. Ideální běžecké počasí a zajímavé prostředí zámku Ksiaz přilákalo na start více jak sto běžců. Trať skutečně odpovídala svému názvu. Namotaná v lesích a parcích mezi starým a novým zámkem,které od sebe dělí hluboké říční údolí,prověřila síly všech účastníků. Většina výběhů na trati nebyla ani tak moc dlouhá,o to ale byla strmější. Kousek po startu jsem se přesunul do čela a nastolené tempo akceptoval pouze jeden soupeř. Bojoval statečně,ale asi na 17. kilometru odpadl a do cíle jsem doběhl zhruba s minutovým náskokem. Na začátek sezóny dobrý.

 

 

 

naše stránky na Facebooku

Cyklo Tony team

 

 

Běh Babiččiným údolím.

8. 4. 2018

Luboš a Martin

V neděli se v rámci seriálu Primátor cup uskutečnil jarní otvírák, běh Babiččiným údolím. Rychlá rovinatá trať měřila 7 km. Na start hlavního závodu se postavilo 250 závodníků. Z naší Cyklotony party běžel jen Luboš a Martin. Katka přijela fandit. Vítězem se stal Kamil Krunka v čase 20:07, Luboš obsadil 39 místo a měl čas 27:25, Martin 54. a čas 28:52.

 

Odkaz na fotky: https://photos.app.goo.gl/89dqxrzyCB1XJxw02

 

 

Miedzynarodowy bieg narciarski Ziemi Bystrzyckiej

18.2.2018 Jirka

V neděli jsem vyrazil kousek za Orlickým Záhořím do polské Spalone na závod. Mělo to být na 15 km volnou technikou, nakonec to bylo asi jen 13 km, zřejmě z důvodu nedostatku sněhu. Jelo se mi dobře a skončil jsem 10 celkově ze 73 v čase 42:04 a překvapivě 3 v kategorii.

Gratulujem ti Jirko, skvělý výsledek !!

Luboš+Hanka

a prvním letošním závodem bude ?